Сонови, толкување на сонови

Член од
24 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
5
ахам значи сонот што го пишав јас не значи ништо пошо го сонував откако дојдов од школо накај 2 саат попладне....................

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
ахам значи сонот што го пишав јас не значи ништо пошо го сонував откако дојдов од школо накај 2 саат попладне....................
Според

Да не значи ништо, а затоа и го напоменав тоа погоре, според текот на настаните не ми делува како да има некое значење.. анивеј нека го толкува друг еве само јас да не искочи дека се правам врач на темава:icon_lol:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Од еден соновник:)
Не верувајте во вакви глупости. Како може некој со сигурност да поврди дека соновите од 2 до 7 се точни а после не?
Твојата подсвес е активна цело време, ден и ноќ, 24/7...
Не секој сон има значење, ама тие што немаат значење обично ги забораваме.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Почнувам да се загрижувам за соновиве више у пм нека иде незнам шо ми стана многу сонувам у последно време...
Значи бев на некое место сцена баш како супер марио онака зелена трева и како коцки бели кои водат нагоре као скали....и сеа као шо се качувам(скокам) по тие скаличките не успевам да доскокнам и паѓам во друго место, сега сум на некоја кула од повеќе слоеви и секој слој е обоен со различна боја и ја ги кршам со некој чекан пополека слоевите и се симнувам надоле, дотука памтам понатака ништо...бленк...
Толкување?
Иначе памтам некоја сцена од сон од ноќеска седам на фотељава кај мене дома и гледам во саатот а ништо нема околу мене значи јас, фотеља, и саат???

С

сашенко

Гостин
Еве еден сон од сестра ми...(ке пишувам во прво лице)

Си одам по улица јас, и стигам дома.Куќата не е таа во која живеам но позната ми е и во сонот е мојот дом.Има голема црна капија.Застанувам се вртам и гледам како ми се приближува вампир.Тоа дека е вампир ми е потсвесно, зашто во сонот ми изгледаше премногу познато како да го имам сонувано тој лик некогаш како вампир но имаше нормално човечко лице тука како да не е вампир.Тој ми се приближи и тогаш помина змија една покрај нас, малечка едно змијулче...Јас мислев дека тој ке се исплаши од змијата и ке си отиде зашто ми дојде како и претходно тој дел со змијата и вампирот да сум го сонувала и да го знам сценариото, ама не се случи така и он не се исплаши, како да беше спремен овој пат.Потоа стоиме јас и вампирот во дворот пред влезната врата и тој како да сака да комуницира со мене, ама јас го туркам назад.Од страна од нас имаше некоја маса со шишенца и фората беше изгледа дека тој дошол по нив, да ги земе.После му нудам да седне на стол надвор зашто морам да одам внатре да си го видам бебето (иначе нема бебе сестра ми, има 15 год.).Влегувам внатре во собата кај бебето а тоа спиеше.Го земав во раце се разбуди и се израдува кога ме виде.Во тој момент дојде уште некоја жена надвор, демек како вештерка нешто ама не ми личеше на вештерка ама мислам дека сепак е вештерка типката... јас го земав бебето да го изнесам надвор и бебето цело време се смееше и бебе како бебе почна да се лигави и да му искачаат меурчиња некои од уста...Кога отидов надвор вампирот ги земал шишенцата и само ме гледаше мирно како да сме пријатели веќе и не ми беше страв повеќе од него, како да ја снема целата непријателска атмосфера...тука завршува сонот бато ме буди да му направам јадење...

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Не верувајте во вакви глупости. Како може некој со сигурност да поврди дека соновите од 2 до 7 се точни а после не?
Твојата подсвес е активна цело време, ден и ноќ, 24/7...
Не секој сон има значење, ама тие што немаат значење обично ги забораваме.
Да магде гледано од психолошка страна, едно е толкување според мистика, окултизам и слично друго е според психологија, не го обезвреднувам ни психолошкото но јас само кажувам според окултното..а повеќето сонови се забораваат тоа е точно, ретко кои се памтат има луѓе што ги памтат поредовно соновите а други не памтат воопшто, но сите сонуваат.

@Падре
Ако се качуваш е добар предзнак, среќа, ако се симнуваш надолу може да имаш некоја несреќна околност, неповолности на љубовно поле.
тоа е за првиот сон
вториот значи дека твоите напори ќе бидат победени од страна на твојот ривал, за саатот а слично е и за фотељата, неуспех во исполнување некоја доложност...

