"Mакедонија во пламен"

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ова се 100 % подметнати пожари некој ги подметнува организирано па нели пред некој ден кај Кондово беа нашле трактор со 3 канти бензин за жал им побегнале извршителите
Не не, мислам дека е глупаво и ова да го правиш меѓуетнички проблем. Селаните ја горат сувата трева(или што и да е) за почвата следната година да биде плодна. И тоа излегува од контрола и настанува голем пожар. Ама најчесто хаварија се случува од фрлени отпушоци и шишиња...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ABC ШТО МАЈКА БАРШ БИТОЛА КОГА ПЛЕТВАР ТИ ГОРИ

Го локализиравме и спречивме да се шири,само ова со ГЛАУЧИВЕ шо се шетаат и се курчат пред камери некако како да ми наликува дека тие ја запалија Македонија па сега еве да се најдат "во центар" ама не на Васко Евтов туку на сите медиуми низ Македонија.Повеќе ни одам ни гаснам ако сака се нека изгори кој ве бе шајкали,"ти ги крштеваш а тие прдат".:)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А како ја коментираш информацијава:

Ја коментирам -ние гасниме а тие зад нас палат да им ибам мамицата,да им ибам!

Испив тон јогурт се угушивме вчера и денес во гаснењето!:(

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Znaci vaka, taka ja ZAPALIJA MAKEDONIJA... sega imame epten situacija REPUBLIKA VO PLEMEN....BUKVALNO....:)!!!

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Подобро е денес ставен е под контрола тој пожар. Сеа долу кај РЕК има нов, ексик!!! Уште цунами да не удри(немаме море иначе и то ќе се случеше)! Толку не мрази и Господ па не казнува деновиве?:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aбе господ не сака ама изгледа ние се мразиме меѓусебе,се испозапаливме за поефтин кубик дрва да го ебам,абе ако го фатам некој кожинката на гранки ќе му ја обесам,после вчерашното и денешното малтретирање,па кога си дојдов како капак на се,гледам и Грциве не клецнале со енергетскиот систем и ај со ладна вода под туш,уште на сајџи мирисам а овде ми ги браните Грците кој помогнаа во Битола оти ветрот дуваше на кај нив.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Аман бе чоек, тие да не го подметаа пожарот? Или дуваа со климите кон нас за да се распламти огнот? Криви се за многу нешта и ги мразам ОД ДНОТО НА ДУШАТА ГИ МРАЗАМ, ама денес ете изреагираа како луѓе и помогнаа.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Луѓе кај мене во ѓорче како се гледа ауууу. страшна работа облаци од чад насекаде!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Аман бе чоек, тие да не го подметаа пожарот? Или дуваа со климите кон нас за да се распламти огнот? Криви се за многу нешта и ги мразам ОД ДНОТО НА ДУШАТА ГИ МРАЗАМ, ама денес ете изреагираа како луѓе и помогнаа.
Помогнаа со тоа што ни го нурнаа електроенергетскиот систем,кој си беше каков-таков ама не паѓаше додека не ги приклучија арамиите Чинговци пред некој ден кога се сликаа пред камерите како да ја ослободиле Битола абе господ да не чува и брани колку сме наивни,помогнале ц.ц.ц.ц ами ако заигра мечката кај комшијата може лесно да заигра и во твојот двор,што не помогнат да влеземе во ЕУ или НАТО,или да направиме една нуклеарка со која ќе го решиме проблемот за струја?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Деблокажа на парите на Бранко од Швајцарска банка со цел да се обезбедат нови работни места за да не денгубат и да им биде исполнет денот.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
... sega imame epten situacija REPUBLIKA VO PLEMEN....BUKVALNO....:)!!!
A na komshijata isto taka mu crkna kravata t.e. shestina od site shumi na jugot kaj ciganshtaanata. :wink:

MOSCOW, July 24 (RIA Novosti) -

..... Following a request from another Balkan nation, Greece, the Russian ministry said on Monday it would send a Mi-26 firefighting helicopter to the country, which has also been hard-hit by the recent fires.

Greek experts said up to 40,000 hectares of forests had burned down in the country so far this summer. In the provinces of Attica (southern Greece) and Boeotia (in the country's east), more than a sixth of the woodland has been destroyed.

„The helicopter will fly to Greece on July 24 or 25 and will work there for at least a month, until the fire hazard season ends,” Brazhnikov said.
MOSCOW, July 24 (RIA Novosti) - Russia's president has received an official request for assistance in extinguishing large forest fires in Serbia from the Balkan nation's prime minister, the Kremlin press service said Tuesday.

Scorching weather has caused large-scale forest fires throughout the Balkans this summer. Several mountainous districts in eastern Serbia are still being swept by fires, and in one region, some 1,000 hectares of woodland have burned down.

In his address to Russian President Vladimir Putin, Serbian Prime Minister Vojislav Koštunica said the ongoing destruction being wreaked by the fires threatened the health and lives of Serbian citizens. Putin has instructed Russian Emergencies Minister Sergei Shoigu to render emergency aid to the country, a long-time ally of Moscow.

Yury Brazhnikov, the emergencies ministry's director for international operations, said that an Il-76 tanker aircraft could be used to tackle fires in Serbia. The „water bomber” has just returned from a firefighting mission in neighboring Bulgaria, where it released over 400 metric tons of water on fires near Stara Zagora, in the central part of the country, on Saturday. The assistance was provided free of charge, in line with an intergovernmental agreement.

Following a request from another Balkan nation, Greece, the Russian ministry said on Monday it would send a Mi-26 firefighting helicopter to the country, which has also been hard-hit by the recent fires.

Greek experts said up to 40,000 hectares of forests had burned down in the country so far this summer. In the provinces of Attica (southern Greece) and Boeotia (in the country's east), more than a sixth of the woodland has been destroyed.

„The helicopter will fly to Greece on July 24 or 25 and will work there for at least a month, until the fire hazard season ends,” Brazhnikov said.

jutel

"убавите работи доаѓаат на крај"
Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
BEGAJTE LUGE OVA E APOCALIPSA EVAKUIREJTESE I ZIVEJTEGI POSLEDNITE DENOVI!!
OLKU POZARI NEMALO VO POSLEDNIVE 99g!!!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Еве и една снимка од А1 :

[media]http://media.a1.com.mk/media/video/07/pozari-avion-25-07.wmv[/media]

Едно нешто ме интригира : се што се гледа на видеото се пожари коишто се локализирани и коишто можат да се изгасат со неколку прелетувања на канадерот. Бар два да имаше ќе беше полесно :star:

Тане

„Форумџија во години“
Член од
6 март 2007
Мислења
49
Поени од реакции
1
Znaci vaka, taka ja ZAPALIJA MAKEDONIJA... sega imame epten situacija REPUBLIKA VO PLEMEN....BUKVALNO....:)!!!
Ај нека е втор дел - од филмот...да не биде серија!!??:nenene: :nenene: :nenene:

Поздрав!

Kajgana Shop

На врв Bottom