Сонови, толкување на сонови

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Соновите се последица на нашите : желби, стравови, трауми, дневни случувања, случувања од минатото кои длабоко се врежани во нас. Постојат сонови кој не се вклопуваат со ова што го напишав, тие не се поврзани со нашите желби, трауми итн. Тие сонови се друг свет во кој треба да научиме да живееме. Посебни сонови се на Gavran и Karan. Би сакал некој од Луси Лу и metatron да им одговори на Gavran и Karan.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Сонував дека умрела моја блиска личност ?
Ќе имаш некое разочарување, лоши вести ќе примиш од роднини во иднина и слично

--- надополнето ---

ја сонував еден премн заебан сон шо појма неам шо значи и на кој и да сум го кажал, никој неможел да го дешифрира, па ај да пробам и тука, ваљда ке успеам некад да дознаам шо е финтата. Еве вака: прво се наоѓам како во еден бесконечен простор, јас лебдам, значи нема дно, нема никаков простор над мене, се е бесконечно, јас лебдам али сум као исус со рацете како да сум распнат и неможам да се помрднам и после околу мене слушам многу гласови што се доближуваат, па стануваат подалечни и после како има еден глас позади моето лево рамо ама премногу е далечен и тој глас се дере, ама се дере ненормално премногу, само не го разбирам, а има и друг глас позади моето десно рамо што е одма позади мене и тој глас нешто ми шепоти ми кажува нешто, али и тој не го разбирам. после тоа истиот јас стојам и гледам како се вртат две огромни сребрени топки, едната иде накај мене другата си оди и после обратно и така цело време..... понатаму не се сеќавам. неззнам поради овој сон увек иам као фобија набиено од дерење или шепотење........ дали ќе може да дешифрира некој........
Ако тргнеме од лебдењето, тогаш значи ќе имаш некој вид на викторијанска победа, ќе ги надминеш сите пречки успешно, особено оние од кои си преокупиран, ако го земеме фактот дека имаш фобија од дерењето, тоа симболизира некој страв и е вид на искажување на потиснатите емоции што долго си ги чувал во себе.

--- надополнето ---

Сношти сонував печурки. Ама убави, од оние ливадски шапињони што се розови одоздола и ливадата беше полна со нив и малку росеше дожд ама топло беше, затоа и многу печурки имаше изгледа. Е сега јас со сестра ми и татко ми и мајка ми трчавме, се каравме кој повеќе да набере од печурките. Сестра ми не ги сака многу за јадење ама обожава да ги собира. Јас и ги собирам и ги јадам. Значење?
Печурки општо земено симболизираат нездрави потиснати желби, а да ги јадеш конкретно значи понижување и нечесна, срамотна љубов

С

сашенко

Гостин
Сонував чуден сон со мноогу чудни работии необични работи во него...Прво спасив живот на едно пиле..ама некако во потсвеста моја осеќав дека тоа биле беше некоја особа..(човек-дете) жолто пиле иначе беш не лета туку од оние по земја што одат незнам што раса поточно:pos:...После бегав некаде, како некој да не бркаше, изгледа имаше некој со мене ама не знаеа баш точно што се случува изгледа јас ги водев некаде, најверојатно бегаме од тоа нешто што не брка а не видов што е тоа...претпоставував некоја група луѓе со лоша намера зашто криев нешто под земја, некои битни работи за тие што не бараа.Најверојатно тоа беше и причината зашто бегавме-да го скриеме тоа од нив.Покрај тоа што го оставив во земјата оставив и нешто лично мое, како ланче мое да оставив под земјата и некои други работи-незнам зашто ама сепак ги оставив таму под земјата.И избегавме.На крај отидовме на некое мирно место и конечно мир најдовме имаше голееемо море што го имам сонувано и претходно и го пишав тука неколку страни поназад, и имаше многу бродови.Ние на крајбрежјето бевме и осеќав некој мир таму како бурата да заврши и сега конечно мирен живот.Ама поради нешто јас морав да заминам и една девојка ме испраќа и како да сака да ми каже нешто, не ми текнува што ваљда се сакаме ние двајца во сонов, а таа девојка постои и многу пати си ја засмилував како идеална девојка за мене а најверојатно и е, и во соновите мои најчесто сум заљубен во неа.И така таа ме испрати и јас се разбудив..пилето како да име некаква врска со неа, не дека она е пилето ама како да има врска со неа тоа пиле мислам дека беше брат и и таа ми беше многу благодарна што го спасив ама може и нема врска зашто тоа е моја претпоставка сега откако се разбудив.Е така некако беше...

