Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Аа не. Перо никогаш не бил нешто повеќе од подпросечен тројкаш, далеку од легенда.
Подобро Огнен Стојановски, да си бидат братчињата на број, ќе има хемија. :))

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Па Ѓуров не знам со што би можел да помогне у репрезентацијата...Игра добра одбрана на играчи од наше првенство па дури и они последнава година го правеа мајмун у многу ситуации, а во нападот е благо речено неискористлив ... Дреме во ќош чекајќи некој да му додаде топка или пак да се одбие некоја топка...

Од друга страна го имаш Перо Блажевски...Легенда, играч на кого можеш во секоја ситуација да се потпреш ...Последниве 15 години ги игра во иста форма, а тоа што годинава беше повреден некој период не е знак дека он не е веќе стариот Перо...У секој случај може да биде повеќе вреден од Ѓуров кој во екипата само би пополнувал место...Перо покрива 2 позиции, а ако има некоја пенал-завршница не би требало да се двоуми на кого да му се даде топката за да биде фаулиран...

Да се разбереме...И јас сум за форсирање на млади играчи во репрезентацијата, ама Ѓуров не е млад и надежен играч него играч кој за некоја сезона ќе го снема...Не мислам дека вреди повеќе да игра он него Перо само затоа што е 6,7 години помлад...

И впрочем ќе има доста млади во Полска...Јане,Соколов би го земал,Дамјан Стојановски,Самарџиски , плус поискусните Тоше,Диме,Мачка,Мејси , и ветераните Перо и Врба тоа може да биде фина екипа...
Се гледа де си пристрасен кон Блажевски, ама човекот едвај оде, а за трчање да не праиме муабет. Рачунај шо ќе биде кога ќе го фате некој играч од Евролигата :kesa:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Да си бијме реални, Ѓуров е далеку од репрезентативна форма, и ја бев за него да има место ама лани, пред да се повреде, оваа сезона беше бледа копија на ланскиот Ѓуров, Димо не за џабе не убиваше у финалето.

Перо е далеку од атлетски тип, ама да си бидиме на чисто шутот уште го има, сам нема шанси да си направе позиција за шут, ама ако тоа му го овозможат соиграчите ја радо би го гледал него да решава утакмица со шут од чиста позиција, шо знам, има искуство и мислам дека е оправдана до негде довербата во него, ама пак и тоа шо уште се потпираме на него не е баш добро, итно ни треба ново мало крило од негов тип, Тасовски и Р. Стефанов се знак прашалник колку може да придонесат, зависат и двајцата на големо од шутот, на влезови се слаби, па да се надеваме дека ќе му оде нив и ќе нема потреба од рековалесценти како Перо на ЕП. Перо 1-1 игра нема никакви шанси против било кој од колегите од репрезентациите на Хрватска, Израел и Грција.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Аа не. Перо никогаш не бил нешто повеќе од подпросечен тројкаш, далеку од легенда.
Подобро Огнен Стојановски, да си бидат братчињата на број, ќе има хемија. :))
Чекај, за истиот Перо Блажевски збориме ? За оној кој го еба Реал Мадрид, Улм , Порто ? За оној кој играше за двата најголеми македонски клуба кога тие беа најсилни ? За оној кој на 35 години игра како да има 23 ?

И која ти е оваа споредба сеа ? Огнен, плејмејкер , на местото на Перо , крило...:nesvest:

Се гледа де си пристрасен кон Блажевски, ама човекот едвај оде, а за трчање да не праиме муабет. Рачунај шо ќе биде кога ќе го фате некој играч од Евролигата :kesa:
Атмосфера кој ќе прави ? Од кого ќе учат помладите ? Во секоја екипа на првенството ќе видиш некој таков играч кој ќе биде тука во вид на логистичка поддршка ...
И види ги бројките на Перо у квалификациите па после збори..:smir:

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
И ја сум за Перо. Покорисен е од Ѓуров.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Kaa so kaza Vaseto,neame nisko krilo so moze da ode na vlez. Za Pero-ima uste dobar sut za negovi godini,ama spor e. Dimce i Riste samo na 3 odat-ako ne mu trgnat na nikoj od niv trojkite ce ne otepat

