Повеќе причини да бидеш атеист

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Да не беше Бог, немаше да бидат ни компјутерите, ни атомите од кои се изградени компјутерите, немаше да бидеме ни јас, ни ти... ништо. Се што постои, се што се движи, се што дише, му го должи своето постоење на Бог.

Хахахахаха, сигурно, 100%!

Дај не се срами, компјутерите од Бог се направени?!
Од кај си толку сигурен дека се се должи на Бог?

Дај размисли малце, никој никогаш не го видел Бог, никој нема докази дека постои, тоа е само во вашиот мозок. Смешно ми е кога вака зборите дека све се должи на Бога...

И да веруваш и да не веруваш во Бог пак исто животот ќе ти отиде...
Ама Бог не постои.
Тоа е исто ко да веруваш дека постојат џинови на планетава. Па и посмешно е.

Да не беше Бог, немаше да бидат ни компјутерите, ни атомите од кои се изградени компјутерите, немаше да бидеме ни јас, ни ти... ништо. Се што постои, се што се движи, се што дише, му го должи своето постоење на Бог.
а со мики да се договоревте дали има корист од компјутериии од бог и дали бог ги создал или...???
ај ќе ве молам тоа средете го
п.с. ред девил...тоа ти е како да веруваш во дедо мраз...
иако јас побргу во дедо мраз би верувал:vozbud:

Леле до толку ли не ме сфаќаш Чорбаџијо?!?!

Не може јас да тврдам дека постојат вештерки и духови и дедо мразовци БЕЗ ДОКАЗИ!!!!!! Нема докази, автоматски НЕ ПОСТОЈАТ!

Атеистите пак уште помалку имаат докази дека Тој не постои.
Имаат еден голем доказ..........никој никогаш ни го видел ни го допрел.....уствари грешам.....под дејство на психоделични средства се е можно.:vozbud:

Воне, човекот не видел ни црна дупка, па верува во неа. Доказот ти е патетика. Има многу работи во животот што не си ги ниту видел, ниту допрел, а сепак веруваш во нив. Ова ви е најсмешниот "доказ" за вашата вера во непостоењето на Бог.

Воне, човекот не видел ни црна дупка, па верува во неа. Доказот ти е патетика. Има многу работи во животот што не си ги ниту видел, ниту допрел, а сепак веруваш во нив. Ова ви е најсмешниот "доказ" за вашата вера во непостоењето на Бог.
Грешка... сеуште само се претпоставува дека постои, ако се докаже постоењето..ќе биде потврдена како објект...ако не ќе биде отфрлена.

Ти си првиот човек што јас го имам сретнато што претпоставува дека црната дупка не постои, додека сите други категорично ми кажале дека постои.
Но како и да е, сепак велш дека претпоставуваш дека постои иако не си ја видел. А зошто тогаш не претпоставиш дека и Бог постои иако не си го видел? :)

Ти си првиот човек што јас го имам сретнато што претпоставува дека црната дупка не постои, додека сите други категорично ми кажале дека постои.
Но како и да е, сепак велш дека претпоставуваш дека постои иако не си ја видел. А зошто тогаш не претпоставиш дека и Бог постои иако не си го видел? :)
Не сум првиот тоа го има во литературата што се занимава со астрономијата (не мислам на сензационалистичката)

Kako prvo ni Biblijata ne e napisana od Isus taa e napisana od drugi epten pokasno od negovoto postoenje. pa toa znaci deka podatocite ne se bas epten validni.kako sto se kazuvale od eden na drug pa na tret pretrpele mnogu promeni duri da dosle da se zapisat vo Biblijata. Bog e nasekade?! edno prasanje aku gledame vo sonce sto ke vidime? aku sme vo temnica sto gledame? i sega pocnaa da izleguvaat nekakvi knigi kako kodot na davinci i lugevo gi svatija ko da se vistina ama tie se bazirani na edna hipoteza koj samiot pisatel si ja postavil so cel negovata kniga da moze da profitira.

Ане, евангелијата се напишани од Христовите следбеници, помалку од 40 години после Исусовата смрт. 40 години не е воопшто долг период. Евангелистите сеуште добро се сеќавале на настаните и веродостојно ги запишале.
Во први век нема ни еден историски документ кој противречи на евангелијата.
Според сите историски тестови (внатрешенниот тест, надворешениот тест и библиогравскиот тест) Новиот Завет се котира на првото место меѓу сите други историски дела во својата веродостојност и историчност.

„Јас Сум Патот, Вистината и Животот. Никој не доаѓа кај Таткото, освен преку Мене. Ако Мене Ме познававте, ќе Го познававте и Мојот Татко. А отсега Го познавате и сте Го виделе!”

„Покајте се, зашто се приближи царството небеско. Покајте се и секој од вас да се крсти во името на Исуса Христа за простување на гревовите и ќе примите дар од Светиот Дух. Зашто за вас е ветувањето за вашите деца и за сите што се далеку, што ќе ги повика Господ, нашиот Бог.“ --> Мој совет за сите...

Sepak i istorijata e premnogu jasna vo odnos na Evangelijata i evangelistite. Tuka nema dilema, se e jasno samo e potrebno slobodna volja i zelba za vistinsko ziveenje. Treba da ja imame lubovta kakao kriterium za zivot.poz do site vernici na MPC

Мисилам дека секој човек верува во нешто и таа верба го одржува во животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom