Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
И уште една напомена, секое наредно мислење за плочата на Миовски напишано од било кого, ке го бришам. 2 страни утепавте за чиста глупост. Еве да повторам уште еднаш и ЗА ПОСЛЕДЕН ПАТ:

ПЛОЧАТА НЕ ПОДДРЖУВА ДДР2!!!

abe sakam da prasam zatoa e ovaa tema so ke brisas ako sakas brisaj se
ke brisa :toe: :nenene: :nenene:
:pos:

Добро бе, 5 души ти рекоа за плочата, јас лично ти реков 3 пати, со црвени големи букви и дури остаив линк од производителот. И ти пак ја враќаш у муабет. Ебаго!

Може ли да се пушти компјутер без копче? Ми се заебаа двете копчиња, и за рестарт и за уклучување, веќе цел месец компјутерот ми е деноноќно уклучен , бидејки знам дека ако го исклучам толку ке биде . Хелп?

Може ли да се пушти компјутер без копче? Ми се заебаа двете копчиња, и за рестарт и за уклучување, веќе цел месец компјутерот ми е деноноќно уклучен , бидејки знам дека ако го исклучам толку ке биде . Хелп?

Рестартирај го, иди у BIOS, и таму имаш да си наместиш да се уклучува компјутерот пример на лев клик, на POWER копчето од тастатурата, на комбинација од копчиња (CTRL + M) нешто така.....

Или ако ти се рикнати копчињата, најди си нови, сврзи ги само жичките (лесно е) и толку, како прекидач да местиш, ама ако е само до копчињата...

Од копчињата е имам проверено, пред да ми се расипе рестарт копчето со него уклучував но и тоа ми се скина и така...
Под кое име да барам во биос ? Не најдов ништо оти.

Можеш да запалиш компјутер со петденарка:helou: Земи со паричката допри ги PwrOn контактите на плочата и ке се упали машината. Впрочем истата работа ја има и дугмето на куќиштето - правење спојка.

imam laptop asus i koa go kupiv mi bese kazano deka ima 4gb RAM, vprocem taka i pisuva na nalepnicata na samiot kompjuter, i na site reviews sto gi procitav na net, no vo system information mi vika deka ima samo 3gb. Dali e mozno Windowsot da ne registriral del od ram memorijata i da dava lazna informacija, ili pa me zaebale prodavacive? inace windows vista home premium ima na nego . Fala

imam laptop asus i koa go kupiv mi bese kazano deka ima 4gb RAM, vprocem taka i pisuva na nalepnicata na samiot kompjuter, i na site reviews sto gi procitav na net, no vo system information mi vika deka ima samo 3gb. Dali e mozno Windowsot da ne registriral del od ram memorijata i da dava lazna informacija, ili pa me zaebale prodavacive? inace windows vista home premium ima na nego . Fala

Симни си го CPU-Z, и он ќе ти каже што имаш на лаптопот хардверски. Ќе ти пише колку плочки рам имаш, кој модел, брзина, слотови.....

32 biten windows operativen sistem ti cita najmnogu do 3gb od ramot, za da ti funkcionira i ostanatiot 1gb treba da instaliras 64 biten operativen sistem.

Ne te zaebal nikoj. Instaliraj go Service Pack 1 za Vista i ke gi cita site 4gb

32.jpg

abe sakam da prasam zatoa e ovaa tema so ke brisas ako sakas brisaj se
ke brisa :toe: :nenene: :nenene:
:pos:

Добро касно прочитав јас,тек сеа ја видов сликата...
Тоа на матичната ddr1 и ddr2 се всушност ознаки за dual channel како да наместиш ако имаш две мемории.

Крај на муабетот.

Можеш да запалиш компјутер со петденарка:helou: Земи со паричката допри ги PwrOn контактите на плочата и ке се упали машината. Впрочем истата работа ја има и дугмето на куќиштето - правење спојка.
Бидна, само чим така поарно со штрафцигер отколку со паричка.
Фала многу и на двајцата. Сеа со штрафцигер палам компјутер. Закони ! :D

Ne te zaebal nikoj. Instaliraj go Service Pack 1 za Vista i ke gi cita site 4gb

32.jpg

mi pisue deka za toa treba da se doplati, i go dobivam ultimate edition.. ima nekoja druga (piratska) varijanta?? inace imam instalirano originalen windows, neznam zosto treba za upgrade da se plaka? ili moze ne sum razbral neso :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom