Она големо ПРЕДЛОГ прочитај си го како Барање и ке видиш дека нема разлика!
Друго, не скакај многу и не штракај само на тастатурата за да напишеш колку си паметен!
И после колку пати треба да повторам дека таквите навивачи како тебе кои се почесто потекнуваат од навивачите на Вардар секогаш објаснуваат за тоа дека само тие знаат како се навива за клуб, само Вардар игра фудбал и се се врти околу нив, а сите оние од спротивната страна се клошари и појма немаат од фудбал и навивање на фудбалски натпревар!
Значи од кога ке покажете респект спрема човек кој размислува спротивно од вашите глави, тогаш може да ти реплицирам понатаму!
Ако не знаеш за шо ти зборувам прашај го ИДМАК или малку прочитај ги неговите мислења и ке видиш дека иако ние сме противници за некои теми со нашите мислења сепак имаме респект мегу себе!
До тогаш може слободно да ме банираат од темава (според мене го заслужив тоа како и некој друг) за да оставиме некој доколку има мислење во врска на оваа тема да пише без ние да ја откараме темава у ПМ со нашите постови а со нечии навреди.

сега заклучив дека на такви како тебе не ни пробувам да им објаснувам за да испадам паметен(без навреда:smir

,бидејќи по се изгледа не вреди да ти објаснувам,зашто секое мое објаснување ти ми го реплицираш со друго прашање,во кое за тоа прашање немаш одговор,а многу малку знаење и факти!!!!!(поделе пак ќе ти објаснам,а не како тебе само контра да се идело без аргументи)
Убаво си напиша дека сум навивач на Вардар,и според тебе кои интереси треба да бранам????никој не рече дека Вардар сега е најдобро,ако видиш дека целиот муабет ти го тераше за тој твој историски муабет,имаше само една реченица каде што спомнуваш дека Вардар моментално е катастрофа(што ја ти потенцирав дека тоа е така сега,но ти пак се наврте на тоа твое минато околку Вардар:nesum

,за навивањето може со сигурност да ти тврдам дека дури 80%од навивачките групи во МК се катастрофа(по се изгледа пак ова ќе го негираш,судејќи според твоите постови,зашто искрено изгледа не си запознает со МК-тифо сцената), додека за фудбалот,пак ќе напоменам Јас не кажав дека Вардар сега е најдобар,туку со оглед на фудбалерите кои играа во пролетната сезона сепак изиграа ОК ако не и најдобро(не зборам за цела лига) туку за нивните можности,убаво ти напишав ВИДИ со кои фудбалери Вардар играше па да си направиме убав муабет,но ти...............не се ни обиде на тоа да ми реплицираш....:nenene: типиче пример..не се ни обиде нешто да објасниш за линкот за Балканската лига,дека НИЕ не го форсираме Вардар да биде дел од Таа лига,ТУКУ тоа го направија нивните иницијатори,.....ти и уште неколку члена почнавте да пишувате дека првакот од македонија треба да иде,без претходно да пролистате за таа лига.......СЕПАК се виде дека иако Вардар моментално е тапа,сепак на пазарот се бара тоа ШТО ВРЕДИ
под тоа ако мислиш на "вашите" глави:,дека не ме запре да пишувам,и дека не потклекнав толку на твојата изнесена иронија во постовите,се обиде со несоодветни аргументи да ме запреш да пишувам,дека не наведе ни еден аргумент(пишувавше од општа култура),додека ја си "штракав" по тастатурата за да ти објаснам ти само идеше КОНТРА моите аргументи,без ниедна доза на ојаснување на некоја точка........ОК е.....................не знма дечко што виде во тоа да се немало респект во реплицирањето,немаше ниедна пцовка од наша страна,....имаше само несогласувања,контрадикторности,реплицирања(некаде со аргументи и докази некаде не)........тогаш не знам во што е поентата на форумов?????
и да знаеш мене дечко не ми смета тоа што ти си толку анти-Вардар настроен,туку тоа што не си запознат со Вардар и неговата ситуација(збориш само површински) и пак пишуваш да не кажам "глупости"
Абе гоне 87 не се обидувај да им објаснуваш.Вака серат од инат или толку им сече.
мислев дека можеш да си направиш муабет,со аргументи,докази и факти,но по се изгледа секој е АНТИ нешто настроен :uvo:
Буџетот на Скопје го пунат и Ѓорчепетровци и Дебармаалци и Автокомандичари (
) и сите други делови од Скопје кои си имаат свој локален клуб. Каде е логиката да се финансира Вардар? Пошто Вардар е најголемиот бренд? Ако е толкав бренд што не финансираат некои големи бизнисмени и фирми? Две Скопски екипи ќе не претставуваат во Европа следнава сезона. Нема да ги финансираат нив а ќе ги финансираат Вардар само затоа што се Вардар и некогаш биле најдобри? Катастрофа !
прочитај ги прошлите мои постови и постовите на sje,ќе видиш за што збориме ние,вие по се изгледа погрешно разбравте или НЕ сакате да разберете
И баба ми да имаше к_р немаше да биде баба... но не ми е тоа зборот
Ај кажи колку има Комити а колку вкупно жители во градот Скопје (без разлика дали се навивачи или не). Вардар не е градски клуб. Вардар не е ни најдобриот скопски клуб.
Тоа дека комити имало од сите населби ама ич не држи вода. Не викам дека не е така ама колку се Комити се на се? 500? Еве 1000 нека бидат. Скопје е милионски град. Мада и тоа ќе беше во ред да не беа останатите скопски клубови кои се моментално подобри од Вардар. Во ред е Битола да инвестира во Пелистер или Прилеп во Победа или Штип во Брегалница итн. ама Скопје во Вардар не е во ред.
Зашто според тебе Скопје треба да инвестира во Вардар а не во Ѓорче? Затоа што Вардар има 500 навивачи а Ѓорче 100? Инаку истите тие навивачи што ги збориш го избркаа Трифун а Трифун е човек што може да даде многу повеќе него Скопје.
што има сега врска КОМИТИ со муабетов?????
а каков КЛУБ е .........едно прашање само>>>Кога пишувате постови за било што,ДАЛИ пред тоа знаете нешто за таа тема,или само поентата е како-така важно е нешто да се напише????
а зашто другите градови може да инвестираа во нивните клубови а во Скопје да не може?????ПА и во тие градови според твоето размислување има повеќе клубови,зашто ГРАДОТ да инвестира само во ЕДЕН????(твое прашање е,и очекувам твој одговор)
ВАРДАР-Скопје,така стои во секое утакмица во кој игра Вардар,додека за другите клубови стои МЃП-Ѓорче Петров,Работнички-Дебар Мало,Металург-Автокоманда,Цементарница-Кисела Вода,Слога-Чаир итн јасно ти е сега......Вардар е скопски клуб и поради тоа цело Скопје навива за Вардар
Во Загреб има три клуба (Динамо,Загреб,Хр.Драговољац) , во Скопје има 103 ... А и Динамо не е финансиран само од градот,дали 30% од финансиите се од градот,шо значи дека и Вардар не може да биде финансиран од градот во случај да биде финансиран,а реално гледано тоа не би требало да се случи поради причините во постовите погоре!
епа тоа цело време се обидуваме ние да ви го кажеме!!!!!А кога во Скопје имаше само два клуба во прва лига-Вардар и Работнички(пред три сезони) дали тогаш Вардар ќе имаше право да биде спонзориран од Грдато????гледано според твојата теорема Загреб и неговите три клуба???
вие што го направивте Скопје,дека е Лондон...........таму клубовите опстојуваат со години значи......од својата 80 годишна историја 10 години играле во 2 лига Англиска и пак се враќале на старите патеки.....додека кај нас ЕДЕН газда ќе испере пари,тимот ќе отиде во 2ра лига.ќе дојде друг и истата приказна,итн...........
Вардар каков таков опстанува во прва лига сите овие години. Тимови како Македонија Ѓ.П, Металург, работнички се инстант тимови. Тимови кој неможат да и донесат профит на оваа лига затоа што истата да не се лажеме највеќе се формира заради профит.
реално кажано!!!!!!!но нема кој да го разбере,туку се е со иронија пишувано