Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

NexuS

hatecrew.NexuS
Член од
12 септември 2007
Мислења
59
Поени од реакции
3
Абе чорбаџија ти си религиозен заблуден фанатик никој и ништо не е креација на бог,туку се е креација на универзумската енергија којанастанува со големото БУМ.Ако постои бог зосто има страднја криминал убиства инцести и се останато шо не е оправдано од религијата .

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
Воне, човекот не видел ни црна дупка, па верува во неа. Доказот ти е патетика. Има многу работи во животот што не си ги ниту видел, ниту допрел, а сепак веруваш во нив. Ова ви е најсмешниот "доказ" за вашата вера во непостоењето на Бог.

epa togas daj mi eden realen dokaz deka bog postoi i daj mi definicija za bog
jackass

Член од
30 април 2008
Мислења
71
Поени од реакции
2
може ли нешто да постои ако не постоеше Бог.Зошто живееме ако не веруваме дека Бог не постои

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Samoto nrgovo spomnuvanje e prifakanje na Nego. Za site nemiri sto se slucuvaat vinovni sme samite nie, nikoj ne e vinoven ako nam nesto ni se slucuva. Ako moze objasnuvanje za nastanuvanjeto na se so edeno "BUM", ne mi e jasno sto e to.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Аман, аман ,аман!!!!!!!!!
До кога со овие преписки. Истиве муабети по стоти пат.
Ајде атеистиве сите до еден нека напишат зошто навистина не веруваат во БОГ а не само да напаѓаат без врска.
Ајде луѓе напишете зашто не верувате и точка, само еден факт ве молам и да завршиме зошто ова не е апсолутно продуктивна дискусија.

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Абе чорбаџија ти си религиозен заблуден фанатик никој и ништо не е креација на бог,туку се е креација на универзумската енергија којанастанува со големото БУМ.Ако постои бог зосто има страднја криминал убиства инцести и се останато шо не е оправдано од религијата .
Се согласувам со NexuS дека се настанува со големото БУМ. Гледајте The Universe многу добра серија а и ке ви разјасни многу работи. А зошто не верувам во бог? Па затоа што не мислам дека постои а и да постои не верувам дека може да ми помогне. Можеш да си помогнеш самиот на себе и затоа верувам во себе. mALEFACTOr секоја чест за отварање на темава.:helou:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
nema potreba da barate nekoj dokazi se nesto da vidite, samo smirete se i prifatete go kako Tatko na se i ke go pocustvuvate, samo togas da ne velite, da sum znael deka e tolku dobar od porano bi poveruval. Verata go spasuva covekot, nema potreba samo nesto da barame, treba da dademe i nie nesto Toj te sozdal ajde vozvrzti mu so lubov na Negovata lubov kon tebe, zivotot na covekot ne e samo del od sebe da mu go predade na Boga, tuku samiot sebe celiot zivot na Hrista Boga da go predademe.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Се согласувам со NexuS дека се настанува со големото БУМ. Гледајте The Universe многу добра серија а и ке ви разјасни многу работи. А зошто не верувам во бог? Па затоа што не мислам дека постои а и да постои не верувам дека може да ми помогне. Можеш да си помогнеш самиот на себе и затоа верувам во себе. mALEFACTOr секоја чест за отварање на темава.:helou:
Конечно искрен одговор.
Знам , не верувате зашто не ни сакате, не сакате да живеете таков живот. Да одите во црква, да постите, да се молите. Тоа е вистинската причина не морате да пишувате толкави реферати зашто е подобро да си атеист, само бидете искрени, немате сила за таков живот.:smir:

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Една причина да не бидеш атеист:
1.Ќе гориш во пеколот!
Во библијата убаво стои дека стравот од бог и неговата казна никако не смеат да бидат причини за верување во бог.Хахахаха Zeng за што немам сила за да кажам два збора потивко ај те молам не ме смеј. Убаво реков дека не верувам во господ затоа што не мислам дека постои. Науката ми е пологична и повеќе и верувам неа. А исто христијанството подучува дека не треба да се жртвуваш за својот бог. Па со самото постење ти го жртвуваш своето задоволство од јадење мрсна (од животинско потекло) храна. Лошо си ме разбрал јас бев голем верник пред едно 2-3 години ама коа видов дека нема абер од молење одење во црква и сите тие работи го земав потешкиот пат а тој е доаѓање до вистината не само заслепување со изговорот дека бог сакал така да биде. Сакам да кажам дека вие верниците немате сила за таков живот и ве мрзи да се помачите да ја побарате вистината туку се заслепувате со тоа дека господ така сакал да биде. Ма ајде...

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Не се плашете, луѓе, нека не ви е чудно што секојднево се повеќе и повеќе има атеисти,

Има еден дел во библијата,вели ке се појават мн, антихристи, ке шират богохулење, тоа се првите знаци за крај на овој свет

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Во библијата убаво стои дека стравот од бог и неговата казна никако не смеат да бидат причини за верување во бог.Хахахаха Zeng за што немам сила за да кажам два збора потивко ај те молам не ме смеј. Убаво реков дека не верувам во господ затоа што не мислам дека постои. Науката ми е пологична и повеќе и верувам неа. А исто христијанството подучува дека не треба да се жртвуваш за својот бог. Па со самото постење ти го жртвуваш своето задоволство од јадење мрсна (од животинско потекло) храна. Лошо си ме разбрал јас бев голем верник пред едно 2-3 години ама коа видов дека нема абер од молење одење во црква и сите тие работи го земав потешкиот пат а тој е доаѓање до вистината не само заслепување со изговорот дека бог сакал така да биде. Сакам да кажам дека вие верниците немате сила за таков живот и ве мрзи да се помачите да ја побарате вистината туку се заслепувате со тоа дека господ така сакал да биде. Ма ајде...
А кој рече дека со постењето е заради жртвување кон нашиот Бог?
Постењето е само, само и само ради самиот себеси, за прочистување на душата, а и богами на желудникот.
И не, не мораш да се молиш, да одиш в црква за да бидеш прав верник. Едноставно, за мене е црква секое место каде можам да почувстувам љубов, мир и спокојство, а молитва е секое искрено: „Те сакам.“
Доволно ми е сето то, за да знам дека таму негде, има нешто многу посилно од нас.
А ти?.. Ма немам право јас да ти судам. Знајш самиот :wink:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
E pa bas radi toj golem BUM, ogromen broj na naucnici materijalisti-ateisti prifatija deka postoi " nesto " nad se, sto go inicirase toj Bum.
Ti so kogo si?

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
E pa bas radi toj golem BUM, ogromen broj na naucnici materijalisti-ateisti prifatija deka postoi " nesto " nad se, sto go inicirase toj Bum.
Ti so kogo si?
pa spored naj novi dokazi ili veruvanje golemoto BUM e nastanato od
"nesto".e sega toa "nesto" se tvrdi deka e nekoj vid energija sega poim neam kakva energija.taa energija e narecena GAJA spored nekoi sto veruvaat vo toa, kazuvaat deka GAJAta e sozdavatelot na site planeti i na cel univerzum (sozdavatelot na golemoto BUM) koe sto se slucilo i kako sto se tvrdi ke se slucu pak samo po eheheheheheeeeeeeeeeeee godini :) isto taka se tvrdi deka toa golemo BUM se slucilo i pred toa i pred toa i pred toa,taka da i od koga ke se sluci nareden pak BUM ke ima pak golemo BUM i pak i pak :) ....
me razbiras sto sakam da kazam ...... kako sto kazal gitaristot na DEATH :
everything is nothing, and nothing is every thing ili pak nulata e beskonecnost i beskonecnosta e nula.GAJATA e edinstvenata energija ili edinstvenoto "nesto" koe sto e bezsmrtno, koe sto trae bezkonecno.
ako ima nesto vo koe sto treba da veruvas najveke,toa treba da bidat tvoite sozdavateli,tvojot tatko i tvojata majka.zatoa ne si go trosi tvoeto dragoceno vreme molejki go boga ili barajki proska od nego za tvoite greski.
upati se kon tvoite sozdavateli za molenje ili baranje proska ili propovedanje.sepak postojat i prijateli/ki na koi mozes da im se iskazes.
a za GAJATA ili BOG toa ne ni treba da se zamarame da se zaprasuvame dali postoi i koj e i kako i zosto bidejki nikogas nema da go dobies odgovorot osven mozes da dobies lazen odgovor. pozdrav

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
Не се плашете, луѓе, нека не ви е чудно што секојднево се повеќе и повеќе има атеисти,

Има еден дел во библијата,вели ке се појават мн, антихристи, ке шират богохулење, тоа се првите знаци за крај на овој свет
druze do nekade si vo pravo,jas licno sum totalno neutralist ednostavno ne si go postavuvam prasanjeto postoi ili ne.religijata e nesto sto sozdava red vo covestvoto, da taka e.no antixristizmot ne e prviot znak za krajot na svetot
OMRAZATA E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
omrazata e prviot znak i glavniot faktor sto ke go unisti ovoj svet
(spored moe mislenje)

Kajgana Shop

На врв Bottom