Фан Клуб: Бразил

• Креатор на темата Креатор на темата Red
  • Време на започнување Време на започнување
Бразилски фудбалер мачен до смрт

25.09dasilva.jpg

Поранешен фудбалер на Васко да Гама пред шест дена беше киднапиран, мачен, а на крајот застрелан на терен. Бруталното убиство било нарачано од неговата поранешна девојка, на која претходно и раскинал.

Бразилскиот фудбалер Тиаго да Силва убиен е на брутален начин во средата вечерта во Рио де Женеиро.

Поранешниот играч на Васко де Гама, кој оваа сезона играше во второлигашот Естасио де Са пред шест дема бил киднапиран, мачен и на крајот застрелан на фудбалски терен, а синоќа почина во болница.

Тројцата насилници минатиот четврток го киднапирале 25-годишниот Да Силва, му ставиле лисици на рацете, го претепале, а потоа го мачеле. Кога се обидел да побегне смртно го раниле со три куршуми од огнено оружје. Бил се уште жив кога го пронашла полицијата.

Според полициските извештаи нарачател на нападот на фудбалерот Да Силва е неговата поранешна девојка, 23-годишната Алин Падула Виана и нејзината тетка Мерсиа. Двете во неделата биле приведени и обвинети за потикнување убиство.

Фудбалерот пред да почине успеал да и открие на полицијата како западнал во замката на напаѓачите, кратко откако ја прекинал врската со Алин. Меѓу киднаперите имало и еден припадник на воената полиција, инаку пријател на тетката на неговата поранешна девојка.

http://www.taratur.com/node/5305

Не знаев дали да отварам тема па тука пишав ама стварно е жално ова:nesum:
РИП

Грашка е сликата ставиле слика од Тиаго Емилио Силва
thiagosilva.jpg
игра за Флуминезе и е сегашен Бразилски репрезентативец следната година би требало да игра за Интер.Друг е тој Тиаго што е убиен

Грашка е сликата ставиле слика од Тиаго Емилио Силва
thiagosilva.jpg
игра за Флуминезе и е сегашен Бразилски репрезентативец следната година би требало да игра за Интер.Друг е тој Тиаго што е убиен
Да да и јас тоа го приметив дека ставиле слика од Тиаго Невес
А за Интер тешко да игра:bip:

Бразил - Италија 2-0 (35 минута во тек...)

Браво Бразил само напред, напуните ги да видат што е сила :)
Робињо им скрши кичмата на Пирло, Замброта и Легротаље. (Пирло трагедија) :kesa:

:zver:

Добар фудбал... Само не можам повеќе да го слушам коментаторот. Се мисли дека е интересен а испаѓа премногу глуп!

Добар фудбал... Само не можам повеќе да го слушам коментаторот. Се мисли дека е интересен а испаѓа премногу глуп!

Епа гледај уживај и гласот на нула стави го ХАХАХАХАхахахаха

На мене ми е интересен :kesa:Браво за Робињо,Дињо и момците.

Леле коментаторов ццц :zid:

Иначе бразилциве се ѕверишта. Маикон, Роналдињо и Робињо играат гзот со талијаниве

Светска сила се Бразил бе нема што тука Пирло дупка жива

Мене ми е многу интересен,подобро таков отколку "големите познавачи на фудбалот" на А1,Сител,Телма....
Човекот ни играчите не ги знае,на Гросо му вика Џилардино:pos2:Сега гледе ќе има измени,ќе кажеше кој се ама не ги знае:kesa:

car e Janko be....a utakmicava uste pojaka
ДА да.. само што нема благе везе од фудбал...
ПА како можи пола играчи да не ги знае. Еве сеа на полувреме не можи да погоди кој е кој. Гросо го помеша со Џилардино...
Остај тоа повеќе ме нервира начинот на коментирање. Некако се обидува да го имитира Миленко но не е воопшто интересен.

Абе овај стварно е ОШТЕТЕН!
Италија била на 2 пати оштетена.. Сега не гледа дека ја фаќа со рака и запнал како пијан за плод дека немало фаул во напад...

Back
На врв Bottom