- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
Prashaj tvoi drugari ili bilo koj drug koj vojuval, dali makedonskite vojnici imale dozvola za pukanje vo arachinovo? Od kade odednash tolku oruzje vo tolkav razmer vo Makedonija? Ok, imalo beretki, Cezetki, Hekleri, ama...tolku mnogu kalashnikovi? Albancite tolku oruzje po podrumi kriele? Shto stvarno se sluci vo Vejce? Ozboruvanja za predavstvo? Dali samo ozboruvanja? Shto praveshe SDS vo toa vreme?fanatic напиша:borba za vlast? ti siguren si sto zboruvas? kako mislis vlast ajde dokazi na koj nacin 2001 bese borba za vlast ? kakva vlast? jas iskreno nemozam da razberem ili nesto nee vo red so mene?
Zashto OVK ne stana policitka partija vo Kosovo? Tie ne se borea za albanskiot narod? Prosto, nemaa politicka programa...toa go prepushtija na lugjeto kompetentni za taa rabota.
Zashto ONA morashe da stane politicka partija? Demek drugite albanski partii rabote protiv dobroto na narodot? Zashto eminentni iminja isceznaa posle vojnata? 2 Makedonci se vo Hag, 5ca albanci od ONA bea likvidirani javno. Poradi kakvi pricini? Shto znaat tie lugje?
Gi pamtish li sluckite vo Gostivar, i gospodinot Rufi Osmani? Znaes shto mu se desi na nego, i koj go toa napravi? Doticniot srbin, go zatvori v'zandana, i sinot mu go likvidirashe...
Od druga strana pak...da gi rezumirame pravata...
Licna Karta dvojazicna... - ja neam, ne mi treba licna karta se koristi samo vo Makedonija, kade shto momentalno oficijalniot jazik e Makedonskiot. Dokument od bilo koj vid, na drug jazik, spored taa logika e nevazecka...melem za oci za prosta masa narod
Pasosh na Albanski/Makedonski - Nekoja stranska drzhava, jas na aerodrom na granicna kontrola, tipot si gi cita podatocite na angliski/francuski, ne go ni tangira drugoto..manje vishe, pak melem za ochi
Univerzitetot vo Tetovo - Koga togash kje premineshe vo drzhaven fakultet, na eden ili drug nachin...Dali istiot prvicno kje se privatizirashe i kje postoeshe kako takov ili kje se doneseshe dijalog.
I drugi - da ne nabrojuvam sea, kje stanam dosaden....
Ova e demek posle 2001...
Epa...za da ti stane jasno, jas ovie raboti sum gi imal i pred 2001ta...Istata licna karta ja imam, istiot pasosh, i togash, i sega studiram na Kiril i Metodij...
Teritorijalna podelba? Kade? Koga? Kako? Zashto konfliktot zavrshi so Ramkoven Dogovor? Jas kolku shto pamtam na oficijalnite izjavi na Ahmeti i Veliu za vremeto na konfliktot na nivnite pres konferencii ili shto i da bea, nareci gi kako sakash, nikoj ne se izjasni za podelba, tuku se barashe prava na albancite...
Koga se vojuva se kazuva zashto se vojuva...za posle da sporedish rezultatot.. IRA/Hamas i drugite takvi slicni organizacii, kje sjebat cela ambasada, pola grad, cela zheleznicka stanica, i kje kazhe "jas bev, toa i toa toa barame..." kraj...javno...tuka toa go nemashe...
Daj malce analiziraj od pticja perspektiva...ako ne uspeesh da go gledash toa shto jas go gledam, zaboravi na moment deka si makedonec/albanec/balkanec/ ili bilo koja druga nacija, deka sepak toa na nekoj nacin ne preci od objektivno analiziranje na rabotite...i mozhebi kje ti stane jasna slikata...ako i togash ne, kupi sjaj i brishi stakloto deka neshto mutno ti e