Дали и каков часовник поседувате?

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Ах, да беа само 4000...

Seiko имам, комбинација сребро со жолто злато.
Нежен,четвртаст,помал,женски. :pipi:
Холандски поклон, го носам од седмо одделение, шо значи веќе 5 години и перфектен е.
:pletalka:
Не претервај са.
Ем се жалиме немаме пари, сиромашни сме, државата ни пропаѓа..
Ем се фалиме дека најсакпи сатој носиме од преку 4000 денари..
Претерано е.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
па ТамарЧе отиди во Скопје во неколку продавници за часовници (не зборам за бижутерии туку продавници за часовници) и ќе видиш дека само неколку се поевтини од 4000 денари а повеќето се над 6000-7000 илјади! и јас сакам поевтини часовници, да одговараат на нашиот стандард, али убавите се премногу скапи за жал! навистина не ги свакам цените тука еден саат значи во случајов е 70% од просечната македонска плата за жал, а истиот во други земји сигурно е поевтин нашиве фураат некои безвезални цени

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Не претервај са.
Ем се жалиме немаме пари, сиромашни сме, државата ни пропаѓа..
Ем се фалиме дека најсакпи сатој носиме од преку 4000 денари..
Претерано е.
Офф:
Ах бе Тамарче, камо само до сатот да беше.

Овде, ете конкретно во Битола нека е, никој нема пари и сите туку се жалат дека немат пари,дека се сиромашни.
Добро бе,да му се невиди, ко се толку сиромашни шо креват сите куќи на 3-4 спрата, ко му е скап бензинот, шо купват сите скапи коли,ко немат пари да слават шо слават сите нови години, ко немат пари за леб, некни пред Нова Година ги гледам сите излезени по 2 торти купват и Промес ќе пукнеше внатре,ко без пари да дават!?

Да,да,знам! Немат пари,а трошат поќе од западњаците и пак ништо не им е скратено.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
во моментов имам swatch и го имам само 1 недела и ок е....

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Сатот шо го носам е Луј Витон,не е оргинал,копија е,ми го поклони баба ми,го купила 5 евра од Грција,а ист таков сат видов во една продавница и беше 1200 денари.

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
Imam SEIKO Premier Kinetic Chronograph.......
letovo si go kupiv....1100 evra...veruvam deka sega e poeftin
inaku od sekogas sum nosel casovnici....kako izguben sum denta koga ke go zaboravam od sabajle da go stavam... :)

Attachments

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ја иам еден саат, 180 денари и му испадна секундарната. Ама нема шанса да го сменам.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Сатот шо го носам е Луј Витон,не е оргинал,копија е,ми го поклони баба ми,го купила 5 евра од Грција,а ист таков сат видов во една продавница и беше 1200 денари.
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Чеај да ти дам репутација, ме скина во смеа да не пукниш.

А тој шо го виде за 1200 ден оригинал беше а. :ahouhou:

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Чеај да ти дам репутација, ме скина во смеа да не пукниш.

А тој шо го виде за 1200 ден оригнал беше а. :ahouhou:
:pos2: Да ти кажам ко видов колку пари е не ми се верваше ...значи колку ги имат набиено цените,просто неверојатно :toe:

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
:pos2: Да ти кажам ко видов колку пари е не ми се верваше ...значи колку ги имат набиено цените,просто неверојатно :toe:
За проста кинеска копија, претерано е 20 евра, т.е 1200 ден.

А за оригинал....и да не збораме поарно. :klepkalo:

The latest incarnation of Louis Vuitton Tambour series is a black analog-digital chronograph. Available in both stainless steel and 18kt rose gold, the case measures 41mm and has a sapphire crystal. It is water resistant to 100 meters. Price begins at 2,300 Euros.

:pletalka:

Мачката

Coca Cola Addict
Член од
6 август 2007
Мислења
581
Поени од реакции
6
Мразам сатој, не носам. Имам два, поклон ми се, и ги имам по еднаш носено колку да не е без ич и толку. Е какви се...шо знам, не се некое звучно име,то знам:)

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51

Seiko Sxda38 Coutura Ladies Watch
$637.50

Fifty-five diamonds Mother-of-pearl dial Cabochon crown Sapphire crystal 100 meters water resistant.го добив на поклон ама ретко го носам.

овој ми е суп скоро на секое излегување е на мене

▒IsNoGood▒

A hell of a brainiac
Член од
8 декември 2008
Мислења
155
Поени од реакции
8
Носам еден покласичен, барем за моите 17, со минималистички стил. Casio MTP 1169, со позлатена рамка и каишка. Но не можев да најдам поголема слика.

А би сакал еден ваков, само цената му е многу солена, тоа што е втор најскап часовник во светот кажува се...
Manufacturer: Vacheron Constantin

Vacheron Costantin's Tour de l'Ile was designed in 2005. The collectible piece is also the most complicated double-face watch, and only produced in a limited edition of seven.

This 834-part watch took over 10,000 man-hours to be made and features an 18-carat silver gold dial with a hand-sewn alligator leather band and pink gold buckle.

It touts an original combination of horological complications and astronomical indications forming 16 different points, including a minute repeater, sunset time, perpetual calendar, second time zone, and a tourbillon device.

Price: $1.5 million

Kajgana Shop

На врв Bottom