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
сонував и еден сон кај што шетав на една улица знам дека погледот ми беше надоле свртен, а до мене заедно одеше и еден другар и типот носеше еден куп трзалици во рацете. и одеднаш него го снема и трзалиците кај мене се појавија во раце. после сонот ме префрли у една кола. седев на задно седиште со еден друг другар и некој напред возеше и нешо типот ми објаснуваше на телефонот негов, го памтам телефонот, Алкател од тие постарите црвено црни на отварање, ако нешто тоа значи. после сонот ме префрли кај мене дома. таков си влагам ко по обично право во моја соба и гледам ми го нема компјутерот, таков цел у паника си го барам компјутерот и одеднаш ме префрли од собата моја у спална и си го гледам компјутерот таму и таков си седнав требаше нешто да и пишам на една другарка, седнувам да пишувам и како што ги куцам буквите најгоре десно у ќош ми се одбројуваат пари во долари секоја буква 1 долар. и таков ја си пишувам и кога стиснав ентер се прати текстот и како што сум стигнал до некоја сума таа се врати на нула. и таков се прашувам зашо тоа така се дешава и тогаш влага брат ми у спалната и него го прашувам: што е со компјутеров зашо вака ми одбројуваше пари? и таков брат ми ми вика: јас ти го напраив тоа и ми се смее на глас и си отиде. и таков осетив некоја голема тежина како да ме стиска у градиве и таков почнав да хистеришам да викам: бегајте сите никој не ме сака..... и само што го реков тоа, одеднаш ми ја снема устата, она како на филмот матрикс, баш таква ми беше устата и се мачев да извикам неможев да викам и некако успеав да се развикам да ја отворам устата и коа се разбудив осетив болка у вилицата, значи сум ја стегал...............................толку....................
... tvoeto sekojdnevie ...pogledni vo sebe i ke ti bide jasno... lutanje , talkanje , sankanje od edno mesto na drugo ...te vodat , ti nametnuvaat svoe mislenje , a ne si ni svesen za toa , beznacajni raboti sto ti se slucuvaat i sto gi dobivas... od drustvoto , od bliskite ... se uspivas uste povekje na kompjuterot so cel da se ottrgnes od seto toa , zavisen si od kompjuterot , tuka naogjas i pokusavas da najdes nesto ...vredno...mislis i ti izgleda taka deka imas i d4eka dobivas ...vrednost ... za toa sto go rabotis(pisuvas) so pomos na kompjuterot ...a gledas i samiot seto toa se gubi , iluzorno e i nepostoecko ...bezvredno ...se gubis, nema nikakva vrednost i tezina vo tebe so sto mozes da se pokazes i istaknes sprema okolinata , parite gi nemas , ti se gubat = 0, glasot(zborot) go nemas , go gubis i toa... baraj vo tebe prijatele , ne nadvor od tebe , ..samodoverba ...toa e ona sto ti fali vo sekoja od ovie situacii...

С

сашенко

Гостин
Еве еден сон од сестра ми...(ке пишувам во прво лице)

Си одам по улица јас, и стигам дома.Куќата не е таа во која живеам но позната ми е и во сонот е мојот дом.Има голема црна капија.Застанувам се вртам и гледам како ми се приближува вампир.Тоа дека е вампир ми е потсвесно, зашто во сонот ми изгледаше премногу познато како да го имам сонувано тој лик некогаш како вампир но имаше нормално човечко лице тука како да не е вампир.Тој ми се приближи и тогаш помина змија една покрај нас, малечка едно змијулче...Јас мислев дека тој ке се исплаши од змијата и ке си отиде зашто ми дојде како и претходно тој дел со змијата и вампирот да сум го сонувала и да го знам сценариото, ама не се случи така и он не се исплаши, како да беше спремен овој пат.Потоа стоиме јас и вампирот во дворот пред влезната врата и тој како да сака да комуницира со мене, ама јас го туркам назад.Од страна од нас имаше некоја маса со шишенца и фората беше изгледа дека тој дошол по нив, да ги земе.После му нудам да седне на стол надвор зашто морам да одам внатре да си го видам бебето (иначе нема бебе сестра ми, има 15 год.).Влегувам внатре во собата кај бебето а тоа спиеше.Го земав во раце се разбуди и се израдува кога ме виде.Во тој момент дојде уште некоја жена надвор, демек како вештерка нешто ама не ми личеше на вештерка ама мислам дека сепак е вештерка типката... јас го земав бебето да го изнесам надвор и бебето цело време се смееше и бебе како бебе почна да се лигави и да му искачаат меурчиња некои од уста...Кога отидов надвор вампирот ги земал шишенцата и само ме гледаше мирно како да сме пријатели веќе и не ми беше страв повеќе од него, како да ја снема целата непријателска атмосфера...тука завршува сонот бато ме буди да му направам јадење...
ANYONE???

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ај место од соновник да ти кажам што викаат стариве околу мене за вакви сонови...:)
Знам дека мало бебе не чинело да се сонува, старите веруваат дека бебето го симболизира ѓаволот. Во секој случај не симболизира нешто добро, може некоја непријатност, нешто во таа смисла.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ама ко шо гледам и соновиве што им ги толкуваш се од истиот соновник....
Не од друг се:) ама нормално дека читам од соновници не измислувам хахахах ти тоа помисли?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не од друг се:) ама нормално дека читам од соновници не измислувам хахахах ти тоа помисли?
Не помислив дека се измислени туку дека се препишани од збор до збор од некој таков соновник. Кога се работи за сонови, повеќе им верувам на толкувања на старите и на психолозите отколку на штанцан соновник...

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Не помислив дека се измислени туку дека се препишани од збор до збор од некој таков соновник. Кога се работи за сонови, повеќе им верувам на толкувања на старите и на психолозите отколку на штанцан соновник...
Секој верува во тоа што сака...
само да се дополнам и јас не верувам на секој соновник, толкувањата не ги препишав од тој соновник туку од друго место, може да се и да не се точни само дека многу сонувам и за себе веќе знам кој сон што значи а ако гледаме така во 100 различни соновници пишува различни мислења и има различни толкувања треба да се има познавање да се препознае вистинското толкување :wink: инаку ако знаеш некое старо верување во врска со некој сон слободно напиши го и протолкувај го сонот
со среќа

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Пошто гледам дека Филозофка е добро упатена во проблематикава имам прашање едно.
Јас можам да сонувам што сакам ,кога ке си легнам може да си направам филм у главата и така заспивам ама темата во сонот е таа што ке ја замислам.
Што со таквите соништа ,по некоја логика јас може да си ги контролирам случките кои ми следат????

Kajgana Shop

На врв Bottom