Сонови, толкување на сонови

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Другарката сонувала како раѓа бебе но не го видела бебето. Што значи тоа?

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Сонвев дека го шетам кучето по течението на некоја река, а пошо сакав да се истрчат го пуштив од ланецот и по некое време падна в река и јас скокнав за да му помогнам ама ко шо нуркав подлабоко ме разбуди брат ми за да ми кажит да го чувам кучето во случај дан му се слошит пак зш пробал да изејт гла од риба, фрлена во дворот најверојатно со некаков отров ама навреме реагирал.:nerv:

Ме интересират дали е болест да се видиш сам себе гол во каква била ситуација и какво значење имат биење на камбана.:toe:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Сонвев дека го шетам кучето по течението на некоја река, а пошо сакав да се истрчат го пуштив од ланецот и по некое време падна в река и јас скокнав за да му помогнам ама ко шо нуркав подлабоко ме разбуди брат ми за да ми кажит да го чувам кучето во случај дан му се слошит пак зш пробал да изејт гла од риба, фрлена во дворот најверојатно со некаков отров ама навреме реагирал.:nerv:

Ме интересират дали е болест да се видиш сам себе гол во каква била ситуација и какво значење имат биење на камбана.:toe:
Првото имаш изгледа некој близок пријател или другарка во невоља како и да е ќе пробаш да и помогнеш..

Да болест е да се видиш гола на сон.. :Ѕ

Камбана, очекувај убава вест.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Сонов го сонував пред неколку дена но од икс причини не го ставив на темава(знам дека сум погрешил, знам дека одма треба да се протолкуваат...ама:toe:). Значи сонував како сум во некоја просторија и сега се беше темно значи буквално не се гледаше прст пред око и како што разгледувам стигнува до еден од ѕидовите и гледам некоја форма измеѓу човек и џуџе од приказните, можам да му ја видам аурата, а до него има растение во вид на грмушка, продолжувам да талкам и сфаќам дека во секое ќоше од собата има вакво 'нешто' секое со различна аура и растение до него...
Тотално екстраординери, некој да протолкува?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
На ногата сум имала некоја рана, прилично голема и сум ја извадила. И таа корупката што е сум и ја покажала на мајка ми и она почнала да ми вика нешто како абе зашто ја извади па сега многу крв ќе ти тече, ќе те боли, не требаше да ја вадиш. И кога ја погледнав ногата имав само едно помало црвено кругче.
Језиво ми беше во сонот, а и ме зачуди.

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Сонов го сонував пред неколку дена но од икс причини не го ставив на темава(знам дека сум погрешил, знам дека одма треба да се протолкуваат...ама:toe:). Значи сонував како сум во некоја просторија и сега се беше темно значи буквално не се гледаше прст пред око и како што разгледувам стигнува до еден од ѕидовите и гледам некоја форма измеѓу човек и џуџе од приказните, можам да му ја видам аурата, а до него има растение во вид на грмушка, продолжувам да талкам и сфаќам дека во секое ќоше од собата има вакво 'нешто' секое со различна аура и растение до него...
Тотално екстраординери, некој да протолкува?
...gledam deka nikoj ne se ponudi da ti kaze nesto , pa eve nesto od mene , se nadevam ke ti koristi da go najdes tolkuvanjeto... toa sto go gledas .. e elementot , na zemjata . toa se cetirite lica , cetiri elementi , ama za tebe kako da si zarobevn ili treba da go sovladas ili spoznaes elementot na zemjata , toa se dzudzinjata i rastenijata od tamu dovagjaat i ti nosat poraka ...sledi gi ...
poz!

--- надополнето ---

На ногата сум имала некоја рана, прилично голема и сум ја извадила. И таа корупката што е сум и ја покажала на мајка ми и она почнала да ми вика нешто како абе зашто ја извади па сега многу крв ќе ти тече, ќе те боли, не требаше да ја вадиш. И кога ја погледнав ногата имав само едно помало црвено кругче.
Језиво ми беше во сонот, а и ме зачуди.

...ke se oslobodis od nesto sto odamnna go nosis..ke ozdraves... toa e ona sto go gledas ...ne obrnuvaj vnimanie na tugjite mislenja , sledi se sebe... ti znaes podobro i od majka ti...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
...gledam deka nikoj ne se ponudi da ti kaze nesto , pa eve nesto od mene , se nadevam ke ti koristi da go najdes tolkuvanjeto... toa sto go gledas .. e elementot , na zemjata . toa se cetirite lica , cetiri elementi , ama za tebe kako da si zarobevn ili treba da go sovladas ili spoznaes elementot na zemjata , toa se dzudzinjata i rastenijata od tamu dovagjaat i ti nosat poraka ...sledi gi ...
poz!

