Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Епа влези у properties на графичката, прочепкај таму и треба да наместиш да ти е CLONE VIEW, значи што гледаш на мониторот да гледаш и на телевизорот. Ќе се снајдеш, се брзам сеа па да ти објаснувам...

Каде тоа во properties у графичката? Дај кажи жити се не знам каде е тоа подетално малку тапа сум за компјутери :)

Каде тоа во properties у графичката? Дај кажи жити се не знам каде е тоа подетално малку тапа сум за компјутери :)

Sto graficka imas?
Obicno ides na desktop>desen klik na maus>properties>settings(gore)>advanced>modelot na grafickata(gore)
Malce cudno ti objasniv ali mislam deka e ok da se snajdes. Kazi sto graficka imas pa moze kje moze da ti pomognam za polesno da se snajdes :)

za mojov problem nema chare a?

anyone?

Пробај смени го кабелот што го поврзува режачот со матичната. Стај го тој од хардот, купи си нов.....
Или направи формат и стави ДРУГ XP, не тој што си го ставал до сега. Земи цеде од другар кој нема вакви проблеми, па пробај, и стави си SP3

Tiny se mi ide deka ne e ok rezacot, zosto si napravil format, si smenil mediumi i pak istoto. Znaci ne e software-ska greska(te. probaj so nekoja druga verzija na nero ili so alchohol probaj da izrezes), ne e do diskovite greskata i edinstveno sto ostanuva e hardware, probaj smeni kabel ili odnesi im go i kazi im pred tebe da go smenat.

prvo da se zablagodaram na momcite sto sakaa da pomognat vo slucajov.

Probano e i so razlicno nero, ostanuva samo ova verzija so kabelot. Fala

...btw, koa ke kazam od koja firma e, na povekjeto nema da im se veruva, zasto JAS licno sum se krstel i sum ja falel firmata kaj ke stignam. ama posle ova...

prvo da se zablagodaram na momcite sto sakaa da pomognat vo slucajov.

Probano e i so razlicno nero, ostanuva samo ova verzija so kabelot. Fala

...btw, koa ke kazam od koja firma e, na povekjeto nema da im se veruva, zasto JAS licno sum se krstel i sum ja falel firmata kaj ke stignam. ama posle ova...

А ти пошо имаш "врски", да им кажеш да го пробаат твојот режач кај нив на некој компјутер, да срежаат повеќе од 5-6 цедиња, па да видат што ќе се деси. Ако се е у ред, истото напрај го, ама поврзете го со твојот кабел што ги поврзува матичната и режачот.

За цело ова време, биди ти присутен. Батали врските што ќе ти кажат, види си со свои очи :)

Sto graficka imas?
Obicno ides na desktop>desen klik na maus>properties>settings(gore)>advanced>modelot na grafickata(gore)
Malce cudno ti objasniv ali mislam deka e ok da se snajdes. Kazi sto graficka imas pa moze kje moze da ti pomognam za polesno da se snajdes :)

Океј фала друже се снајдов, иначе имам NVIDIA го решив проблеом и сега можам да гледам на тв све што правам на компјутерот :)

toest ova mi e vo plan da go pazaram ....
Intel quard core 6600
Asus p5k pro lga
Palit Ge force 8600gt 256 dd3
2x1 gb corsair 800 na dual da gi opnam...

pa ajde gospoda hardverasi ....sovet :)

inace ova e prinudno vcera mi opali grom se :) poveketo rab de :)

toest ova mi e vo plan da go pazaram ....
Intel quard core 6600
Asus p5k pro lga
Palit Ge force 8600gt 256 dd3
2x1 gb corsair 800 na dual da gi opnam...

pa ajde gospoda hardverasi ....sovet :)

ако ептен работиш графија,маја и др,..... ЗЕМИ ПОЈАКА ГРАФИЧКА,доколку имас пари,

Geforce 8800GT 512mb (moze i 256) DDR 3 ili
Geforce 8800GTS 512mb DDR 3 (moze i 256)

sea ne m i preterujte so raficki od 10.000 den ....ova gledav da go sklopam do kaj 400 eura....ovie delcinjava so gi pishav

ако ептен работиш графија,маја и др,..... ЗЕМИ ПОЈАКА ГРАФИЧКА,доколку имас пари,

Geforce 8800GT 512mb (moze i 256) DDR 3 ili
Geforce 8800GTS 512mb DDR 3 (moze i 256)

sea ne m i preterujte so raficki od 10.000 den ....ova gledav da go sklopam do kaj 400 eura....ovie delcinjava so gi pishav

епа тогаш, Geforce 8600GT 512mb DDR 3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom