"Mакедонија во пламен"

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Гего имате вие предност пошто со подолги црева и со пумпи има пристапност директно кон поголеми водени количества.
Па имаше околу 11-12 сат еден авион и 7-8 пати над плажа помина изгледа вода фрлаше тамо .... еве и deksterche вика дека го згаснале огинот
:)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Neznam za drugo , ama ova so pozarive pokazuva kolku sme kako drzava ranlivi: totalno diletanstvo na site nivoa, prikazni za mali deca od site"portparoli"...ocigleden rezultat na negativnaya selekcija na site nivoa, plus vestacki nadueniot element na etnicka korekcija i "partiska" sminka na sekoj normalen potez na sekoja normalna vlada sega i vo idnina vo MKD.
Daj boze da se pozarite edinstvenoto nesto sto ne snajduva i daj Boze istiot uste da gi cuva i saka budalite......,a Makedoncite se sampioni vo taa kategorija....no se nadevam ne mu zdodeale....epten doooolgo vreme i za Bozji pojmovi se budaletinki...

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Леле.. денес сум шокиран.. го знам чоекот шо запали пожар у Берово.. Стојан Гаштерски да го еам.. не сум верувал добар чоек си беше ама тоа ти е. Многу се фалеше со Џипот шо го има..

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A od kaj znaes deka go zapalil pozarot....sam se prijavil????

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ама пред 20тина години си палел пак,или тогаш само имал тренинг.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Добро во Берово го фатија пироманот а што станаа тие во Кондово што го најдоа тракторот и кантите бензин таму по се изгледа полицијата нема надлежнос а за тие во Петровец комуналците мислам дека го запалиле пожарот од невнимание и не треба да ги третираат како криминалци а тој од Берово не му бегаат 10 години ако судиите си ја знаат работата

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Деблокажа на парите на Бранко од Швајцарска банка со цел да се обезбедат нови работни места за да не денгубат и да им биде исполнет денот.
moze moze i jas sum za toa:):vozbud:

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
sega pred dva dena koga bese opozarena Bitola, pri gasnenjeto na ognot edna lokalna televizija ne e bitno koja gi fati na lice mesto dvajca piromani kako so benzin potpaluvaat a zamislete policijata na 5 metri od niv i nisto ne mu napravi. Stvarno se cudam kako mozi da palat i so korist tie imaat od toa.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Првичната проценка за штетата предизвикана од пожарите е 15 милиони евра...

Мислам дека со намалувањето на температурите малце ќе се смири хаотичната ситуација во земјава.

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Нервоза ме фаќа од опозицијава, не ми се верува. ’’Кризни’’ ситуации, село гори- баба има замерки и за чешелот.
Дајте бе малку конструктивно.
Би ги исклучила од програма без право на давање изјави. На секои вести јадат бурек пак и пак.

Него, ќе се организира ли есенско пошумување? Еве народот да се мобилизира, да не чекаме некој да ни каже.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Нервоза ме фаќа од опозицијава, не ми се верува. ’’Кризни’’ ситуации, село гори- баба има замерки и за чешелот.
Дајте бе малку конструктивно.
Би ги исклучила од програма без право на давање изјави. На секои вести јадат бурек пак и пак.

Него, ќе се организира ли есенско пошумување? Еве народот да се мобилизира, да не чекаме некој да ни каже.
Есенско не го бива, напролет тоа јасмин.

Интересна работа инаку:

Време 28.07.2007 напиша:
ВО АНАЛИЗА НА „ФОКУС“ ОД МАЈ
СДСМ ќе подметнува пожари Мирка Велиновска, новинарка во неделникот „Фокус“, во анализа за политичката состојба објавена пред три месеци предупреди дека СДСМ подготвувала диверзии и подметнување пожари за да го симне рејтингот на власта. Во текстот наслове „Подземјето на Црвенковски подготвува диверзантски акции“, Велиновска нагласува дека единствено колективе шок за целата нација може да го сруши високиот рејтинг на Груевски. Таа пишува дека „СДСМ и Црвенковски биле ненадминливи мајстори за менаџирање на хаос“.
“Што е тоа што може радикално да го сруши високиот рејтинг на Груевски, и тоа во краток рок? Единствено некоја колективна шокова состојба за нацијата. Бидејќи дури ни СДСМ не може да предизвика поплави и земјотреси, остануваме на пожарите. Што гори најубаво? Со оглед дека сме пред лето, убаво горат шумите. Ако тргне масовно опожарување, а Владата не успее да го изменаџира – ете ти шокова состојба на населението. Јас ни малку не се сомневам дека во СДСМ и оние што гравитираат ко него, има капацитет за вакви фантазии“, пишува Велиновска во својата анализа.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас сепак мислам дека дрвокрадците (во најголем број) се одговорни за пожарите по Македонија. Е сега, што се толку масовни...можеби времето, можеби нешто друго...но сепак анализата на Мирка ми стои малце претерана. Ако се кадарни за такво нешто...Бог нека им е напомош!

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Јас сепак мислам дека дрвокрадците (во најголем број) се одговорни за пожарите по Македонија. Е сега, што се толку масовни...можеби времето, можеби нешто друго...но сепак анализата на Мирка ми стои малце претерана. Ако се кадарни за такво нешто...Бог нека им е напомош!
Se razbira deka ne se komunjarite,mada muabetot so pozarite proletoska tuk-tamu se vrtese.Prosto,onoj busaviot barase oprema i otkoga ovie od vlada go isutirale,toj im rekol-epa ako vas ne ve boli,mene uste pojce,nitu na rabota ne odam!

Inaku krivosecata ima sv. socekonomika.
Nakratko,AL se pocesti izvrsiteli,onie so policisko iskustvo-isto,a posebno biten uslov e da imas rodnina dzandar.

Vo celava papazjanija me cudi sto vo vlasta ima expert za biznis so drva,a yet nikomu ne mu tekna da prasa,abe Borce sto e bitnoda sprecime ova nesto.

Kajgana Shop

На врв Bottom