Фан Клуб: Аргентина

Член од
7 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
10
i so e kriv be maradona ??? koga ne znaat da igraat ?? toj dobro si gi povikuva igracite aman :tapp:
Прочита шо напиша, таќе? И сфати дека тресна глупост? :nesum:

Па каде се играчите од калибарот на Лео Франко, Габриел Милито, Колочини, Ангелери, Самуел, Диаз, Лучо Гонзалез, Ди Мариа, Гутјерез, Макси Родригез, Аимар, Тевез, Лисандро, Игуаин... ??? :tapp:
А и Аргентина нема голман, одбрана и средина(освен Маскерано а Камбиасо е повреден ако не се лажам)... И тоа е тоа, ќе губат од кој стигнат.
Ама и мора да им се симне капа на Парагвајците, закон беа, ме освоиа! :back: Посебно Верон, Кабањас и Валдез. :back:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Прочита шо напиша, таќе? И сфати дека тресна глупост? :nesum:

Па каде се играчите од калибарот на Лео Франко, Габриел Милито, Колочини, Ангелери, Самуел, Диаз, Лучо Гонзалез, Ди Мариа, Гутјерез, Макси Родригез, Аимар, Тевез, Лисандро, Игуаин... ??? :tapp:
А и Аргентина нема голман, одбрана и средина(освен Маскерано а Камбиасо е повреден ако не се лажам)... И тоа е тоа, ќе губат од кој стигнат.
Ама и мора да им се симне капа на Парагвајците, закон беа, ме освоиа! :back: Посебно Верон, Кабањас и Валдез. :back:
А ти прочита што напиша?Милито нема година ипол играно фудбал дали и ќе заигра пак и да се врати ќе биде во многу слаба форма,Гутиерез ако не се лажам и тој е повреден,Макси Родригез играше против Бразил за вчера не знам,Аимар е веќе со пројден рок за другите се сложувам плус ќе ги додадам Рикелме,Бурдисо,Демикелис,Абонданзиери,Устари....

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
А ти прочита што напиша?Милито нема година ипол играно фудбал дали и ќе заигра пак и да се врати ќе биде во многу слаба форма,Гутиерез ако не се лажам и тој е повреден,Макси Родригез играше против Бразил за вчера не знам,Аимар е веќе со пројден рок за другите се сложувам плус ќе ги додадам Рикелме,Бурдисо,Демикелис,Абонданзиери,Устари....
Ако не се лажам Рикелме протестираше поради тоа што Марадона беше избран за селектор на Аргентина, се испокара со него и поради тоа Марадона не го повикува него. А рака на срце не е само Рикелме кој е испокаран со Марадона. Има еден куп играчи тука, читав некаде кои беа, само ги заборавив:toe:

P

pepito*

Гостин
Аргентина може да биде најдобра,ама со некој состав сличен на овој
...............Лео Франко.............,.......
....Самуел..................Демикелис.....
Занети..............................Бурдисо..
..........Маскерано....Камбиасо...........
....................Рикелме......................
........Меси....................Агуеро.........
...................Милито........................

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Аргентина може да биде најдобра,ама со некој состав сличен на овој
...............Лео Франко.............,.......
....Самуел..................Демикелис.....
Занети..............................Бурдисо..
..........Маскерано....Камбиасо...........
....................Рикелме......................
........Меси....................Агуеро.........
...................Милито........................

Coach:НЕ-Марадона

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не ја барајте вината кај Верон, чуеков си игра на ниво. Беше сезонава прогласен за најдобар играч во Аргентина. Не е Верон крив, Марадона е и тоа како крив. Кои се овие од одбранава? До вчера играле во подпросечен клуб во Аргентина, а сега со истиве сака да се пласира на СП? Епа не е Јужна Америка истото што беше пред 5-6 години, кога Бразил и Аргентина си ги имаа првите две позиции стандардно, а другите се бореа за бараж и слично. Сега и другите имаат јаки репрезентации, и не се толку наивни. Кариѕо, Лео Франко, Самуел, Колочини, Бурдисо, Лучо, Игуаин, Лисандро, Милито...кј са овие играчи? Срамота е, Игуаин не го зема зошто не бил у добри односи со него, Рикелме исто и ред други да не ги набројуем. Па чекај, тој води маалска екипа што ја составил самиот, или води РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА?! Ме потсеќа на Катанец, не му е по ќејф и не го зема. Ебате наркоманот, се запнал со Агуеро кој не прикажува ни 2% од тоа што игра во Атлетико. Ама Агуеро мора да игра, знаеме дека фамилија са...ебате наркоманот глуп! Дур не го сменат копиљов ништо од Аргентина нема да има.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Тотално се согласувам со членот над мене. Аргентина мора да го менува тренерот зошто светското ќе може да го сонуваат. Иначе Аргентина може да изведе една одлична репрезентација, а не некои маалски фудбалери со кои Марадона ја води.:tapp:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
dobro izivnite ama jas mislam deka trebit da imate malce respekt kon nego stotoku pocna vo trenerskite vodi a toa so ne gi povikuva najsilnite mozebi pocustvuvale umor poso vo nekolku dena ke izigraat dosta meca i gi odmara zatoa go branam i izvinite ako vi zgresiv neso:smir:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.855
Поени од реакции
22.908
Од досега покажаното Марадона мора сам да си даде отказ...А инаку Аргентина има неверојатни играчи..

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ако не го победат Перу во предпоследното коло, ништо од СП за Аргентина .. Но тешко некако, особено по она што го покажаа во Парагвај, ПАТЕТИЧНИ беа .. :nesum::jaj:

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Decki e sega se gleda jasno sto znaci RIQUELME za argentina...
ne deka nema igraci ama kako riquelme igraci bukvalno se premalku vo svetot... edvaj na ednata raka se brojat...
messi e definitivno prva zvezda ne samo za argentina i vo svetot ama bez sreden red i bez riquelme nema so koj da sorabotuva...
a za EL DIEGO imam golem respekt no sepak covekot premnogu komplicira i mislam ne e za selektor... experimentira epten so sostavot i toa e mnogu loso a ima fenomenalni igraci pred se napagaci!!!!
a za riquelme ke povtoram maradona go saka vo timot ama ovoj neke da nastapuva dodeka e ovoj selektor, izskreno ne znam zosto...:toe:

duri i na 5 mesto ako zavrsat argentina imaat sansi da odat na SP samo ke igraat kvalifikacii,a na SP kolku ke uspeat so vakva igra toa e znak ??????
gledam nekoj od vas gi baraat aimar i rikelme koi sto se nad 30 godini i tesko deka i tie mozat da pomognat mnogu vo igrata na argentina,a di maria neznam zs ne e vo timot
mali totalen promasaj vo fudbalot si... i sto ako riquelme bil 30 god??? :uvo:
znaci gotovo star e i treba da se ubie a? nekoi luge ne mozam da gi svatam kako razmisluvaat...
i zidane bese 34 na svetskoto 2006 i mu bea poslednite utakmici ama izigra na najdobro nivo kako vistinski genij kako sto mu dolukuva(ne mesaj samo crven karton fudbalski)...
a riquelme e bas toa GENIJ!!!

P

pepito*

Гостин
Голмани: Серхио Ромеро, Мариано Андухар
Одбрана: Емилиано Инсуа, Фабрицио Колочини, Габриел Хајнце, Пабло Забалета, Николас Пареха
Среден ред: Хавиер Маскерано, Лучо Гонзалес, Хонатан Гутиерез, Ангел Ди Мариа, Пабло Аимар
Напад: Лионел Меси, Серхио Агуеро, Карлос Тевез, Гонзало Игуаин, Диего Милито, Езикел Лавеци

Еве ги повиканите за со Перу
Игуаин,Ајмар,Ди Мариа се повикани

Според повиканите,составот би сакал да биде ваков
-----------------Ромеро--------------------
-------Колочини---------Хајнце/Пареха-----
-Забалета-----------------------Инсуа-----
---------------Маскерано-------------------
--------Лучо Гонзалез-----Аимар-----------
----------Меси-----------Агуеро------------
----------------Игуаин----------------------

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Легендата Ариел Армандо ОРТЕГА се врака за да ја однесе Аргентина на Светско !

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Голмани: Серхио Ромеро, Мариано Андухар
Одбрана: Емилиано Инсуа, Фабрицио Колочини, Габриел Хајнце, Пабло Забалета, Николас Пареха
Среден ред: Хавиер Маскерано, Лучо Гонзалес, Хонатан Гутиерез, Ангел Ди Мариа, Пабло Аимар
Напад: Лионел Меси, Серхио Агуеро, Карлос Тевез, Гонзало Игуаин, Диего Милито, Езикел Лавеци

Еве ги повиканите за со Перу
Игуаин,Ајмар,Ди Мариа се повикани

Според повиканите,составот би сакал да биде ваков
-----------------Ромеро--------------------
-------Колочини---------Хајнце/Пареха-----
-Забалета-----------------------Инсуа-----
---------------Маскерано-------------------
--------Лучо Гонзалез-----Аимар-----------
----------Меси-----------Агуеро------------
----------------Игуаин----------------------
За мене најдобро е во напад да ги игра Меси, Игуаин и Милито. Никако Агуеро, не знам зошто, ама многу слабо ми игра Агуеро во репрезентацијата. Ама тоа е, мора зетот да игра.

Kajgana Shop

На врв Bottom