Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Не верувам, знам. Вклучително и тој Единиот Бог (трофазниот де)

Ако некој, било кој човек на земјава, знае дека не постои Бог, тогаш откога ќе ги прикаже доказите, сите ќе ги прифатиме. Ама ете досега немало таков јунак.

Ајде де, прикажи ги доказите, и ќе ги срушиш нашите "илузии". Биди ти тој јунак.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Абе знаеш во што е штосот. Ако некој, било кој човек на земјава, знае дека не постои Бог, тогаш откога ќе ги прикаже доказите, сите ќе ги прифатиме. Ама ете досега немало таков јунак.
Точно тоа е штосот, штом знаеш дека постои, доказ на сонце и нема да верува никој, ќе знаеме дека постои. Се докажува постоењето, непостоење не се докажува.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.089

Ако некој, било кој човек на земјава, знае дека не постои Бог, тогаш откога ќе ги прикаже доказите, сите ќе ги прифатиме. Ама ете досега немало таков јунак.

Ајде де, прикажи ги доказите, и ќе ги срушиш нашите "илузии". Биди ти тој јунак.
Докажи дека постои бе боби, докажи, што чекаш?

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
И гравитацијата е теорија. Ама ти можеш, ако сакаш, нели пошто си фраер, ич да не ја почитуваш, па да си левитираш до школо секој ден.

Ете, пред едно 2000 години и еден зомби, исто така, мислел дека е само теорија, па лебдел по тоа водата. Пробај и ти - слободно.

...и патем научи што е научна теорија за да не се срамиш во јавност. Голем си доволно, претпоставувам.

Darvinova teorija e teorija so ne e jasno? koa ke bide nesto kako njutnov zakon ili arhimedov zakon togas moze da zborime za nea i togas ke drzi voda ,do togas toa se samo pretpostavki sto ne znaci deka se tocni nego deka nekoj si togas nekogas mislel deka e toa taka, na toa se sveduva taa teorija.ti naprai razlika megu teorija i zakon pa posle kazuj, valjda si i ti golem ....ili ne. A btw gravitacijata e priroden fenomen . A za fraer deka sum fala za komplimentot :)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Признавам, и Трофазниот исто. Ти од кај препишуваш? Ај ти биди доблесен и признај.
Немам што да признавам, оти миљон пути имам напишано што, како и од каде ја исповедам мојата вера. Во секој случај, не (пре)пишувам, туку исповедам, што не му доваѓа „исто„.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Немам што да признавам, оти миљон пути имам напишано што, како и од каде ја исповедам мојата вера. Во секој случај, не (пре)пишувам, туку исповедам, што не му доваѓа „исто„.
Неее, какво препишување. Ти никогаш ништо не си препишал. Само парчиња од библијата, ама тоа не се важи нели? Тоа во про (ис) поведањето спаѓа нели?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Море ако добро се сеќавам ова трофазното и DBack го украде од еден член овде.
Си крадеме ние по малце еден од друг, нема везе, еве признавам и потписот ми е украден. Барем не крадеме туѓи религии и да си ги праиме свои. Такозвани Плагијати.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Darvinova teorija e teorija so ne e jasno? koa ke bide nesto kako njutnov zakon ili arhimedov zakon togas moze da zborime za nea i togas ke drzi voda ,do togas toa se samo pretpostavki sto ne znaci deka se tocni nego deka nekoj si togas nekogas mislel deka e toa taka, na toa se sveduva taa teorija.ti naprai razlika megu teorija i zakon pa posle kazuj, valjda si i ti golem ....ili ne. A btw gravitacijata e priroden fenomen . A za fraer deka sum fala za komplimentot :)
Eps, fraer, ne si razbral, izglea. Edno e naucna teorija, a drugo e diletantsko bladanje.

Teorija na gravitacija
Teorija na muzika
Teorija na evolucija
Teorija na broevi

Nauci sto e naucna teorija> http://en.wikipedia.org/wiki/Theory

Ne se srami so glupavi tezi po javni forumi.

Ako ne si naucil nesto, toa ne znaci deka nestoto ne postoi ili ne e dokazano.

Teorijata na evolucija e dokazana. Odamna.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
Почеток на религиите е во камено доба - анимизмот, па шаманизмот, па митологиите, па на крај денешните монотеистички религии. Јас не зимам се здраво за готово. Читам, проучувам, малку здрав скептицизам иде далеку.

Така да, сигурна сум дека монотеистичите се базираат увелико на претходните пагански религии. Човек со отворен ум кога ќе ги чита сумерските митови, митовите за Митра, египетски митови не може а да не ги види сличностите.

После тоа си доаѓаат разните начини на славење и разните светци по државите - зависно од културата на тоа поднебје и кои пагански богови ги славеле.

Христијанството е убаво осмислено и држи многу тајни, ама луѓето како и секогаш, го имаат искривено.
ОК, јас не негирам. Но има две работи што ми се интересни во овие тези за поврзаните религии (египетски, сумерски...).
Првата е што тезите кои се пласираат се од сајтови (википедија, а се пласираат и низ другите официјални сајтови, енциклопедии...) кои ни даваат искривени информации за други сегменти од историјата. На пример за граѓанската војна во Егејска Македонија и неспомнувањето на британските напалм бомби и геноцидот, бугарскиот цар Самоил, Александар Македонски и неговата грчка култура, евреите и повикот на војна против Германија...
Alexander's adoption of the styles of government of the conquered territories was accompanied by the spread of Greek culture and learning through his vast empire. ...
Затоа не знам колку можеш да се држиш до овие и сличните пласирани вештачки изградени информации.

Од друга страна, доколку го потврдуваш наследството на монотеистичките религии и имитирање на празнувањата (на пример, ок, преземени се и слично), тогаш треба да се осврнеме на подруги забелешки од истите извори кои одат во прилог на човекот како религиозно битие, а не како неверник, атеист и слично
The evolutionary origin of religions refers to the emergence of religious behavior during the course of human evolution. When humans first became religious remains unknown, but there is credible evidence of religious behavior from the Middle Paleolithic era (300-500 thousand years ago) and possibly earlier.
еволуцијата трае сеуште.

Feuerbach goes on to postulate that the emergence of monotheism and thus the end of the pagan period was a development which naturally grew out of Hellenistic philosophy due to the contradiction inherent in the ethnic nature of pagan tradition and the universality of human spirituality (Geist), finally resulting in the emergence of a religion with a universalist scope in the form of Christianity.[25]

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Eps, fraer, ne si razbral, izglea. Edno e naucna teorija, a drugo e diletantsko bladanje.

Teorija na gravitacija
Teorija na muzika
Teorija na evolucija
Teorija na broevi

Nauci sto e naucna teorija> http://en.wikipedia.org/wiki/Theory

Ne se srami so glupavi tezi po javni forumi.

Ako ne si naucil nesto, toa ne znaci deka nestoto ne postoi ili ne e dokazano.

Teorijata na evolucija e dokazana. Odamna.

haha koj ja dokazal be brat kazimi zivti se? A inace nemam sto da ti se mesam ako veruvas deka si nastavat od majmun ok tvoj problem jas ne veruvam vo toa ,sekoj si ima pravo da bide toa sto si saka.

Kajgana Shop

На врв Bottom