а со мики да се договоревте дали има корист од компјутериии од бог и дали бог ги создал или...???Да не беше Бог, немаше да бидат ни компјутерите, ни атомите од кои се изградени компјутерите, немаше да бидеме ни јас, ни ти... ништо. Се што постои, се што се движи, се што дише, му го должи своето постоење на Бог.
Атеистите пак уште помалку имаат докази дека Тој не постои.никој нема докази дека постои,
Имаат еден голем доказ..........никој никогаш ни го видел ни го допрел.....уствари грешам.....под дејство на психоделични средства се е можно.Атеистите пак уште помалку имаат докази дека Тој не постои.
Грешка... сеуште само се претпоставува дека постои, ако се докаже постоењето..ќе биде потврдена како објект...ако не ќе биде отфрлена.Воне, човекот не видел ни црна дупка, па верува во неа. Доказот ти е патетика. Има многу работи во животот што не си ги ниту видел, ниту допрел, а сепак веруваш во нив. Ова ви е најсмешниот "доказ" за вашата вера во непостоењето на Бог.
Не сум првиот тоа го има во литературата што се занимава со астрономијата (не мислам на сензационалистичката)Ти си првиот човек што јас го имам сретнато што претпоставува дека црната дупка не постои, додека сите други категорично ми кажале дека постои.
Но како и да е, сепак велш дека претпоставуваш дека постои иако не си ја видел. А зошто тогаш не претпоставиш дека и Бог постои иако не си го видел?