Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
3 март 2008
Мислења
1.131
Поени од реакции
68
Преку кру веќе од победи на домашен терен кои изнесуваат повеќе од 30-40 разлика а на гости да не можеме да мрднеме.Ебати менталитетот балкански.:tapp:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ааајј СКАПАНИЦИ што се... де бе деее, еден циклус да неможат да го одиграат како што треба, наместо да прегазиме се' низ групава сами против себе играме.

Срамота невидена!

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Подобро што не ја гледав утакмицата така повеке ке бев изнервиран, а сега се исто ми е дали изгубиле :toe: то је то

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Ova e sramno sto se slucuva.Prerasnuva vo ogromen makedonski kompleks ili sindrom od gotovo da se pravi veresija.Se zalea "golemite" momci na zamor od sistemot Sreda Sabota.Ami sto kur togas barame na Evropsko kade ke igrame seakoja den ili preku den.Nekolku pati rekov NEMA NIKAKVA DISCIPLINA.Poarno da igrame so Gocevski,Stojanovski,Tasovski itn barem ke znaeme deka ne izigravaat dzvezdi deka so dusa igraat.Deka nemaat prepusteno trening i ginat na istiot.A ostanatite "dzvezdi" koja kade vidi.Risto sekoja den po utakmica e vo Kavadarci,istoto i za Gecevski.Mejsi odi nes vo Solun,Stefanov dokumenti nekoi sreduva,na Ilievski zenta ragala itn itn.TAKA NE BIVA MOMCI.Ali i da ne se plasirame na EP milo ce mi bide barem da se najde nekoj pred site da vi go plesne vo faca ova so go rekov.Deka mozete vo vasite klubovi da bidete najdobri i da ginete a za reprezentacija da idete kolku da se kazite deka ste bile necii reprezentativec.Da igrate tamu kako sto igrate vo reprezentacijata do sega ke beve vrateni da igrate vo Feni,MZT ili Rabotnicki.Ali ve svakam i vas tamu imate milionski dogovori a tuka site igrate za ebanite 20 000 Evra na agencijata za mladi i sport.Ali ne e celta za tie evra celta e druga.Se vika patriotizam za imeto Makedonija a nazalost vie go nemate toa

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Умрени луѓе! Пропаѓа спортот во Македонија, на сите нивоа. Сегде одиме само за да учествуваме. Дајте да направиме репрезентација во курлинг или бадминтон, може ќе имаме некоја шанса

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
rabotata e sto nasite kosrakai mesto denska da tepaa i da idevme direkno na evropsko sega treba da se molime da zavrsime najdobro vtoro plasorani
Нема што да се молиме, треба само да ја победиме Естонија. Во групата каде се Англија, Израел, Чешка и БИХ, второпласираниот секако ќе биде полош од нас со 2 бода против Естонија.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ај еден добар преглед
Група A
1. Србија 6-1
2. Италија 4-4
3. Бугарија 4-3
4. Финска 2-5
5. Унгарија 2-5

Група B
1. Летонија 4-1
2. Македонија 3-2
3. Португалија 2-3
4. Естонија 1-4

Група C
1. Турција 5-0
2. Франција 3-2
3. Украина 1-4
4. Белгија 1-4

Група D
1. Велика Британија 4-1
2. Чешка 2-3
3. Израел 2-3
4. БиХ

Од овие тимови досега се пласирани Србија, Летонија, Турција и Велика Британија. Има уште три места +1 од дополнителниот турнир. Ние и да изгубиме од Естонија (што сум сигурен дека нема да се случи) ќе се пласираме на ЕП затоа што имаме одлична разлика кај поените од +40. Најверојатно понатака продолжуваат Македонија, Бугарија и Франција, а на дополнителниот турнир очекувам Италија да обезбеди место.
Ако завршиме на втората позиција (а искрено се надевам дека ќе бидеме први) тогаш шеширите би биле вакви:
1 Шешир: Русија, Шпанија, Литванија, Грција
2 Шешир: Германија, Хрватска, Словенија, Полска би ја сместил како домаќин
3 Шешир: Србија, Турција, Летонија, Велика Британија
4 Шешир: Македонија, Бугарија, Италија, Франција
Доколку бидеме први во групата тогаш би требало да ги замениме местата со Летонија.
Искрено, мислам дека повеќе ни одговара во четврт шешир, затоа што повеќе стравувам од Франција и Италија, отколку од Турција, Летонија и Велика Британија.
Од првиот шешир ги посакувам Русија или Грција
Од вториот најдобро би ни било со Полска
Од третиот сите освен Србија, иако не би било лошо да ја избегнеме и Турција затоа што мислам дека сме далеку поквалитетни од Летонија и Велика Британија.
Грција, Полска, Велика Британија, Македонија, тоа би било група за мерак. И доста се препуцаваме, стварно би бил прекрасен успех повторно да играме на ЕП во Кошарка.
Добро ни тргна, прво на ЕП во ракомет жени од 2 до 14 декември 2008 кај нас, потоа СП во ракомет мажи од 16 јануари до 1 февруари 2009 во Хрватска, па здравје боже и кошаркарите од 7 до 20 септември 2009 во Полска. Мислам дека наредно треба да биде пласман на СП 2010 во Јужноафриканската Република :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Чекај па и ти да видиме како ќе изгледаат шеширите официјално па ќе правиме муабет:)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Како и да е бе друштво... таа репрезентација секако е македонска, не е грчка па да разберам зошто толку се плука по неа. Има победи има и порази. Знам дека боли пораз ама... плус и вака и така сме внатре.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Абе мош се ја и продале утакмицата, а мош и не, неможеме да дознаеме. Нашиве изгледа само сакат да се каже дека сме се пласирале на ЕП, а останатото не е важно, и сега си мислат ќе тепеме во Скопје, па во кој шешир бидеме, нека бидеме, важно главната цел ја направивме. И на крај ќе викаат важно е да се учествува макар и последни да бидеме во групата, со оглед на тоа какви тешки репрезентации може да ни се паднат во групата.

Kajgana Shop

На врв Bottom