Сонови, толкување на сонови

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
dali na nekoj od vas mu se ima sluceno da go "gazat senki" dodeka spie? odnosno ti si buden, no nesto te pritiska odozgora,gledas so o4ite, ne mozes da mrdas a i disenjeto ti e oteznato? sto mislite vie za toa? Sto e toa? mene mi e mnogu strasno, a i cesto mi se slucuva:(:(:(

Не си спокојна или имаш некој длабок немир, обично во тешки ситуации се јавуваат тие притисоци.. пробај и ти со Б6 може ќе те опушти и нема да ти се случува тоа.

S

Shellshock nam67

Гостин
Абе сонував еден сон малку чуден е добив за подарок половна кола пасат каква што сакам е сега таман да почнам се радувам на сон за колава се качувам на една угорница ја ставам на рачна на почеток закочи па после фати да оди по удолница па цело време се борев да ја закочам едвај успеав на крај мислам беше чукната колата што значење може да има сонов :nesum:, и да ви кажам вака и на јаве не сум бил уплашен.

С

сашенко

Гостин
Паднав во некој канал, вода некоја и погледнувам нагоре и гледам луѓе од минатото (луѓе со кои сум бил во одлични односи но сега ни збор не кажуваме) и тие како ми се смејат нешто и гордо одат а јас долу во прљава вода.Матна вода не видов во сонот ама го знам местото точно каде паднав во сонот и водата е матна во реалноста.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Абе сонував еден сон малку чуден е добив за подарок половна кола пасат каква што сакам е сега таман да почнам се радувам на сон за колава се качувам на една угорница ја ставам на рачна на почеток закочи па после фати да оди по удолница па цело време се борев да ја закочам едвај успеав на крај мислам беше чукната колата што значење може да има сонов :nesum:, и да ви кажам вака и на јаве не сум бил уплашен.

Внимавај периодов те чека некоја олуја гледај што полесно да поминеш, оти навистина ќе ти отиде колата во неповрат односно животниот план, предзнаци во кој се дава шанса да се дотераат работите на прав пат, отвори очи и би припер :)

--- надополнето ---

Паднав во некој канал, вода некоја и погледнувам нагоре и гледам луѓе од минатото (луѓе со кои сум бил во одлични односи но сега ни збор не кажуваме) и тие како ми се смејат нешто и гордо одат а јас долу во прљава вода.Матна вода не видов во сонот ама го знам местото точно каде паднав во сонот и водата е матна во реалноста.

Те чека успех, се што ќе кажам е сувишно и да ќе има луѓе кои многу ќе ти завидуваат:smir:

S

Shellshock nam67

Гостин
Внимавај периодов те чека некоја олуја гледај што полесно да поминеш, оти навистина ќе ти отиде колата во неповрат односно животниот план, предзнаци во кој се дава шанса да се дотераат работите на прав пат, отвори очи и би припер :)
фала ти многу за толкувањето на сонов :), богами ептен се уплашив си велам на сонов ако не ја запрам колава отидов на удолницата, да не за она што мислам знаеш нели ? некое претскажување да не чепкам :pipi:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
фала ти многу за толкувањето на сонов :), богами ептен се уплашив си велам на сонов ако не ја запрам колава отидов на удолницата, да не за она што мислам знаеш нели ? некое претскажување да не чепкам :pipi:

Богами незнам , затоа и ти реков да внимаваш сепак некој не прислушкува од озгора а ? :))))

S

Shellshock nam67

Гостин
Богами незнам , затоа и ти реков да внимаваш сепак некој не прислушкува од озгора а ? :))))
изгледа така било :smir:, богами како сум се уплашил од страв се разбудив и не заспав после :uvo: добро велиш треба да се внимава, фала уште еднаш за толкувањето на сонот поздрав :salut:

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
dali na nekoj od vas mu se ima sluceno da go "gazat senki" dodeka spie? odnosno ti si buden, no nesto te pritiska odozgora,gledas so o4ite, ne mozes da mrdas a i disenjeto ti e oteznato? sto mislite vie za toa? Sto e toa? mene mi e mnogu strasno, a i cesto mi se slucuva:(:(:(
...cisti go prostorot , inaku ke te gazat povtorno...kojznae dali i toa ke pomogne , zasto treba i sebe da se cistis... prostorot , so temjan...sekoe kjose od sobata kade spies, ubavo ...
poz!

--- надополнето ---

..ona sto go sakas , go dobivas , imas sansa ti se dava da go dobies i da gi omas ...golemo ..ubavo , ama ...vnimavaj nema da odi se kako predvideno i kako ti mislis , patot e tezok , a ti ne si spremen da go upravuvas toa sto si go dobil i ke otides vo nepredvidena nasoka ... ova se ukazuva na toa deka ona sto si go sakal , onoj pat sto si go izbral , toa sto treba i moze da ti se ostvari ...se ke se srusi , ke se otkazev pred da go ispolnis(na ugornicata , ne iskacas do kraj tuku pagjas , nazad) nema da izdrzis zasto ne si spremen i dovolno silen , ke se otkazes od tvoite planovi i ke go smenis mislenjeto(patot)
poz!

S

Shellshock nam67

Гостин
...cisti go prostorot , inaku ke te gazat povtorno...kojznae dali i toa ke pomogne , zasto treba i sebe da se cistis... prostorot , so temjan...sekoe kjose od sobata kade spies, ubavo ...
poz!

--- надополнето ---

..ona sto go sakas , go dobivas , imas sansa ti se dava da go dobies i da gi omas ...golemo ..ubavo , ama ...vnimavaj nema da odi se kako predvideno i kako ti mislis , patot e tezok , a ti ne si spremen da go upravuvas toa sto si go dobil i ke otides vo nepredvidena nasoka ... ova se ukazuva na toa deka ona sto si go sakal , onoj pat sto si go izbral , toa sto treba i moze da ti se ostvari ...se ke se srusi , ke se otkazev pred da go ispolnis(na ugornicata , ne iskacas do kraj tuku pagjas , nazad) nema da izdrzis zasto ne si spremen i dovolno silen , ke se otkazes od tvoite planovi i ke go smenis mislenjeto(patot)
poz!
фала :smir: пријателе мислам дека најдобро ми го протолкува сонов :salut:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.017
Совет

Во луциден сон , пробајте да се погледнете во огледало :vozbud: ... доволно е само тоа

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И мене ми се случи нешто слично.Беа црни сенки,како да се наоѓав меѓу мртовци,ми беше премногу страв,а бев будна,само неможев да ги отворам очите.Неможев да дишам,ми беше тешко,како да сум дел од хорор филм.
А овие сенки често ми ги кажува една блиска особа,редовно се појавуваат...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.017
И мене ми се случи нешто слично.Беа црни сенки,како да се наоѓав меѓу мртовци,ми беше премногу страв,а бев будна,само неможев да ги отворам очите.Неможев да дишам,ми беше тешко,како да сум дел од хорор филм.
А овие сенки често ми ги кажува една блиска особа,редовно се појавуваат...
Според досегашните истражувања , тоа е најверојатно Sleep paralysis моментот кога тонеш во сонот , пред да заспиеш и духот е заглавен помеѓу сонот и реалноста .
Или пак коа се будиш , кога се враќа духот во телото , нормално е да осеќаш потешкотии во дишење , неможеш да збориш , пробуваш да врискаш , комшмар во реалноста.

Тоа се случува ретко , но повеќето кога тогаш ќе го искусат , непријатно е многу .
Сенките се битијата што си ги замислуваме или сакаме да ги видиме , нашиот мозок сега веќе ги гледа тие пореално , бидејќи се будиме и нормално не плашат , мускулите ни се парализирани и тоа уште повеќе параноја ни создава.

Зошто во сон ..незнаеме дека сонуваме , кога очигледно се што гледаме во опкружувањето нема смисла и логика?

Зашто што what you see is what you get тоа што го гледаме мислиме дека е реално , додека во луициден сон свесни сме дека сонуваме , , во таков сон what you think is what you get .

Појавава е некаде измеѓу ,ги гледаме тие сенки и битија , и полека избледуваат , се враќа во нормала работата на мозокот и илузиите исчезнуваат за брзо време , тешко ни е нашата свест да се навикне на таква работа на мозокот при свест и затоа ни е многу непријатно,како да има некој со нас во собата , но незнаеме кој е .

Не трае многу , брзо поминува , мене ми се има случувано исто.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Татко ми во сон се тепа со комшијата (иначе во добри односи сме во реалност), а јас таман да тргнам кон нив не се сеќавам понатака, ваљда толку од сонот.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Секој ден сонувам по нешто и се некој извртени соништа,
сношти на пр, сонував како сум одела по улица и огромна гума за кола под "огромна" мислам на ЏИНОВСКА голема колку зграда,стоела исправено
е овака
покрај тротоарот кај што сум си поминувала, и наеднаш почна да дува силен ветар ја затресе гумава точно кога поминував покрај неа и јас почнав да трчам засилено за да не падне врз мене зашто беше огромна, a и да падне јас да си останам барем во дупката на гумата, е сега понатаму не се сеќавам што како беше дали има некој што може од прилика да го протумачи сонов :)

--- надополнето ---

Ми се има десено, си ја гледав раката цел саат и си викав у паметот мрдни се!!!!! помрдни се ама ништо бев како парализирана, мислам дека состојбава е онаа што ја пастираше Manga, пошто не верувам во сенки баш многу :)

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Јас сонив како дада ми сум ја бутнал некако во телевизорот и на окото околу белото и се појавило мало како брунче и ослепела на окото ( околу белото само ). Што значи тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom