British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288
American English е повеќе така за слободно изразување и послесно се учи акцентот. Може да се каже дека е вид на приспособен англиски за да можат повеќе луѓе да го научат акцентот. А British English е првиот англиски, што според мене има убавина во акцентот доколку некој умее да го изговара точно и многу повеќе ми се допаѓа. Сепак најлошо е што во училиштата учиме British English со Американски акцент. Е сега нека се одберат, а не да ни прават комбинации кои не личат на нешто.:nenene:

American English е мн боље од british...:smir:
Британциве ме нервира шо ги влечат зборовите и не слушнале за буквата `Р` па затоа изговараат уотаааа (место уот`р=water), тајгааааааа (место тајг`р=tiger) итн.
:helou:

Го обожавам британскиот акцент. И се би направила за да го доловам и јас да можам да зборам така како британците:) Иако некои викаат дека британците мн. се лигавар додека зборат, сепак јас мислам дека британскиот англиски е многу пософистициран, дипломатски и поубаво звучи, за разлика од американскиот англиски, кој е толку сменет, не само во поглед на акцентот, туку општо за се, што повеќе ми е некако уличарски јазик....А тоа воопшто не ми се допаѓа!

American English, фала му на Господ. Ова Британциве како прво ми се одвратни како народ, па потоа нивниот акцент. Зборуваат без да ја затворат устата. Американ Инглиш можеш да си зборуваш најнормално. И попознати и полесни се зборовите од Американ Инглиш :)

Во основно професорката не учеше British English...и ок беше иако јас никогаш неможев да зборам ко одредени особи со акцентот...во средно професорката си збореше american english и шо знам полесно ми е...сега во трета нова професорка англиски имам и она сугерира не бритиш инглиш....
лично мене повеке ми се допага Бритиш...иако ја неможам да зборам така

многу е поубо британски
јас зборам пола пола (појше бртиански) пошто ако манам скроз британски децата од мојот клас (сељаци тотално) ке се смеат цел час... па немозам да ги слушам...:toe:

Не го давам британскиот речник, а уште помалку акцентот. Фетиши ми се обете. Британскиот во однос на американскиот е многу пософистициран, некако аристократски и госпотски делува. И самиот го применувам при употреба на англискиот. I miss the times I spent in England so much!

American English дефинитивно. Британскиот не ми е "милозвучен". Ама, не го сакам оној сленг американски, него пософистицираниот, што се користи во официјална комуникација.

British English повеќе го прифаќам и убаво ми е да го слушам. Зборувам американски бидејки повеќе сум под влијание на таа култура.

Дефинитивно British english! Не можам ни да се замислам како говорам американ инглиш катастрофа е

British- English poveke mi se dopaga. American- English poveke mi e kako sleng...

American english дефинитивно го чувствувам како поблизок.Инаку братучед ми кој што работи како келнер на брод вели дека тоа Англичаните не можи да ги разбери како на некој друг јазик да зборуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom