- Член од
- 10 февруари 2007
- Мислења
- 4.773
- Поени од реакции
- 2.082
Во вторник доаѓам со другари на одмор во вашиот град, па да видиме какви домаќини сте вие Охриѓаните.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Расте бројот на туристи !
http://www.ohridnews.com.mk/index.php?mod=1&kat=4&id=6206Бројот на туристи во првите пет месеци од годинава е зголемен за 19,1 %, соопшти Државниот завод за статистика. Во мај годинава бројот на туристи е зголемен за 25,3 отсто во однос на истиот месец лани, а бројот на ноќевањата пораснал за 25,8 проценти.
Бројот на домашните туристи во однос на мај 2007 е зголемен за 29,9 отсто, а на странските за 20,1 процент. Бројот на ноќевањата на домашните туристи е зголемен за 31,7 отсто, а на странските за 19,1 отсто.
Во периодот јануари-мај 2008 кај домашните туристи забележано е зголемувањето за 27,6 %, а кај странските 11,5 %. Бројот на ноќевањата е зголемен за 18,3 %, кај домашните туристи за 23,7, а кај странските 13 проценти.
Еве и јас дојдов поради оваа причина на оваа тема. И мене ми треба мапата со имиња на улици.а ти за карта на град со имиња на улици?
За една вечер само мислам дека е поскапо, околу 350-400 денари, а во апартмани ти е 10 евра.ККај да најдам у недела место за пренокување.. и колку кошта.. . не оваа недела туку другата...
За една вечер само мислам дека е поскапо, околу 350-400 денари, а во апартмани ти е 10 евра.