Дали и каков часовник поседувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Bang & Olufsen
  • Време на започнување Време на започнување
Ах, да беа само 4000...

Seiko имам, комбинација сребро со жолто злато.
Нежен,четвртаст,помал,женски. :pipi:
Холандски поклон, го носам од седмо одделение, шо значи веќе 5 години и перфектен е.
:pletalka:

Не претервај са.
Ем се жалиме немаме пари, сиромашни сме, државата ни пропаѓа..
Ем се фалиме дека најсакпи сатој носиме од преку 4000 денари..
Претерано е.

па ТамарЧе отиди во Скопје во неколку продавници за часовници (не зборам за бижутерии туку продавници за часовници) и ќе видиш дека само неколку се поевтини од 4000 денари а повеќето се над 6000-7000 илјади! и јас сакам поевтини часовници, да одговараат на нашиот стандард, али убавите се премногу скапи за жал! навистина не ги свакам цените тука еден саат значи во случајов е 70% од просечната македонска плата за жал, а истиот во други земји сигурно е поевтин нашиве фураат некои безвезални цени

Не претервај са.
Ем се жалиме немаме пари, сиромашни сме, државата ни пропаѓа..
Ем се фалиме дека најсакпи сатој носиме од преку 4000 денари..
Претерано е.

Офф:
Ах бе Тамарче, камо само до сатот да беше.

Овде, ете конкретно во Битола нека е, никој нема пари и сите туку се жалат дека немат пари,дека се сиромашни.
Добро бе,да му се невиди, ко се толку сиромашни шо креват сите куќи на 3-4 спрата, ко му е скап бензинот, шо купват сите скапи коли,ко немат пари да слават шо слават сите нови години, ко немат пари за леб, некни пред Нова Година ги гледам сите излезени по 2 торти купват и Промес ќе пукнеше внатре,ко без пари да дават!?

Да,да,знам! Немат пари,а трошат поќе од западњаците и пак ништо не им е скратено.

во моментов имам swatch и го имам само 1 недела и ок е....

Сатот шо го носам е Луј Витон,не е оргинал,копија е,ми го поклони баба ми,го купила 5 евра од Грција,а ист таков сат видов во една продавница и беше 1200 денари.

Imam SEIKO Premier Kinetic Chronograph.......
letovo si go kupiv....1100 evra...veruvam deka sega e poeftin
inaku od sekogas sum nosel casovnici....kako izguben sum denta koga ke go zaboravam od sabajle da go stavam... :)

Attachments

• l_snl042p1.jpg
    l_snl042p1.jpg
    42,3 KB · Прегледи: 119
Ја иам еден саат, 180 денари и му испадна секундарната. Ама нема шанса да го сменам.

Сатот шо го носам е Луј Витон,не е оргинал,копија е,ми го поклони баба ми,го купила 5 евра од Грција,а ист таков сат видов во една продавница и беше 1200 денари.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Чеај да ти дам репутација, ме скина во смеа да не пукниш.

А тој шо го виде за 1200 ден оригинал беше а. :ahouhou:

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Чеај да ти дам репутација, ме скина во смеа да не пукниш.

А тој шо го виде за 1200 ден оригнал беше а. :ahouhou:
:pos2: Да ти кажам ко видов колку пари е не ми се верваше ...значи колку ги имат набиено цените,просто неверојатно :toe:

:pos2: Да ти кажам ко видов колку пари е не ми се верваше ...значи колку ги имат набиено цените,просто неверојатно :toe:

За проста кинеска копија, претерано е 20 евра, т.е 1200 ден.

А за оригинал....и да не збораме поарно. :klepkalo:

The latest incarnation of Louis Vuitton Tambour series is a black analog-digital chronograph. Available in both stainless steel and 18kt rose gold, the case measures 41mm and has a sapphire crystal. It is water resistant to 100 meters. Price begins at 2,300 Euros.

:pletalka:

Мразам сатој, не носам. Имам два, поклон ми се, и ги имам по еднаш носено колку да не е без ич и толку. Е какви се...шо знам, не се некое звучно име,то знам:)

seiko_23548.jpg

Seiko Sxda38 Coutura Ladies Watch
$637.50

Fifty-five diamonds Mother-of-pearl dial Cabochon crown Sapphire crystal 100 meters water resistant.го добив на поклон ама ретко го носам.

timex_23881.jpg

овој ми е суп скоро на секое излегување е на мене

Носам еден покласичен, барем за моите 17, со минималистички стил. Casio MTP 1169, со позлатена рамка и каишка. Но не можев да најдам поголема слика.
MTP-1169G-7A_t.jpg

А би сакал еден ваков, само цената му е многу солена, тоа што е втор најскап часовник во светот кажува се...
Manufacturer: Vacheron Constantin

Vacheron Costantin's Tour de l'Ile was designed in 2005. The collectible piece is also the most complicated double-face watch, and only produced in a limited edition of seven.

This 834-part watch took over 10,000 man-hours to be made and features an 18-carat silver gold dial with a hand-sewn alligator leather band and pink gold buckle.

It touts an original combination of horological complications and astronomical indications forming 16 different points, including a minute repeater, sunset time, perpetual calendar, second time zone, and a tourbillon device.

Price: $1.5 million
Vacheron-Tour_de_lile.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom