Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Да не беше Бог, немаше да бидат ни компјутерите, ни атомите од кои се изградени компјутерите, немаше да бидеме ни јас, ни ти... ништо. Се што постои, се што се движи, се што дише, му го должи своето постоење на Бог.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Хахахахаха, сигурно, 100%!

Дај не се срами, компјутерите од Бог се направени?!
Од кај си толку сигурен дека се се должи на Бог?

Дај размисли малце, никој никогаш не го видел Бог, никој нема докази дека постои, тоа е само во вашиот мозок. Смешно ми е кога вака зборите дека све се должи на Бога...

И да веруваш и да не веруваш во Бог пак исто животот ќе ти отиде...
Ама Бог не постои.
Тоа е исто ко да веруваш дека постојат џинови на планетава. Па и посмешно е.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Да не беше Бог, немаше да бидат ни компјутерите, ни атомите од кои се изградени компјутерите, немаше да бидеме ни јас, ни ти... ништо. Се што постои, се што се движи, се што дише, му го должи своето постоење на Бог.
а со мики да се договоревте дали има корист од компјутериии од бог и дали бог ги создал или...???
ај ќе ве молам тоа средете го
п.с. ред девил...тоа ти е како да веруваш во дедо мраз...
иако јас побргу во дедо мраз би верувал:vozbud:

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Леле до толку ли не ме сфаќаш Чорбаџијо?!?!

Не може јас да тврдам дека постојат вештерки и духови и дедо мразовци БЕЗ ДОКАЗИ!!!!!! Нема докази, автоматски НЕ ПОСТОЈАТ!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Атеистите пак уште помалку имаат докази дека Тој не постои.
Имаат еден голем доказ..........никој никогаш ни го видел ни го допрел.....уствари грешам.....под дејство на психоделични средства се е можно.:vozbud:

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Воне, човекот не видел ни црна дупка, па верува во неа. Доказот ти е патетика. Има многу работи во животот што не си ги ниту видел, ниту допрел, а сепак веруваш во нив. Ова ви е најсмешниот "доказ" за вашата вера во непостоењето на Бог.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Воне, човекот не видел ни црна дупка, па верува во неа. Доказот ти е патетика. Има многу работи во животот што не си ги ниту видел, ниту допрел, а сепак веруваш во нив. Ова ви е најсмешниот "доказ" за вашата вера во непостоењето на Бог.
Грешка... сеуште само се претпоставува дека постои, ако се докаже постоењето..ќе биде потврдена како објект...ако не ќе биде отфрлена.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Ти си првиот човек што јас го имам сретнато што претпоставува дека црната дупка не постои, додека сите други категорично ми кажале дека постои.
Но како и да е, сепак велш дека претпоставуваш дека постои иако не си ја видел. А зошто тогаш не претпоставиш дека и Бог постои иако не си го видел? :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ти си првиот човек што јас го имам сретнато што претпоставува дека црната дупка не постои, додека сите други категорично ми кажале дека постои.
Но како и да е, сепак велш дека претпоставуваш дека постои иако не си ја видел. А зошто тогаш не претпоставиш дека и Бог постои иако не си го видел? :)
Не сум првиот тоа го има во литературата што се занимава со астрономијата (не мислам на сензационалистичката)

Член од
15 март 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Kako prvo ni Biblijata ne e napisana od Isus taa e napisana od drugi epten pokasno od negovoto postoenje. pa toa znaci deka podatocite ne se bas epten validni.kako sto se kazuvale od eden na drug pa na tret pretrpele mnogu promeni duri da dosle da se zapisat vo Biblijata. Bog e nasekade?! edno prasanje aku gledame vo sonce sto ke vidime? aku sme vo temnica sto gledame? i sega pocnaa da izleguvaat nekakvi knigi kako kodot na davinci i lugevo gi svatija ko da se vistina ama tie se bazirani na edna hipoteza koj samiot pisatel si ja postavil so cel negovata kniga da moze da profitira.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Ане, евангелијата се напишани од Христовите следбеници, помалку од 40 години после Исусовата смрт. 40 години не е воопшто долг период. Евангелистите сеуште добро се сеќавале на настаните и веродостојно ги запишале.
Во први век нема ни еден историски документ кој противречи на евангелијата.
Според сите историски тестови (внатрешенниот тест, надворешениот тест и библиогравскиот тест) Новиот Завет се котира на првото место меѓу сите други историски дела во својата веродостојност и историчност.

Olivert

TheTruth
Член од
21 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
„Јас Сум Патот, Вистината и Животот. Никој не доаѓа кај Таткото, освен преку Мене. Ако Мене Ме познававте, ќе Го познававте и Мојот Татко. А отсега Го познавате и сте Го виделе!”

„Покајте се, зашто се приближи царството небеско. Покајте се и секој од вас да се крсти во името на Исуса Христа за простување на гревовите и ќе примите дар од Светиот Дух. Зашто за вас е ветувањето за вашите деца и за сите што се далеку, што ќе ги повика Господ, нашиот Бог.“ --> Мој совет за сите...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Sepak i istorijata e premnogu jasna vo odnos na Evangelijata i evangelistite. Tuka nema dilema, se e jasno samo e potrebno slobodna volja i zelba za vistinsko ziveenje. Treba da ja imame lubovta kakao kriterium za zivot.poz do site vernici na MPC

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
Мисилам дека секој човек верува во нешто и таа верба го одржува во животот.

Kajgana Shop

На врв Bottom