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Само напред сите очекуваме голема победа против Грција на отварањето на ЕП :duel:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Само напред сите очекуваме голема победа против Грција на отварањето на ЕП :duel:
Победа против нив би било еднакво на освојуење на првенство!:smir:

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
пак ќе кажам голема грешка е шо е земен перо.подобро петар наумоски човекот има 42 години ама сигурен сум дека е подобар од блажевски на 36.не сум знаел дека наумоски играе уште у некоа лига у италија коа сигурно по квалитетот е на нашата а и давал по 20-30 коша на утакмица така да он може да биде човек со ке реше утакмица а не блажевски

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
Пеце уште игра кошарка????? Да гледаш, да не веруваш:)

Околу дискусијата дали Перо треба да биде во репрезентацијата мислам дека може да биде барем на подготовките па ако се покаже (мислам на фазички план пред се) зошто да не остане и за првенството со оглед на тоа што немаме класична 3-ка а и треба некој искусен играч кој ќе дели совети и ќе помогне во клучните моменти. Што се однесува до Мачка, тој ми е омилен кошаркар од домашното првенство ама реално гледано моментално е ДАЛЕКУ од нивото на игра со која би можел да и помогне на репрезентација. Да се надеваме дека нешто драстично ќе се смени кај него па ќе прикаже игра каква што прикажуваше пред 4-5 години. Сепак ме радува фактот што ќе учествуваме на силни меѓународни турнири каде ќе играме навистина квалитетни натпревари при што ќе се види правата форма на нашата репрезентација.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Pece igra 3 liga Italija vo nekoj tim ama k** go bole,si zema pari

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
гледам дека никој нема напишано ништо на форумот 3-4 дена па ај да сршам малер да се пофалам дека у кавадарци ваа вечер на испаѓање беше скоро цела прва петорка од репрезентацијата ТОДОР ГЕЧЕВСКИ РИСТЕ СТЕФАНОВ ПЕРО АНТИЧ АЛЕКСАНДАР ДИМИТРОВСКИ(он не е баш у комбинација ама верувам дека ке се управе и ке и помогне на МАКЕДОНИЈА) фалеше уште ВРБИЦА СТЕФАНОВ да а докомлетираме првата петорка!!!
у секој случај докажаме дека КАВАДАРЦИ е нај кошаркарски град!!!
само ме изнервира еден наш сограѓанин кој е и професор по физичко у гимназијата шо носеше мајца од фершпед!!! СРАМ ДА МУ Е!!! според мене не заслужуе да биде професор иако највероватно мајцата му е дадена од некој ама не смее каа афторитетна личност у градот да шире анти пропаганда против нашиот Клуб ФЕНИ!!!

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
гледам дека никој нема напишано ништо на форумот 3-4 дена па ај да сршам малер да се пофалам дека у кавадарци ваа вечер на испаѓање беше скоро цела прва петорка од репрезентацијата ТОДОР ГЕЧЕВСКИ РИСТЕ СТЕФАНОВ ПЕРО АНТИЧ АЛЕКСАНДАР ДИМИТРОВСКИ(он не е баш у комбинација ама верувам дека ке се управе и ке и помогне на МАКЕДОНИЈА) фалеше уште ВРБИЦА СТЕФАНОВ да а докомлетираме првата петорка!!!
у секој случај докажаме дека КАВАДАРЦИ е нај кошаркарски град!!!
само ме изнервира еден наш сограѓанин кој е и професор по физичко у гимназијата шо носеше мајца од фершпед!!! СРАМ ДА МУ Е!!! според мене не заслужуе да биде професор иако највероватно мајцата му е дадена од некој ама не смее каа афторитетна личност у градот да шире анти пропаганда против нашиот Клуб ФЕНИ!!!
Добро бе па вие не се нервирајте одма барем репрезентативците ви биле таму и не носеле маичка од ниеден кошаркарски клуб.:icon_lol:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
НАШАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ОСТАНУВА БЕЗ ИСКУСНИОТ БЕК

Без Илиевски на ЕП

*Иако се чинеше дека повредата со која се здоби пред два месеци е целосно рехабилитирана, сепак последните лекарски прегледи покажале дека Илиевски ќе мора да прави операција.

http://www.sport.com.mk/?ItemID=C9A7C98854AC344A8063C6843507E1B5

Kajgana Shop

На врв Bottom