Повеќе причини да бидеш атеист

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Ај нетуку ми зборувајте за постот, тоа е далечна тема за вас. Него земи прочити го мојот линк 2-3 поста погоре за многуте богови/религии.
Твојот пост е како мали Џокица го замислува постанокот на религиите.Батали ти што има антрополози кои тоа го изучуваат, битно е ти што мислиш, тоа е вистината.Пфффффффффф

Ај нетуку ми зборувајте за постот, тоа е далечна тема за вас. Него земи прочити го мојот линк 2-3 поста погоре за многуте богови/религии.

Тоа е само твој пост и твое лично мислење.

Како може постара религија да копира од помлада, дај објасни ми го ова, жити мене!

Можам, ама нејќам оти и за тоа веќе имам пишувано, ама изгледа тогаш си бегал од форумов.

Тоа е само твој пост и твое лично мислење.

Па за разлика од вас, кои терате низ разни веб страни и слично, јас размислувам со своја глава, и си вадам заклучоци. Така препорачувам, да го разгледате, да не гледате на се скептично и од атеистичка перспектива.

Имаш сериозен проблем.
Кога некој мене ќе ме праша колку се 2+3 јас можам да му одговорам корен од 25 или 10 минус 5, одговорот е точен, во секој случај. Ништо не е извртено, одговорот е само преставен на поинаков начин.
.

Убо, почни сега со тројни инеграли..Сите ќе Те разберат!

Па за разлика од вас, кои терате низ разни веб страни и слично, јас размислувам со своја глава, и си вадам заклучоци. Така препорачувам, да го разгледате, да не гледате на се скептично и од атеистичка перспектива.

Како да не. Тие прикаски на друго место. Ништо не размислуваш. Препишано ти е.

Да де, Светов веќе е преполн со поединци кои се на мнение дека „знаат„...

А, у стари, што знаеш?
Дека Бог не ја создал Земјата, вселената, човекот и се друго.
Знам дека ако постои некоја интелегенција што не создала, нема да бара од нас одредени услови за некоја ветена вечност.
Знам дека прашањата за тоа како настанал овој прекрасен свет и природа не се одговараат толку лесно со една реченица.
Знам дека бескрајната вселена крие многу тајни кои допрва треба да бидат откриени, а не некој да ни ги шепни...
Знам уште нешто.... се ближи крајот на религиите... уствари, сигурен сум во тоа.

Абе тоа египќаните биле напредна нација,

Можеби, а можеби лукавиот им дошепнал за египќаните за тоа каква ќе биде вистинската вера Христова, па египќаните подраниле и си напраиле своја-идолопоклоничка, , која наликува на Христовата. И така, подоцна, се јавил некој мангуп и открил дека у ставри, египќаните ја „октриле„ вистинската вера оти биле „постари„ од рисјаните, а рисјаните се тешки идолопоклонци, оти ги ископирале египќаните....

Епа одлучи се. Ако е препишано, значи не е мое лично мислење.

Нема што да одлучувам. Погледни си го постот што го посочуваш. Првиот пасос ти е препишан од Библијата. (Прикаската за Ное) а Другите ти се безвезни наклапања на тема, можда било или можда не било.

Убо, почни сега со тројни инеграли..Сите ќе Те разберат!

Доволно е да знаат за да ме разберат.
За тие што не знаат толку.... постои и друг начин да им се даде одговор.

Уште да кажеше од кај го знаеш тоа. Па ако кажеш со еден пост ќе ги уништиш религиите, и сите ќе станеме атеисти.

се ближи крајот на религиите... уствари, сигурен сум во тоа.

John Lennon, is that you?

Воа е некоја Твоја „куќна„ контенплација која ја „истураш„ вака, јавно, на форум!??? А од кај знаеш дека Бог не ја создал Вселената? Ти текна? Ти се сони? Се сети? Како!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom