Goran Bt
локал патриот
- Член од
- 28 јуни 2009
- Мислења
- 9.486
- Поени од реакции
- 8.644
Бугарите ни одкажааNisto od terminite, UEFA so zdrepka ke gi resi idnata nedela. Nasiot plan bil prifaten, isto i tie na Rusija i Andora, ama zatoa Slovacka, Ermenija i Irska ne uspeale da se usoglasat i sea na zdrepka ke se resava... Tapa...
Nego neso me zbuni... U onoj postot gore (na goran16taa, ne e navedeno od kade e kopiran tekstot) pisuva deka vo maj ke sme igrale prijatelska so Bugarija... a na fifa stranata pisuva deka vo maj imame dogovoreno sredba so Azerbejdzan, i sto e najcudno, vo Vienna (od kaj pa sea Makedonija - Azerbejdzan u Viena da igraat???). Ja iskreno po nasive internet strani neam cueno koga bilo dogovreno sredba so niv (i ako e taka ondak u pm, aman vise samo so ovakvi protivnici sto praime prijatelski) ama od druga strana pa fifa stranata bi trebala da bide siguren izvorZnae nekoj kako stojat rabotite i so kogo stvarno ke igrame? Bugarija ili Azerbejdzan? Ja se nadevam da e grska toa na fifa informacijata i deka protiv Bugarija ke igrame posto toa bi bil daleku poatraktiven natprevar, a i podobar trening ke bide da znaeme kako stoime. Ako nisto drugo Bugarite (isto ko i Crnogorcite) bea vo grupa so Irska, pa barem vo sporedba so nasite rezultati so niv, i rezultatite Irska so gi napraila protiv Crna Gora i Bugarija ke imame kolku tolku pretstava so moze da ocekuvame protiv Ircite... A vaka so Azerbejdzan samo kolku da se izraduvame na eventualna pobeda i tolku...
Од пријателлкиот меч што нашата фудбалска репрезентација требаше да го одигра на 20 мај, со Бугарија, ќе нема ништо. Вчера и дефинитивно е одкажан натпреварот одкако пристигна информација дека во тој термин Националниот стадион во Софија е зафатен поради одржување на концерт, а истовремено Бугарите веќе закажале да и гостуваат на Белгија.
Во моментов канцеларијата на ФФМ е во преговори со Азербејџан да се сретнеме во пријателски натпревар што би се одиграл во Австрија. Исто така сеуште постои опцијата да се сретнеме со Велс.