Извини може подетално, како мислиш да ги следам, дали значи дека треба некако да се продолжи сонот?

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
..nemas mnogu detali osven toa sto go spomna...sve razlicno , a sepak se edno isto ...ako meditiras , povrzi se so zemjata (planetata) , ako ne sledi vo drugite sonovi i vizii treba da imas nasoka , ama mora da ja prepoznaes, ne mora da znaci deka ovoj son ke se prodolzi , moze da e nesto sosem novo i razlicno , ama ...ke znaes...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Секоја вечер некои глупи сонови ... си ја миев косата и после тоа се погледнав во огледало и целата ми била проретчена, на некои места воопшто и сум немала коса.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
сонот беше како во некоја чекална од железничка станица, као нешто чекаме да се префрлиме во друг воз и да продолжиме патувањето. просторијата беше полу полна со некои фаци како градежни работници, јас заедно со еден другар и девојка му. они имале бебе на постаро од 3-4 месеца. ја сум го учел да зборува и тоа постојано повторуваше се што ке му кажам... ке му речев: ај кажи тато е глуп, а тоа веднаш, тато е глуп...со многу чист изговор како возрасен човек...или пример: ја сакам мама и сл... а до тогаш само си гугало детето, нормално за секое дете на таа возраст... на ваквите негови реакции родителите не беа воопшто воодушевени, и скоро цел нивни одност во сонот е како да се отсутни, се што се дешава им е како сеедно и така, другаров(таткото на бебево) повремено дреме и спие потпрен на клупата во чекалната... по некое време мајката на бебето (девојката на другаров) го зема детето во раце, во позиција како за да го дои, али таа сцена е само то тука, без доењето...а во текот на цел сон останатите во чекалната некако бледо гледаат и типично за македонци, оговараат за тоа, како млада мајка, млади родители и такви ниски муабети прават...

- иначе во реалниов живот, другаров е заедно со девојка му повеќе од 3 години,не се венчани, немаат деца.
- јас имам внука од сестра ми, стара 3-4 месеца, исто и другаров има внук од сестра му стар 3-4 месеци... па пред некое време падна муабет од девојка му, у стил, да ги носам на гости кај сестра ми да ја виделе внуката и така, а за тоа време другаров е незаинтересиран да ја носи девојка му кај сестра му, да го види внукот.

- дали сонот е резултат на тоа што често си играм со внуката и со другаров праиме муабето во таа насока пр. плаче ли, а си играш ли со него, што му даваат за болки во стомак....и такви муабети...со радост секако за внучињата :)), или пак може да има некое скриено значење.

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Секоја вечер некои глупи сонови ... си ја миев косата и после тоа се погледнав во огледало и целата ми била проретчена, на некои места воопшто и сум немала коса.
povtorno slicno znacenje ...se osloboduvas od nekoja griza koja si ja imala , duri na nekoi mesta ili vo nekoi situacii nema ni traga od takvo nesto (od taa griza) ...ova ti e povrrzano so prethodniot son

Член од
26 мај 2009
Мислења
75
Поени од реакции
8
da ne znae nekoj sto e na son da sonuvas nekoi devojki sto ni na kraj na pamet ne ti bilo deka ke gi sonis

Член од
3 февруари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
dali na nekoj od vas mu se ima sluceno da go "gazat senki" dodeka spie? odnosno ti si buden, no nesto te pritiska odozgora,gledas so o4ite, ne mozes da mrdas a i disenjeto ti e oteznato? sto mislite vie za toa? Sto e toa? mene mi e mnogu strasno, a i cesto mi se slucuva:(:(:(

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
dali na nekoj od vas mu se ima sluceno da go "gazat senki" dodeka spie? odnosno ti si buden, no nesto te pritiska odozgora,gledas so o4ite, ne mozes da mrdas a i disenjeto ti e oteznato? sto mislite vie za toa? Sto e toa? mene mi e mnogu strasno, a i cesto mi se slucuva:(:(:(
Да не си под импресија на ,,Розата од вода,,? Таму тоа убаво го има опишано, а инаку претпоставувам дека нешто многу си исплашена од реалноста и тоа не ти дава простор да се опуштиш за да заспиеш или ако имаш некое растение до тебе тргни го, не делуваат добро.Инаку истото ми се има случено пред 10 години и дознав дека енергетското поле на човекот кога е во опадната позиција ,е лесна мета за т.н. натприродни сили ,а всушност се собири на негативна енергија кои не ти даваат простор да дишеш,а м оже да се и индикатор дека си во тешка депресија.

Kajgana Shop

На врв Bottom