Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.485
Поени од реакции
5.190
Милион ќе стане ако продолжиш самиот да си поставуваш прашања и на нив да даваш одговори. Моето прашање беше совршено едноставно: колку се 2+2?. Тоа мое прашање, самиот го извртуваш и самиот си даваш одговор, убедувајќи се самиот себе дека си во право, оти јас никаде не напишав:
-колку е корен од 5?
-колку е трет корен од 125?
-колку се раликата од 10-5?
-колку е 10*5-45?
Имаш сериозен проблем.
Кога некој мене ќе ме праша колку се 2+3 јас можам да му одговорам корен од 25 или 10 минус 5, одговорот е точен, во секој случај. Ништо не е извртено, одговорот е само преставен на поинаков начин.

Види, па на ова „никад„ не би се сетил, само што тој „цврст„ доказ секогаш се состои во негирање на моите одговори.
Јака е тоа „цврстина„, ами како!
Јако е, многу појако од твоите докази: "А бе шо има тебе да ти давам доказ"...

Доцниш: докази веќе посочив, но очигледно е дека не си ги прочитал, оти не Ти одговараат, така? Или можеби си избегал од форимов...

А побивањето на тие докази со нивно негирање, е ептен јаааак доказ.
Може пак да ги посочиш.... пошто не е тешко, посочи ги.
Значи доказ.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Јас сум писмен. Мики е писмен. Чим сме овде на форум, во кој пишуваме зборови, значи сите сме писмени. Така? Епа тогаш користете зборови. Ова не е сликовница. Ова е форум.
Не е исто да бидеш писмен и да знаеш да пишуваш (да се служиш со писмото)..... за жал на многумина денеска.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.175
Абе ова вернициве почнале да бладаат од толку постење.
Домашна задача за сите верници: Прочитајте ја Историја на религиите, ќе се запрепастите колку работи христијанството позајмило, да не речам, украло од постарите религии и култови.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти можеш да си замижуваш пред фактите и вистината колку сакаш,

Кои се тија црни факти кои са невидливи за мојто око, дај просветли ме?

--- надополнето ---

ама да беше барем малкицка запознаен со сите други верувања и религии
Сум запознаен, повеќе од „малкуцка„.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
хахааа....ти мислиш велигден е христијански празник? Ахахааааа....пагански е, поврзан со божицата Иштар, Естер и мн други пагански божици на пролетта :smir:

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2010/apr/03/easter-pagan-symbolism
Ако се наследство на некоја од паганските религии, тогаш кое е потеклото на тие пагански религии, дали имале претходно друг вид религии кои паганските го наследиле или паганските религии се почетокот на религиите?

Не е за отфрлање, но ако верувам на енглезите и воопшто уредувачите на историјата нели треба да им верувам и дека грците се прастар народ, дека грчкото писмо датира од пред многу векови и дека Александар е всушност грк.

Значи накратко, дали сметаш дека сите оние изнесени тези за позајмувањето на моно. од поли. религија за Исус Сонце, Великден... се точни?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Може пак да ги посочиш.... пошто не е тешко, посочи ги.
Не може а и не сакам: веќе во три наврати ги имам посочено.

--- надополнето ---

Прочитајте ја Историја на религиите,

Блазе си Ти бе чоек, па Тебе Ти успеало чак и средношколски компилациско-бласфемиски учебник да прочиташ...Веќе станав љубоморен.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ако се наследство на некоја од паганските религии, тогаш кое е потеклото на тие пагански религии, дали имале претходно друг вид религии кои паганските го наследиле или паганските религии се почетокот на религиите?
Ова е интересен текст за почетоците.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ќе се запрепастите колку работи христијанството позајмило, да не речам, украло од постарите религии и култови.
А да Ти текнеше дека може да се работи и за обратната логика, според која, постарите религии прават само бледо приближување до вистинската религија?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.175
А да Ти текнеше дека може да се работи и за обратната логика, според која, постарите религии прават само бледо приближување до вистинската религија?
Средношколски учебник?!?!?! Кој зборува за средношколски учебник, ој внеси некој протеин се изгуби ти скроз.
Како може постара религија да копира од помлада, дај објасни ми го ова, жити мене!

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Средношколски учебник?!?!?! Кој зборува за средношколски учебник, ој внеси некој протеин се изгуби ти скроз.
Како може постара религија да копира од помлада, дај објасни ми го ова, жити мене!
Ај нетуку ми зборувајте за постот, тоа е далечна тема за вас. Него земи прочити го мојот линк 2-3 поста погоре за многуте богови/религии.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
Одговорот го барав од Алмала дали е сигурна, дали тврди според информациите дека монотеистичките религии имаат паганско потекло.

Ти должиш претходно еден одговор од друга тема на која се жалеше дека верниците се ограбени. Тема во која антитеистите, атеистите и све друго освен оние кои плаќаат, се жалат дека оние кои плаќаат се ограбени...

-дали и колку годишно одвојуваш за црквата? И за кои потреби односно дали си морал ако не е тајна?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Абе тоа египќаните биле напредна нација, со времеплов скокнале едно 3200 години нанапред, па се вратиле назад да ја ископираат прикаскатата за Хорас според Исус. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom