Кошаркарска репрезентација на Македонија

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
ГИ САКАААААААМ! :))
Мада ако нашиве не ни приредат шокови на крај не се живи.
Самарџиски беше фантастичен!!!! Конечно да има одличен забележителен настап.
За црнчено немам зборови, покрај огромни центри одлично изигра. Па и куца бе малиот :)
Aнтиќ може многу подобро, синојка сигурно се начукал петок беше, па не му беше денес денот :icon_lol:
Младине браќа просечни се, али нивното време допрво доаѓа.
И салата беше 100% полна, мора подршка. Бравос :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Значајна победа за нас! Играта у прво полувреме беше одлична, се збунија Босанциве. 3/4 катастрофа, но и игравме со втората постава па се прифаќа некако... Антиќ многу слабо, ма да за 5тата лична заеба судијата. Ме изненади Миракоски, му тргна и на Самарџиски изгледа :) Чековски служи само за да ги заплаши противниците, другите на ниво. :)

Иначе, не очекував дека ќе биде олку полна салата, имаше дури и на скали што седеа. Али атмосферата не беше на највисоко ниво. Ем овие Сити парк бојс некако слабо навиваа, многу тивко делуваа, а до душа и никој не ги поддржуваше од другата публика. Искрено и резултатот у прво полувреме не беше за навивање водевме многу разлика, па коа ни намалија па се одлепивме тогаш атмосферата беше одлична. Сепак вкупно глеано, супер беше!

Идеме понатаму, блиску е ЕП. :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Дали намерно ги залажаа што им дадоа да стигнат до 3 разлика или па си играа маалски баскет и си мислеа ако водат 20 разлика во 14 минута значи дека нема шанси да изгубат.Важно јас пак се осеќав како и секој Македонец.Сите репрезентации да ја оплескуваат на крај.Веќе и се навикнав.Атмосферата беше добра,очекувам подобра со Британците.Ваљда и пожустра беше зошто имаа и они 20-тина навивачи.

Член од
11 март 2008
Мислења
144
Поени од реакции
60
Ристе Стефанов планира да заигра некош ?

Член од
2 февруари 2010
Мислења
111
Поени од реакции
10
Cestitki do site makedonci, da ni se mnozat pobedite! Momcite izigraa moshne dobro, no moe mislenje e deka ova ne e maksimumot. Ideme na i te kako mozhna pobeda protiv Ukraina. Sto se odnesuva do atmosferata, mozese da bide podobra, no bravo za CPB, dosta dobro izdanie imaa. Steta sto ne gi poddrzuvase celata sala osven na momenti. Bi bilo ubavo da ima i drugi navivacki grupi.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Околу играчиве да додадам мислам дека Соколов одигра лошо и браќава не беа нешто подобри имам впечаток дека одиграа подпросечно. Инаку во третата четвртина кога Босна ја намали разликата на 3 поени Македонија немаше лидер и мислам дека од исфорсирани шутеви за три поени промашивме најмалку 4 напади. Како и да е атмосферата беше неверојатна, посебно на почетокот на мечот кога се развеа големото знаме една убава традиција на вакви мечеви.
Сериозно? или мислиш на друг кошаркар? Соколов е најстабилен и најефективен во последно време,грешка не направи...на тој Мираковски да не мислиш,шо не знае да подава,а игра плејмејкер.......

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
cestitki za nasata reprezentacija! ne bese bas taka ednostavno kako sto mnogu pomislija odnapred,ama sepak najvazno e sto na kraj ispadna se kako sto treba.salata polna,imase atmosfera otprilika voobicaena za reprezentacija.na pogolemata masa lugje im treba nekoj so znaenje i iskustvo da gi povlece da se pridruzat vo navivanjeto.kako sto vo fudbal pretezno toa go pravat komiti,taka denes city park boys se potrudija da ja podignat atmosferata .moze ne bese kojznae sto,no dovolno za na momenti jaka euforija,i vo momenti koga ne ni odese na teren bas najdobro ,da gi motiviraat nasite igraci.steta sto osven del od komiti koi se pojavija posle renova,niedna tifo grupa ne zema ucestvo vo atmosferata.pirati,lavovi,fa(skopski grupi),treba da sfatat deka koga igra makedonija treba zaednicka poddrska,pa makar i od oddelni tribini(dokolku nemozat site na edno mesto da bidat).ama suetite ocigledno si prorabotea i do takvo nesto ne dojde.kako i da e napred makedonija vo novi pobedi!
ps. iako edno vreme bosancite rezultatski se doblizija,se cini deka nemase mesto za panika na terenot,iako mozebi nekogo go fatila panika gledajki doma pokraj malite tv ekrani.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Самаџиски мораше да изигра денеска добро за да се докаже пред селекторот дека заслужува поголема минутажа со оглед на тоа дека со Британците не играше, а на претходните утакмице не му идеше некако...
Бошко :icon_lol: (го прекрстиле нашиве :) ) звер денеска, како и да не биде кога тој не чувствува никаков притисок додека игра за Македонија (а богами нашава репрезентација знаела секогаш пред срцев удар да не остае сите :) ) , па си игра најдобро што може...:)
Антич сеа е посериозен кога стана капитен... што е и негде подобро, а и мораше една утакмица да падне малу во играта, другите ги изигра одлично...
За "довчерашните" играчи во Мак лигата (браќава, Миракоски,Чековски. Соколов мислим уште игра...) добро се покажаја посебно Соколов кој е секогаш присебен (иако зезна 2 слободен сепак тој го даде кошот кога се одлепивме од тие 3 поена...), а едно 6-7 минуте игравмо со овие и плус Самарџиски додека имаја по 4 лични Гечевски, Антиќ и Бошко...
За атмосферата, првпут гледам бранови на лево да се прават иновантни сме тоа е важно :) ипак можеше подобро со нешто како "станете Македонци" цела сала да запее... треба некоја група што идела на Македонија како Комити, Војводи (фудбал)...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
сеа 4 губа... Бугарија изгубила дома од Грузија, ако тепамо денеска со 2 место веќе 80% сме влезени на ЕП :)

Изгледа не ти е јасно дека 1во место ке завршиме :vozbud:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Кога ќе се врати Ристе ?

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.911
Поени од реакции
1.555
Се на се очекувана победа иако немораше да се напраи она добро познатото „Од готово вересија“.
Самарџиски ме изненади пријатно.
Бо играчина, дефинитивно најак 2 класи над сите. Кога влагаше во игра он се беше поразлично. Знае да влезе да покрене акција да ги разигра останатите, некогаш и да шутне тројка.
Близнаците задоволително. Не правеа грешки, али и немаа и никои позначителни поени постигнато.
Гечевски вообичаено добро иако има навика да испие една влаша коњак низ биртииве и годините го газат ипак игра одлично.
Соколов се испоутиња на почеток, али после тоа се разигра и токму тој ја напраи главната разлика тогаш коа беше најпотребно.
Симоновски не ми остаи некој поголем впечаток за тоа малце време шо играше, али од тоа што видов нешто слично како Војдан и Дамјан можда за нијанса послабо.
Антич имаше лош ден, али и личните го убија.
Мираковски после оние 3/3 за тројка се изгуби максимално. И таман помисив фала богу и на овој да му тргне ме поби максимално. Дрво!
За Чековски не ни планирам да ја абам тастатурава јасно ни е на сите. ;)

Се на се поквалитетни сме каде-каде од сите репрезентации во групава и неуспех би било дури и второ место. Не смеат да си допуштаат таков луксуз да играат бараж. До крај очекувам да ги тепаме сите и да се пласираме без потешкотии, а за понатака има време. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
И Босанците почнаа да прават бранови дури... се комплетираше цел круг. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom