Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
na modem ako priklucam slusalka od telefon dali ke raboti (kako mikrofon)
jas probav no vo suond recorder mi pokazuva deka nemoze da snima so taa programa od modemot

na modem ako priklucam slusalka od telefon dali ke raboti (kako mikrofon)
jas probav no vo suond recorder mi pokazuva deka nemoze da snima so taa programa od modemot

Ако се разбираш у електроника, тогаш ќе знаеш да си направиш, или па дај му на некој нека ти ги направи жиците од слушалката да имаат излези "мала банана" (така се викаат тие пинови) па ако модемот има влезови за микрофон и слушалки, таму ќе ги ставиш пиновите и толку.

abe jas ja staviv zicata telefoncka i go prikluciv telefonot vo kompjuterot i telefonot raboti samo sega so koja programa ke mozam i so kompjuterot da zboruvam

abe jas ja staviv zicata telefoncka i go prikluciv telefonot vo kompjuterot i telefonot raboti samo sega so koja programa ke mozam i so kompjuterot da zboruvam

Како бре да збориш со компјутерот???????????

Купи си слушалки со микрофон за 150 денари и не се замарај со виша електроника.

abe jas ako sakam so slusalici imam ama probav da vidam so telefonot dali ke mozam :toe:

може, би требало со модемот да ти иде цд со програма која ти дава таква опција, ми текнува на времето коа користев дајл ап имаше такво некоја опција од модемот.... види на нет, шо модел ти е и побарај програма, сигурно ќе најдеш

abe jas ako sakam so slusalici imam ama probav da vidam so telefonot dali ke mozam :toe:

Абе ти сакаш да збориш СО КОМПЈУТЕРОТ или да збориш ПРЕКУ КОМПЈУТЕРОТ?????? :nesum:

Ako moze nekoj da mi pomogne okolu eden moj problem.
imam pc so slednive karakteristiki:
amd athlon 64 4000+ dualcore
gigabyte ga-m52l-s3
2gb ram ddr2 800
palit gf8600gt pcx 512ddr3
kukiste delux so napojuvanje 500w
kuler od box-ot od cpu

Se slucuva samiot da se ugasne vo tek na rabota, bez predupreduvanje i ako go vklucam povtorno bez problemi se uklucuva. Ova se slucuva bez nekoe pravilo, koga ke mu tekne i na Mame i na CS. Temperaturata mu ja vidov na 70 stepeni na cs a inaku do 50
Sto da pravam znae li nekoj da mi pomogne, pocnav da se nerviram
Pak istiot problem, HELP !!!
MInatiot pat pred 20-ina dena napraviv nesto sto me posovetuvavte
-go izvadiv procesorot i kulerot samo go vrativ nazad i odnovo pasta staviv i nisto drugo.
Koga ke go uklucev si rabotese CPU temo 23 stepeni na igri do kaj 55 i super si bese.
Posle dvaesetina dena pak isto, Kacuva temp i samiot se gasi. Kazete mi to da napravam, da stavamli podobar kluer ili plus uste eden kuler na kukisteto, stvarno neznam so da pravav
thanks decki

Pak istiot problem, HELP !!!
MInatiot pat pred 20-ina dena napraviv nesto sto me posovetuvavte
-go izvadiv procesorot i kulerot samo go vrativ nazad i odnovo pasta staviv i nisto drugo.
Koga ke go uklucev si rabotese CPU temo 23 stepeni na igri do kaj 55 i super si bese.
Posle dvaesetina dena pak isto, Kacuva temp i samiot se gasi. Kazete mi to da napravam, da stavamli podobar kluer ili plus uste eden kuler na kukisteto, stvarno neznam so da pravav
thanks decki
би ти репорачал да ставиш уште 2-3 кулера внатре во компјутерот ако имас место а знам дека има, исто така смени кулерот на процесорот и земи си некој од кулермастер:helou:да ти препорачаат некој добар

Аман, не можам шат-даун да направам...

sakam da go ugasam pc to (klasicno start turn off ) ama ne se gasi tuku se restartira
ve molam pomagajte nov e pc to (mb asus m2 amd 4200x2 itn.)

Ах,пиши во темата Помош и Совети.
Него,да не имаш Виста снимено,зашто тоа power button-от на виста е уствари hibernate копче,па може затоа имаш проблем :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom