Македонска фудбалска репрезентација

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
после сит екоењнтаи што ги прошитав и незадоволството од навијачоте на мкд репрезентацијат аи незадоволството од тренерот и од прецедателот на ффм можам само да кажам дека е време за бојот на репрзентацијата. само така ќе се покаже и ќе им докажеме дека тие играат за публика а не за себе, играат за држава а тоа е народот. ако пандев се чува слободно нека с еоткаже од репрезентацијата или било кој што не игра 100% со мотив и желба.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
А за Попов и Тричко, стварно незнам што денес покажале па да ги двоиме ко добри, т.е., твојот стандард за '' добро "' очигледно е премногу низок, зашто јас денес ништо добро не видов на терен, сериозно, ништо добро ...
Добро е, јас мислев само јас сум будала што не бев импресиониран од никој во тимот освен од голманот.
Ај, што направија Тричко и Попов?
Дали видовте како падна првиот гол? Тој што според вас беше најголем херој испадна најголем кривец за првиот гол, еве ви видео(од А1 вестите) и видете како опуштено се движи низ казнениот простор, изгледа заборавил дека одбрамбените играчи треба да бидат во линија, или тоа само Новески и Митревски го знаат зашто и Тодоровски го чуваше неговиот играч на 2 метри од Нурединовски, ова луѓе се вика аматеризам.
И Тричковски покрај аут линија што ги враќаше назад топките и влегуваше у средина против една Ерменија не е woow потег...
Се на се, само Нурединовски заслужува висока оценка и никој друг.(ќе го ставев и Ристиќ тука али со 2 промашени шанси има една просечна оценка од мене).

Член од
30 октомври 2008
Мислења
1.046
Поени од реакции
35
само едно ќе кажам
класична местенка
да му ебам крвта нивна ќе гледам онде местени утакмици идиотииииииии

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Некој тим од општинска лига да ни пуштат, ќе ги тепат на нашите лајнари. Без срце, без М од Македонија на теренот. Страшно. А па Јонуз, експериментира големиот "стратег".

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Значи со здравје нека си ги трошат парите што ѓи ќарат на кладилница.

Не знам шо се дешава со раководството на ФФМ ама бар да се трудат коа ќе местат нешто да биде неприметно.

Значи, од 80та минута па натаму буквално се чекаше да се прими гол. Последните 10 минути нашите престанаа да играат и одеднаш Ерменците почнаа да излегуваат сами пред голман. Арно ама оној идиотот ерменски (број 14) не можеше да погоди. И конечно во 90та падна гол и тоа од сомнителна офсајд ситуација. Никој од нашата репрезентација не се ни дрзна да протестира. Дури и да не беше офсајд, во нормални ситуации обавезно бар некој ќе се побунеше. Тука никој, сите задоволни.

Е сега не ми е јасен голот на Наумоски. Очито беше дека мора да се суди пенал, ерменецот глуп апла пенал направи. Она што не ми е јасно дали Наумоски со тие неговите гестикулации откога даде гол сакаше да се извини затоа што даде гол (да речеме дека не знаел за местенката) или, како што би сакале од ФФМ да веруваме, гестот беше кон навивачите кои си ја свиркаа својата репрезентација.

Чиста срамота и бламажа е македонскиот фудбал на било кое ниво. Не сум многу фан на теории на заговор ама ова што го гледав денес беше претерано очигледно и срамота.

Џек

Мастер!?
Член од
8 март 2009
Мислења
84
Поени од реакции
2
Не знам зашто се карате за тоа како изиграле поединци...додека не ја смениме управата во ффм нема НИШТО репрезентацијава. п.с Јонуз не се покажа со младинците и не знам кој НОРМАЛЕН и СОВЕСЕН човек би го ставил на селекторско место, ама тоа ти е МАФИЈА!

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.149
Поени од реакции
4.033
Искрено, мене едно нешто ме изненади, а тоа е дека го оставија Наумовски да го шутира пеналот... Се си мислев дека Пандев ќе го изведе (како и увјек).

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Глејте утакмица па коментирајте, Пандев ако гледал некој знае дека неможеше да направи замена дека поминаа сите, на една нога беше ти сакаш пенал да ти изведе.

Иначе ова денес беше бетер и од Андора, освен Попов и Тричко се друго треба да се избрка и се одново.

Дали бев единствениот што смета дека голманот наш не крати 10 мин минимум од игра затоа што чека по 1 минута за да изведе гол аут кога ние бркаме резултат?

Освен Попов уствари никој нема кондиција бе, тоа ти е основа на спорт. Без основна кондиција не ни зборам за покомплексни фудбалски работи.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
mizerija, beda, bruka.......ne znam sto drugo da kazam za ovie ovcari sobrani od nekoe selo da igraat fudbal sve zensko sto imaat doma u gz da im ebam abe mrtov konj nemozat da tepat ejjjjjjjjj.......mislam deka e najdobro fudbalot da se povlece kako sport od drzavava!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
mizerija, beda, bruka.......ne znam sto drugo da kazam za ovie ovcari sobrani od nekoe selo da igraat fudbal sve zensko sto imaat doma u gz da im ebam abe mrtov konj nemozat da tepat ejjjjjjjjj.......mislam deka e najdobro fudbalot da se povlece kako sport od drzavava!!!
Не мислам дека е најдобро сите вие да сфатите дека сме на рамниште со малта лихенштајн и луксембург и да се помирите со тој факт а не да очекувате дека ќе газиме све како холандија што гази.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ми се иди да го земиме Марадона за селектор за да го разбиеме митот во фудбалските кулоари за најлош селектор со евентуален подобар успех од Јонуз. Не знам зошто ФФМ не распиша конкурс за нов селектор пред квалификациониот циклус нели Јонуз беше само привремено решение по оставката на Катанец.
Не викам дека ние имаме некој тим за кој знае што ниту пак ме изненадија резултатите од овој циклус ама и слепец би видел дека поставаноста на играта на репрезентацијата е катастрофа.
Тотално неискористен Пандев за кога и дете што игра ПЕС би знаело дека ќе има по двајца чувари на секоја утакмица но сепак Јонуз ја базира цела игра да тече токму преку него наместо да го искористи слободниот простор кој ја отвора таа варијанта.
Треба некој да верува во Снежана, Баш Челик и интелегентен голман за да поверува дека Јонуз има резевна варијанта ако се прими или даде гол. После секоја промена на резултат нашиве репрезентативци изгледаат такви како луди да ги ебеле во соблекувални.

Сума сумарум мислам после секој неуспех редно е да летаат глави, а во фудбалот тоа е селекторската и онака неговото назначување беше возвратена услуга од Хари за реизбород на претседател.

Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
CCC C C C CCC C C C C najlosa rabota za masko e da si picka vo DUSA.. e takvi se nasite PICKI fudbaleri.. GREVCINJA..ne zasluzuvaat da go nosat toj dres .!.[/QUO

Издвои само неколку фудбалери,Горан Попов и Новевски со срце играа денес :smir:
Decko, ti ja gledase denes utakmicata? Koj Noveski? Najslaba utakmica izigra. Toj e vinoven za dvata gola sto gi primivme

--- надополнето ---

Сме изгубиле 5-0 дома од Словачка ама посурово спуштање на земја од ова денес не сум доживеал. А јас бев од тие кои очекуваа да пукне тиквата. Можам да замислам како им е на ние кои сеуште се надеваат на успех. Медиумите се криви најмногу, 15 години мотаат иста плоча: немавме среќа, судиите се криви, се е против нас, не ни беше денот, само ние губиме вака, мора да сме проколнати, цацко е крив, така е кога не ги користиме шансите, ќе биде подобро следните квалификации само да имаме повеќе среќа... ај сега да ги видам што ќе измислат?
Sto se mediumite krivi? Tie li igraat? Ako izigrame dobro, ke kazat pozitivni raboti. Ako zagubime, ke ja kazat realnosta. Tocno e deka pretezno se negativni vo izjavite ama ne se tie vinovni. Angliskite mediumi se najlosi vo sekoj pogled. Makedonskite mozat voda da im nosat.

Inaku najvinovna e upravata na FFM. Za niv samo bojkot!

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Хари бил крив што нашите се дрва?. Размислувате ли малце што трескате?. Хари ли е крив што Пандев игра без душа за Македонија?. Хари ли е крив што Илчо Наумовски има психички проблеми?. Хари ли е крив што Ерменците ја возеа нашата одбрана како сакаат?. Премногу читате Македонски Спорт.

П.С Може кога ќе дојдат рекетарот, ( Масар Омераѓиќ), и шверцерот ( Рафет Муминовиќ) на чело на ФФМ ќе му испратат покана на Меси да игра за Македонска репрезентација.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Хари бил крив што нашите се дрва?. Размислувате ли малце што трескате?. Хари ли е крив што Пандев игра без душа за Македонија?. Хари ли е крив што Илчо Наумовски има психички проблеми?. Хари ли е крив што Ерменците ја возеа нашата одбрана како сакаат?. Премногу читате Македонски Спорт.

П.С Може кога ќе дојдат рекетарот, ( Масар Омераѓиќ), и шверцерот ( Рафет Муминовиќ) на чело на ФФМ ќе му испратат покана на Меси да игра за Македонска репрезентација.
Не, ама Хари е крив шо ни е лигава на ова ниво, па нема добар играч излезено последниме 5-7 години, па мораме уште со Митрески,Шумуликоски,Наумоски и компанија.

Член од
3 октомври 2009
Мислења
82
Поени од реакции
5
Значи со здравје нека си ги трошат парите што ѓи ќарат на кладилница.

Не знам шо се дешава со раководството на ФФМ ама бар да се трудат коа ќе местат нешто да биде неприметно.

Значи, од 80та минута па натаму буквално се чекаше да се прими гол. Последните 10 минути нашите престанаа да играат и одеднаш Ерменците почнаа да излегуваат сами пред голман. Арно ама оној идиотот ерменски (број 14) не можеше да погоди. И конечно во 90та падна гол и тоа од сомнителна офсајд ситуација. Никој од нашата репрезентација не се ни дрзна да протестира. Дури и да не беше офсајд, во нормални ситуации обавезно бар некој ќе се побунеше. Тука никој, сите задоволни.

Е сега не ми е јасен голот на Наумоски. Очито беше дека мора да се суди пенал, ерменецот глуп апла пенал направи. Она што не ми е јасно дали Наумоски со тие неговите гестикулации откога даде гол сакаше да се извини затоа што даде гол (да речеме дека не знаел за местенката) или, како што би сакале од ФФМ да веруваме, гестот беше кон навивачите кои си ја свиркаа својата репрезентација.

Чиста срамота и бламажа е македонскиот фудбал на било кое ниво. Не сум многу фан на теории на заговор ама ова што го гледав денес беше претерано очигледно и срамота.

Си чул за 4+?

Kajgana Shop

На врв Bottom