Член од
20 февруари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Една вечер сум сонувал дека се наоѓав во некој супер маркет. А, цело време сум трчал, како нешто да ме брка. Одеднаш слушнав рикањето на некое животно. Потоа мечка ме нападна.Но, јас го одбегнав нападот. Почнав да бегам и од далечината видов три сенки. Една мала, голема и средна. И одеднаш една црна мечка ја растгнала големата мечка. Ама три црти од нападот на мечката биле внесени кај средната сенка. Во тој момент се чувствував како за секунда се се успори, а средната сенка ми пренесе накое чудно чувство. Како дел од мене бил одземен. Но потоа друга мечка ме нападна, па продолжив да трчам и потоа се стана темница и сонот заврши. Но, јас мислам дека знам кој се тие сенки. Малата беше мајка ми, средната брат ми и големата татко ми. А, за тоа што мислам дека средната сенка е брат ми е бидејќи тој го сметам за штитеник. Или тоа или по големина. Мајка ми е пониска од нас, брат ми е по висина среден,а татко ми е поголем од нас.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Сонував чуден сон со мноогу чудни работии необични работи во него...Прво спасив живот на едно пиле..ама некако во потсвеста моја осеќав дека тоа биле беше некоја особа..(човек-дете) жолто пиле иначе беш не лета туку од оние по земја што одат незнам што раса поточно:pos:...После бегав некаде, како некој да не бркаше, изгледа имаше некој со мене ама не знаеа баш точно што се случува изгледа јас ги водев некаде, најверојатно бегаме од тоа нешто што не брка а не видов што е тоа...претпоставував некоја група луѓе со лоша намера зашто криев нешто под земја, некои битни работи за тие што не бараа.Најверојатно тоа беше и причината зашто бегавме-да го скриеме тоа од нив.Покрај тоа што го оставив во земјата оставив и нешто лично мое, како ланче мое да оставив под земјата и некои други работи-незнам зашто ама сепак ги оставив таму под земјата.И избегавме.На крај отидовме на некое мирно место и конечно мир најдовме имаше голееемо море што го имам сонувано и претходно и го пишав тука неколку страни поназад, и имаше многу бродови.Ние на крајбрежјето бевме и осеќав некој мир таму како бурата да заврши и сега конечно мирен живот.Ама поради нешто јас морав да заминам и една девојка ме испраќа и како да сака да ми каже нешто, не ми текнува што ваљда се сакаме ние двајца во сонов, а таа девојка постои и многу пати си ја засмилував како идеална девојка за мене а најверојатно и е, и во соновите мои најчесто сум заљубен во неа.И така таа ме испрати и јас се разбудив..пилето како да име некаква врска со неа, не дека она е пилето ама како да има врска со неа тоа пиле мислам дека беше брат и и таа ми беше многу благодарна што го спасив ама може и нема врска зашто тоа е моја претпоставка сега откако се разбудив.Е така некако беше...
Леле ама заплеткан сон ај ќе пробам да го протолкувам:)
Како прво пиле, пиле што не пее означува немилосрден и нечовечки третман на некој протеран од страна на богатите, тоа што си трчал означува дека набрзо ќе учествуваш во некој вид на собир, концерт, собиранка од некој вид и ќе откриеш дека среќата полека ти се зголемува во твојот живот така нешто.. тоа со ланчето означува некој твои незадоволени еротски желби, тоа со морето означува неисполнети претчувства, додека ги уживаш задоволствата од материјална форма, чувствуваш некоја внатрешна потреба за друг вид на задоволства, да сонуваш за љубов означува сатисфакција со твоето моментално опкружување.

--- надополнето ---

Една вечер сум сонувал дека се наоѓав во некој супер маркет. А, цело време сум трчал, како нешто да ме брка. Одеднаш слушнав рикањето на некое животно. Потоа мечка ме нападна.Но, јас го одбегнав нападот. Почнав да бегам и од далечината видов три сенки. Една мала, голема и средна. И одеднаш една црна мечка ја растгнала големата мечка. Ама три црти од нападот на мечката биле внесени кај средната сенка. Во тој момент се чувствував како за секунда се се успори, а средната сенка ми пренесе накое чудно чувство. Како дел од мене бил одземен. Но потоа друга мечка ме нападна, па продолжив да трчам и потоа се стана темница и сонот заврши. Но, јас мислам дека знам кој се тие сенки. Малата беше мајка ми, средната брат ми и големата татко ми. А, за тоа што мислам дека средната сенка е брат ми е бидејќи тој го сметам за штитеник. Или тоа или по големина. Мајка ми е пониска од нас, брат ми е по висина среден,а татко ми е поголем од нас.
леле не ми збори за мечки се изнасонував годинава :icon_lol: ама имаат различно толкување за мажи и жени, за тебе означува преокупираност за да бидеш конкурентен за другите доволно добар во било кое поле., од било кој вид, тоа сенките означуваат души, во случајов на твоите блиски.

Член од
20 февруари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0

Јас не го сонував сонот ... туку сестра ми ама мислев дека нема врска дали машко го сонува или женско па пишав како ја да сум го сонувал ... ако можеш да ми кажеш што значи ако женско го сонува.​

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Некоа непријатност,болест, тежок период што треба да се преброди, тоа значи за женско...а сенките значат дека во сестра ти ќе има голема поддршка и помош од фамилијата а особено од тебе брата си во пребродувањето на лошата состојба што ќе ја снајде истото значење го има и во кафе кога се гледа тој симбол,,Ч)

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
sonuvav deka kosata mi e kafeava (a mene crna mi e) i deka si pletam pletenka i taman zavrsiv,se gleam u ogledalo. gleam dvete mi se razlicni, i ja pustiv pak od pocetok da ja praam kosata... i se razbudiv :P

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
sonuvav deka kosata mi e kafeava (a mene crna mi e) i deka si pletam pletenka i taman zavrsiv,se gleam u ogledalo. gleam dvete mi se razlicni, i ja pustiv pak od pocetok da ja praam kosata... i se razbudiv :P
Штом ти била кафеава косата тоа значи дека треба да внимаваш во идниот избор на кариера, зашто можеби нема да ја одбереш правилната.

Член од
24 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
5
сонував и еден сон кај што шетав на една улица знам дека погледот ми беше надоле свртен, а до мене заедно одеше и еден другар и типот носеше еден куп трзалици во рацете. и одеднаш него го снема и трзалиците кај мене се појавија во раце. после сонот ме префрли у една кола. седев на задно седиште со еден друг другар и некој напред возеше и нешо типот ми објаснуваше на телефонот негов, го памтам телефонот, Алкател од тие постарите црвено црни на отварање, ако нешто тоа значи. после сонот ме префрли кај мене дома. таков си влагам ко по обично право во моја соба и гледам ми го нема компјутерот, таков цел у паника си го барам компјутерот и одеднаш ме префрли од собата моја у спална и си го гледам компјутерот таму и таков си седнав требаше нешто да и пишам на една другарка, седнувам да пишувам и како што ги куцам буквите најгоре десно у ќош ми се одбројуваат пари во долари секоја буква 1 долар. и таков ја си пишувам и кога стиснав ентер се прати текстот и како што сум стигнал до некоја сума таа се врати на нула. и таков се прашувам зашо тоа така се дешава и тогаш влага брат ми у спалната и него го прашувам: што е со компјутеров зашо вака ми одбројуваше пари? и таков брат ми ми вика: јас ти го напраив тоа и ми се смее на глас и си отиде. и таков осетив некоја голема тежина како да ме стиска у градиве и таков почнав да хистеришам да викам: бегајте сите никој не ме сака..... и само што го реков тоа, одеднаш ми ја снема устата, она како на филмот матрикс, баш таква ми беше устата и се мачев да извикам неможев да викам и некако успеав да се развикам да ја отворам устата и коа се разбудив осетив болка у вилицата, значи сум ја стегал...............................толку....................

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Најточни се оние сонови што се сонуваат во периодот, од 2 саат по полноќ до кај 7 саат сабајле, тие се тие вредни за толкување другите преку ден и слично не значат ништо...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Најточни се оние сонови што се сонуваат во периодот, од 2 саат по полноќ до кај 7 саат сабајле, тие се тие вредни за толкување другите преку ден и слично не значат ништо...
Од кај оваа информација жити се?

Kajgana Shop

На врв Bottom