Сонови, толкување на сонови

П

Пепси_

Гостин
Пред 1 недела сонував како ме бркаат змиии.А многу чудно ми е шо до сеа не сум сонувал (или не ги памтам како сакате) од кога знам за мене воа може да е 2-3 сон што сум го запамтил така....и најубаво ми е шо не сонуам (не памптам)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Немав време сабајле да пишам па затоа сеа, сонував како влегувам во некоја голема онака ептен средена куќа као вила нешо, и внатре све растурено, предмети на сите страни, облека, кукли знам дека имаше:)nesvest:), и барам нешто во тој неред и наоѓам нешто како календар ми личеше ама не со бројки неам појма со шо беше...

С

сашенко

Гостин
Ке кажам сон на еден другар го мрзи да го пише тука сонот иначе и он е регистриран тука:
Сонувал како повраќа кај него пред зграда.Како се што јадел 2 години претходно да го повратил во тој момент.Повраќал многу долгооо и после не ми текнува како идеше сонот незнам дали влегува внатре дома или не ама знам на крај иде во некое вц како во некој елитен ресторант значи тип топ средено и си миел раце таму со сапун и откако ги измил рацете одма му поминало..така некако беше сонот, не го знам цел ама мислам дека главните работи околу повраќањето па миењето раце и поминување значи нешто па ве молам ако некој знае?

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Ке кажам сон на еден другар го мрзи да го пише тука сонот иначе и он е регистриран тука:
Сонувал како повраќа кај него пред зграда.Како се што јадел 2 години претходно да го повратил во тој момент.Повраќал многу долгооо и после не ми текнува како идеше сонот незнам дали влегува внатре дома или не ама знам на крај иде во некое вц како во некој елитен ресторант значи тип топ средено и си миел раце таму со сапун и откако ги измил рацете одма му поминало..така некако беше сонот, не го знам цел ама мислам дека главните работи околу повраќањето па миењето раце и поминување значи нешто па ве молам ако некој знае?
..ova e interesno ..ke pisam pokasno ...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Јас шо сум сонил сон.. Пред околу една недела, ама сега ми текна. Беше како да сум дел од некаква филмска сцена за средновековна битка. Бев во Босна (незнам зошто), а всушност местото личеше на една нива што беше наша (сега е на чичко ми). Нападнаа некои војници и ми личеше како инвазија на турски или арапски средновековни војници. Убија два-тројца мои соборци - со стрели. Јас успеав да се сокријам некако и потоа се смени местото отидов на некое место со големи камења под коишто беа расположени противничките војски сосе жени и деца. Тука се криев, на неколку метри од нив додека тие си правеа гоштевања. Но бев забележан од една убава жена, сопруга на некој од војниците. Иако ме виде не ме предаде на нејзините туку скришум ме хранеше од нивната храна, а комунициравме само со поглед. Имав чувство дека нејзиниот маж исто така ме виде. И така неколку дена бев таму и се криев. Мислам дека на крајот си заминаа...

Шознам колку сонот е сон или сепак јас ги управував нештата имајќи во предвид дека на почетокот бев лоциран во точно определена држава, па поврзаноста со муслиманска инвазија, па жената.. Може само сум претерал со размислување на историски теми.

p.s: Се сетив зошто нивата ми личела на Босна или обратно - поради формата и ориентацијата.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
^ психолошкото толкување на сонов според мене би било нешто вакво:

очекувај некој од твоите противници (непријатели) свесно да постапи во твоја корист

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
...ova sto go sonuval covekot e ...odvratno... da ... a zosto .. pa i samiot sigurno se cuvstvuval taka , prasaj go ako saka da tikaze...toa povrakjanje e CISTENJE, cisytenje na nasobranite prljavstini vo nego , ubavo kaza deka povrakjal se sto jadel , ne e se sto jadel nego se sto sobral i vnesol vo sebe vo posledniite dve godini...dolgo e toa i grozno ... sto se nosite vo sebe ne ni znaete ...velam nosite , zatoa sto i jas se imam cisteno na vakov i slicen nacin , pa potoa sleduvaat chakrite i koga ke vidis sto se imas vo sebe , pa ne e ni cudno sto se nesto ti se slucuva obratno vo zivotot i se te sopnuva nesto ... se cistime na dva nacina , od takvite necistotii , preku ustata i preku anusot, znaci moze na nekogo da mu se sluci i da se udavi i izvalka vo sopstvenite gomna , i toa e grozno , ama e i ubavo i povrakjanjeto isto , zasto posle sme olesneti procisteni i sleduva nesto ubavo, ubav period vo zivotot, toj gi izmil racete znaci se iscistil i moze da go pravi ona sto go saka ili planira ...i ima pomos od drugata strana....
poz!

--- надополнето ---

Немав време сабајле да пишам па затоа сеа, сонував како влегувам во некоја голема онака ептен средена куќа као вила нешо, и внатре све растурено, предмети на сите страни, облека, кукли знам дека имаше:)nesvest:), и барам нешто во тој неред и наоѓам нешто како календар ми личеше ама не со бројки неам појма со шо беше...
...dali znaes na kogo e kukjata ili dali ti asocira na nekogo, ili mozebi tvoja?

Член од
25 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
27
завчера сонував како сум одел некаде и со јазиков сум го скршил еден од забите на пола. болка не осетив ама видов на сонот како почна да ми течит црна течнот од забот... малце се уплашив.. :/

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
завчера сонував како сум одел некаде и со јазиков сум го скршил еден од забите на пола. болка не осетив ама видов на сонот како почна да ми течит црна течнот од забот... малце се уплашив.. :/
Не мисли на тоа :smir:

Не ти треба толкување имењак :)

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
добро значи факд уп дреам упм, сонвев дека сум бил нешо у кафич и сум му рекол на еден познаник(не ми е другар) нешто, и тој ојде на друг му кажа и типот ме застрела 2 пати, во око еднаш и во гради, и како да излегов јас дух, се гледам кај шо ме носет ова она, после тоа матно ми е сонот, но што може да биде ?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
добро значи факд уп дреам упм, сонвев дека сум бил нешо у кафич и сум му рекол на еден познаник(не ми е другар) нешто, и тој ојде на друг му кажа и типот ме застрела 2 пати, во око еднаш и во гради, и како да излегов јас дух, се гледам кај шо ме носет ова она, после тоа матно ми е сонот, но што може да биде ?

Ќе ти се продолжи животот ништо страшно :)

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Ќуќата, всушност градбата чисто како градба ми личи на таа на дедо ми ама не е така средена...
sledi ponatamu prijatele , na kraj ke treba da se sklopi slozuvalkata sama od sebe...kukjata na dedo ti e negoviot intimen prostor , mozda zatoa sto e star e taka rastureno i rasfrlano , ama ovde lici deka ti ke dobies , najdes nesto sto baras od nego , ke ti doveri nesto sto ti treba i sto ke ti posluzi ...

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Синоќа сонував бела мечка..Знае ли некој шо значи тоа??

Kajgana Shop

На врв Bottom