Книги кои би ги препорачале

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Пеперутка-Сашо Тасевски
Дигиталната Тврдина-Ден Браун

1984 - Џорџ Орвел
Храбриот нов свет - Олдоус Хаксли
Железната пета - Џек Лондон
Временска машина - Х.Џ.Велс
Р.У.Р. - Карел Чапек
Кланица 5 - Курт Вонегат
Ние - Јевгениј Замјатин
Кога машината ќе запре - Е.М. Форстер
Процес - Франц Кафка
Темнина на пладне - Артур Кестлер
Планини на лудилото - Х.Ф.Лавкрафт
Фаренхајт 451 - Реј Бредбери
Харисон Бержерон - Курт Вонегат
Логановото Бегство - Нолан & Џонсон
Направете место - Хари Харисон
Блејд Ранер - Филип К. Дик
Можноста за еден остров - Мишел Уелбек
Ако ова продолжи - Роберт Хајнлајн
...
депресивни книги ама вреди
...
најлоша книга што сум ја читал - 100 години самотија од Г.Г.Маркес...зошто само арчеле хартија...ако некој намерава да ја чита нека не губи време...измислици,редени настани без врска,милион ликови дури и авторот се изгубил,свекрвата од првиот нунко на третата брачеда на некојси работела по 70 муштерии на ден...тотален идиотизам, на форумов има подобри писатели...
па и нобелова награда добил типот

Жед за живот до Ервинг Стоун
Агонија и Екстаза од Ервинг Стоун
Сите книги на Хесе
Воскресение од Толстој

Сите книги на Џон Гришам
Досие Пеликан
Фирма
Уличен Адвокат
Брокер
и т.н.

Моќта на потсвеста од Џозеф Марфи

Ден кога боговите се симнаа на земја не ми текнува на авторот

Angela`s Ashes - Frank McCourt
A Portrait of the Artist as a Young Man - James Joyce
The Metamorphosis and other Texts - F.Kafka
Prozac Nation - Elizabeth Wurtzel
Trainspoting ( По книгата е праен филмот ама филмот е мизерно представување на тоа кое е книгата) - Irvine Welsh
И има една книга , пијанистка се вика ... германска авторка беше ама не се сеќавам на име
КЕ се навратам пак на темава пошто гледам дека на никој не му текнало некои квалитетни автори и книги да препорачате .

И има една книга , пијанистка се вика ... германска авторка беше ама не се сеќавам на име.

„Пијанистка“ - Елфриде Јелинек

Веројатно мислеше на неа.
Имам оставено коментар за книгава овде.

Да на неа мислев ... стварно добро парче литература е затоа ја препорачвам ...

"Ne mi e strav" od Nikolo Amaniti. Covekov znae da ja prikaze ironijata na zivotot, sekoja mu cest.
Avtor na povisoko nivo od Den Braun, a sepak se sluzi so istata formula - interesna prikazna, fantasticen zaplet.

Vo centarot na prikaznata e deten koe ke otkrie deka vo edna prostorija pod zemjata se naoga detence, koe e pred smrt, i se naoga vo dupkata protiv svoja volja. Vistinskata avantura, ako moze taka da se rece, pocnuva koga ke doznae deka detenceto e kidnapirano od strana na tatko mu.

Maestralno.

11 минути од Паоло Коељо... Цитатов „ние и покрај тоа што не се допревме, водевме љубов цела вечер“ кажува се`. Преубава книга.

Sidarta-Herman Hese
Imeto na rozata-Umberto Eko
Senka na vetrot-Karlos Ruiz Safon
Indigo Bombaj-Jagoda Mihajlovska-Georgieva
Twilight Saga-Stephenie Meyer
Svetot na Sofija-Justejn Gorder
Vestica-Venko Andonovski

Може ли да ми препорачате некоја убава книга за некој среќен лик, со ведра содржина, не маченичка, и среќен крај да има ако може :)

Хмм, ако сакаш авантури пробај со „Хобитот“ книга на Џ.Р.Р. Толкин која го инспирираше создавањето на „Господарот на прстените“.

Self-help stuff. Розата од Вода(маде ин мацедониа)
Некој да ми препорача нешто ?

Англиски атентатор од Даниел Силва и сите дела на Ог Мандино :)

Едно од најфасцинантните дела што ги прочитав во последно време е „Интимните животи на Пипа Ли“, авторката Ребека Милер го наследила талентот за пишување на татко и, Артур Милер.Карактерите се феноменално опишани и се целосни, имаат причина и поента со своето дејстување, приказната е далеку од вообичаена кога ќе се сложат коцките.
Интензивна е и има душа, помалку екцентирчна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom