Балканска лига

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ако не сме земале титули во првенството имаме и во купот од тогаш и секогаш сме кај врвот.Слога е во втора лига,Силекс е редовно 10,Работнички просечна екипа,МЃП тек сега се крева,само ќе ја видиме за 2-3 сезони.Маалски клуб е,а и факт е дека никогаш ако се оствари балканска лига или некој сличен турнир никој освен Вардар неам таму да заигра.Бидјеки сите и после осамостојувањето најголеми успеси ги постигна Вардар,а и во другите земји само него го знаат и само за него од Македонија би давале пари да го гледаат.A и затоа и така беден ни е фудбалот тука.Место од почетокот да се развиваат Вардар и Пелистер,а другите клубови мање више за равивање на млади таленти да бидат ко во Србија и Хрватска,кај нас некои бизнисмени си дигаа маалски клубови да си дојдат до пари и после тоа крај истото ќе се случи и со МЃП,а тие што си беа какви такви имиња Вардар и Пелистер се ограбија и уништија.

Да така ееее!!!:vozbud:
И никој освен Вардар не знае да игра фудбал, сите други играат крикет!:toe:

1)зашто леб преку погача и како пред 20 год.??????значи вака Вардар се декларира дека е од ГРАДОТ СКОПЈЕ,за разлика од другите МАЛСКИ клубови кои се од Ѓорче,Автокоманда,Дебар Мало,Чаир,па логично е како и Динамо да бара спонзор да му биде Градот,како клуб кој ја брани ЧЕСТА на Градот(тоа беше поднесено како иницијатива,а не СИГУРНО градот да го финансира Вардар)
2)Кога ќе бидеш запознат со ситуацијата во Вардар задниве 7 год.::::тогаш може за оваа поточка да праиме муабет.......само ова ќе напоменам ВАРДАР им служеше КАКО ФАБРИКА за ПЕРЕЊЕ ПАРИ
3)напомена во еден пост,мислам беше со другите градови дека не можат да навиваат за Вардар,ЈАС само потенцирав ЗАШТО да не може???кога и Звезда,Партизан,Хајдук,И ДИНАМо имаат свои навивачи од други градови итн
4)Извини дечко но ВИЕ почнавте да пишувате за таа титула,ЈАС тоа не го спомнав,јас само кажав како било--БИЛА ОСПОРЕНА од Судот по барање на Партизан,ако прочепкаш малку и ја видиш реалноста ќе видиш КОЈА Е ВИСТИНАТА,па зашто да не дупам за тоа,пак Е МОЈ КЛУБ кој освоил нешто,,,,,,,нека влезе некој мк-тим(се разбира ако не се распаднат:pos2:) во ЛШ па нека не "дупи" и он НАС дека немаме играно ЛШ,
5)па како и секој навивач СЕ ГОРДЕАМ СО МОЈОТ КЛУБ дали било во минато дали во сегашност дали во иднина пак. (според вас ако во минато спаѓат тука и 2 и 3 колоЛШ) сега ситуацијата е катастрофа во Вардар,никој не го оспорува тоа,НО знаеш ли ти КОЈ играше за Вардар цела полусезона???изгледа НЕ....
П.С.ДЕЧКО НИЕ ТОА ГО ПИШУВАМЕ,ЗАШТО ТАКА БЕШЕ СПОМНАТО НА ТИЕ ШТО поднесо ИНИЦИЈАТИВА ЗА БАЛКАНСКАТА ЛИГА,парафразирам:ОД МАКЕДОНИЈА-ВАРДАР,,,,ако на некој му екриво зашто Вардар,НЕКА ИМ ПИШЕ маил на тие иницијатори па таму нека се бунат,зашто МЃП не,зашто не Работнички,Победа итн ОК:helou:
уште да ми кажеше ТИ за кој клуб навиваш па да знам со КОЈ НАВИВАЧ правам муабет,или може си уште еден од они кои само серат за Вардар:helou:

1. Вардар е од градот Скопје , а другите клубови од Ѓорче, Автокоманда, Чаир, Дебар Маало се од Лондон, провинцијалци бе мајката. И на крајот види шо си напишал:
па логично е како и Динамо да бара спонзор да му биде Градот,како клуб кој ја брани ЧЕСТА на Градот(тоа беше поднесено како иницијатива,а не СИГУРНО градот да го финансира Вардар)
Не бе они ја бранат честа на Градот Скопје и за тоа бараат да бидат финансирани од градот!!!

а после иде!:vozbud:

Не бе тоа не е така , никој не траже да Градот го финансира Вардар, од дека тоа кој ти го кажал!:toe:

2. Значи доволно си знам! Вардар служел како фабрика за перење на пари, значи тој е во бетер МИЗЕРНА ситуација!:toe:

3.Од каде до оваа точка стасавме, појма немам!:toe:

4. Ова ај да те верувам дека јас сум го спомнал (од љубов кон Вардар) за титулата!:toe:
нека влезе некој мк-тим(се разбира ако не се распаднат:pos2:) во ЛШ па нека не "дупи" и он НАС дека немаме играно ЛШ,
Вие ги чекате нив на кондиција бе мајку му!:kesa:

5. 2 и 3 коло Лига на Шампион?????:toe:
Абе ова не ли беше оној маалскиот клуб од Дебар Маало, оној како беше Работнички!?!?!:toe:

Аууу да бе и вие имате стасано до таму, да бе!!!:aplauz::smir:

ПС. За тоа кој го напишал тоа не навлегувам таму. Туку ако Вардар како клуб му е загарантирано местото таму (како шо вие често спомнувате) тогаш таа лига ке биде од КОМЕРЦИЈАЛЕН карактер, а ја кажав за таков ТУРНИР немам ништо против да се организира!:toe:
И нека се прекрстат слободно во Лига на Бившите Југословенски Шампиони!:smir::helou:

уште да ми кажеше ТИ за кој клуб навиваш па да знам со КОЈ НАВИВАЧ правам муабет,или може си уште еден од они кои само серат за Вардар:helou:
Извини ја не
серам
за Вардар, ја само
КАКАМ
!

ЗНАЕШ ЛИ КОИ БИЛЕ ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА ФФМ ТИЕ ГОДИНИ????? едино само што овие клубови(болдираното со плаво) ИМАА ИГРАЧИ и ПАРИ кои најзаслужено ја освоија титулата(не му успеа на Хари да биде друг Ѕинго)

:pos::pos2::pos::pos2::pos::pos2::pos::pos2:

Ова ти се читаш шо пишуваш или така ова у нервоза си го напишал!?:toe::kesa:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Леле колку ви е Вардар трн во око. Само за него се пишува.
Заборавете ја 1987, тоа да речеме дека не се рачуна. Кажете која друга екипа од Македонија може да се пофали со успешен европски настап освен Вардар и Работнички. Доста за Вардар и за финансиите во Вардар.
Која екипа би паднала во око на организаторите на таа Балканска Лига?
Да не заборавиме дека тие ќе ги бираат екипите, по нивен сопствен критериум. Нема за тоа да одлучуваме ние, дали само Вардар би играл или не, тоа тие ќе си решат.
Овде кажете ваше мислење за евентуалните кандидати. НЕМА ДА БИДЕ ВАРДАР. ОСТАВЕТЕ ГО ВАРДАР. КАЖЕТЕ КОЈ ????
Кој клуб и со какви успеси ќе се претстави пред основачите на БЛ? Повелете со претставувањето !!!

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Леле колку ви е Вардар трн во око. Само за него се пишува.
Заборавете ја 1987, тоа да речеме дека не се рачуна. Кажете која друга екипа од Македонија може да се пофали со успешен европски настап освен Вардар и Работнички. Доста за Вардар и за финансиите во Вардар.
Која екипа би паднала во око на организаторите на таа Балканска Лига?
Да не заборавиме дека тие ќе ги бираат екипите, по нивен сопствен критериум. Нема за тоа да одлучуваме ние, дали само Вардар би играл или не, тоа тие ќе си решат.
Овде кажете ваше мислење за евентуалните кандидати. НЕМА ДА БИДЕ ВАРДАР. ОСТАВЕТЕ ГО ВАРДАР. КАЖЕТЕ КОЈ ????
Кој клуб и со какви успеси ќе се претстави пред основачите на БЛ? Повелете со претставувањето !!!

Е за тоа те ценам бре ИДМАК како форумџија, затоа што не си овде за инат туку овде си за дискусија!

Значи според мене условите на таа евентуална Балканска лига ке бидат, организацијата на клубот, инфраструктурата на клубот, и пред се финансиската спремност на клубот, шо според мене единствени клубови кој може да се ДОБЛИЖИ до тој услов од Македонските клубови се Работнички и Македонија ЃП.
Значи тоа се тие два наши клуба (според мене, а нели секој со своето мислење) кои можат да се носат со тие услови. Овде може да конкурира и Ренова но заради инфраструктурата (искрено и не сум баш сигурен колку со подобрени во тоа) мислам дека само тоа ке биде пречка но околу финансискиот и организацискиот дел мислам дека и тој може лесно да се вклучи во тој дел.
Но сите овие клубови кои јас ги наведов се со тие услови кои јас мислам дека ке бидат (споредено со условите на БИБЛ кошаркарската Лига). Доколку се користат услови како на пример успеси од историјата на клубовите тогаш мислам дека нема потреба да пишувам за кој јас мислам затоа што сакам да прекине претходната дискусија затоа шо отидовме премногу далеку!
Ако се тие услови тогаш повелете пишувајте јас нема да реплицирам никому, затоа шо и така и така нема да се разбереме!:toe:

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
БАЛКАНСКА ЛИГА!!!!

Таков проект е невозможен ако екипите играат паралелно и во домашните првенства и во Европските натпреварувања и во Балканската лига!!!

Ако лигата е замислена како некој вид СУПЕР ЛИГА над националните првенства преку кои ќе се изборува пласман во истата има простор за разговор!!!

Проблем е да се регулира отпајџањето и пласирањето во лигата!!!
Мој предлог за како да функционира тоа е првопласираните (за земјите со повеќе претставници и второ и третопласираните) од сите национални првенства кои имаат претставници во Балканската лига да играат БАРАЖ со постоечките членови.
(ПР. Варадар како постоечки претставник игра бараж со ПОБЕДА како нов шампион на 1МФЛ{НОРМАЛНО ПОБЕДА ЧЕ СИ ГО ОПРАВДА ИМЕТО:smir:})

Е сега Членовите во таа лига треба да имаат добри стадиони и пари да плаќаат котизација!!!

Поздрав

ПОБЕДА ПРИЛЕП

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Да така ееее!!!:vozbud:
И никој освен Вардар не знае да игра фудбал, сите други играат крикет!:toe:

1. Вардар е од градот Скопје , а другите клубови од Ѓорче, Автокоманда, Чаир, Дебар Маало се од Лондон, провинцијалци бе мајката. И на крајот види шо си напишал:
Не бе они ја бранат честа на Градот Скопје и за тоа бараат да бидат финансирани од градот!!!

а после иде!:vozbud:

Не бе тоа не е така , никој не траже да Градот го финансира Вардар, од дека тоа кој ти го кажал!:toe:

2. Значи доволно си знам! Вардар служел како фабрика за перење на пари, значи тој е во бетер МИЗЕРНА ситуација!:toe:

3.Од каде до оваа точка стасавме, појма немам!:toe:

4. Ова ај да те верувам дека јас сум го спомнал (од љубов кон Вардар) за титулата!:toe:Вие ги чекате нив на кондиција бе мајку му!:kesa:

5. 2 и 3 коло Лига на Шампион?????:toe:
Абе ова не ли беше оној маалскиот клуб од Дебар Маало, оној како беше Работнички!?!?!:toe:

Аууу да бе и вие имате стасано до таму, да бе!!!:aplauz::smir:

ПС. За тоа кој го напишал тоа не навлегувам таму. Туку ако Вардар како клуб му е загарантирано местото таму (како шо вие често спомнувате) тогаш таа лига ке биде од КОМЕРЦИЈАЛЕН карактер, а ја кажав за таков ТУРНИР немам ништо против да се организира!:toe:
И нека се прекрстат слободно во Лига на Бившите Југословенски Шампиони!:smir::helou:

Извини ја не
серам
за Вардар, ја само
КАКАМ
!

:pos::pos2::pos::pos2::pos::pos2::pos::pos2:

Ова ти се читаш шо пишуваш или така ова у нервоза си го напишал!?:toe::kesa:
1)почетен курс по разбирање;за идиоти е без пари:ако убаво прочиташ ќе видиш што пишува:беше предложен предлог за градот да биде еден од спонзорите на Вардар,затоа што Вардар е од СКОПЈЕ,а гледам дека немаш поим од фудбал и навивање ....ОПРОСТЕНО ти е..........Динамо го кажав како пример истото ѕи е со Реал(зашто гледам дека само знаеш неколку клубови,па така примеров со реал ти е МНОГУ ПРОСТ)............пак ќе НАПОМЕНАМ тоа беше ПРЕДЛОГ,да градот го спонзорира/финансира/инвестира(мора малку образложено,за да не пишуваш глупости) клубот,како што Динамо е спонзориран од Загреб,Реал од Мадрид итн(и пака ќе ти објаснам СПОНЗОРИРАЊЕ не знаши САМО ТОЈ ДА БИДЕ ЕДИНСТВЕН СПОНЗОР)...................прочитај го неколку пати постов па РЕПЛИЦИРАЈ:drk:
2)Изгеда НИШТО не знаеш за Вардар:::::да знаеше немаше вакви глупи прашања и постови да пишуваш.....ЧИТАЈ:ИМ СЛУЖЕШЕ како фабрика..........................значи ТОЛКУ беше(барем така се надеваме),,,,,,,,цццццццц:tapp:

3)па се разбира дека немаш кога не си ги читаш своите постови што си напишал,се во афект пишуваш,но со оглед на иронијата која ја имаш во себе,РАЗБИРЛИВО Е:nesum:
4)да се разбереме не го спомна,ТУКУ ГО НАПИША,ја само ти реплицирав.......и најде нешто за таа оспорувана титула?????ЕПА НЕ....зашто по се пак ќе ми реплицираш,а со ПОДАТОЦИ си НУЛА:tapp:

5):pos2: леле ме заеба:pos2::pos2::pos2:...........барем на нешто потврди:helou:

п.с.НЕ СПОМНУВАМТЕ НИЕ,така тие СПОМНАА(иницијаторите на БЛ)
Neki od timova koji bi sačinjavali prvu PB ligu:
Partizan
Crvena zvezda
Olympiakos
AEK
Panathinaikos
PAOK
Dinamo Bucuresti
Steaua Bucuresti
MTK Hungária
Ferencvárosi
Levski (Sofia)
Litex (Lovech)
CSKA (Sofia)
Vardar Skopje

http://kafica.com/www/index.php?blog=1&title=inicijativa-za-dobar-fudbal&more=1&c=1&tb=1&pb=1

ПРОЧИТАЈ, ПА ПАК КАКАЈ,ама изледа ќе те ФАТИ ПРОЛИВ.....:smir:
ОК!разбирливо е КАЈ НАС ВО МК,никој да нема свој идол,тим,....итн.........ЗАШТО САМО ТАКА МОЖАТ ДА КАКААТ за ДРУГИТЕ.............типичен примерhttp://forum.kajgana.com/member.php?u=21269:nesum::smir::smir::smir::smir:

Е за тоа те ценам бре ИДМАК како форумџија, затоа што не си овде за инат туку овде си за дискусија!

Значи според мене условите на таа евентуална Балканска лига ке бидат, организацијата на клубот, инфраструктурата на клубот, и пред се финансиската спремност на клубот, шо според мене единствени клубови кој може да се ДОБЛИЖИ до тој услов од Македонските клубови се Работнички и Македонија ЃП.
Значи тоа се тие два наши клуба (според мене, а нели секој со своето мислење) кои можат да се носат со тие услови. Овде може да конкурира и Ренова но заради инфраструктурата (искрено и не сум баш сигурен колку со подобрени во тоа) мислам дека само тоа ке биде пречка но околу финансискиот и организацискиот дел мислам дека и тој може лесно да се вклучи во тој дел.
Но сите овие клубови кои јас ги наведов се со тие услови кои јас мислам дека ке бидат (споредено со условите на БИБЛ кошаркарската Лига). Доколку се користат услови како на пример успеси од историјата на клубовите тогаш мислам дека нема потреба да пишувам за кој јас мислам затоа што сакам да прекине претходната дискусија затоа шо отидовме премногу далеку!
Ако се тие услови тогаш повелете пишувајте јас нема да реплицирам никому, затоа шо и така и така нема да се разбереме!:toe:
а кој беше поканет во таа БИБЛ лига????Работнички...............изгледа лани Работнички беше прв па затоа го викнаа:tapp::tapp:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Абе гоне 87 не се обидувај да им објаснуваш.Вака серат од инат или толку им сече.

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Буџетот на Скопје го пунат и Ѓорчепетровци и Дебармаалци и Автокомандичари (
) и сите други делови од Скопје кои си имаат свој локален клуб. Каде е логиката да се финансира Вардар? Пошто Вардар е најголемиот бренд? Ако е толкав бренд што не финансираат некои големи бизнисмени и фирми? Две Скопски екипи ќе не претставуваат во Европа следнава сезона. Нема да ги финансираат нив а ќе ги финансираат Вардар само затоа што се Вардар и некогаш биле најдобри? Катастрофа !

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
) и сите други делови од Скопје кои си имаат свој локален клуб. Каде е логиката да се финансира Вардар? Пошто Вардар е најголемиот бренд? Ако е толкав бренд што не финансираат некои големи бизнисмени и фирми? Две Скопски екипи ќе не претставуваат во Европа следнава сезона. Нема да ги финансираат нив а ќе ги финансираат Вардар само затоа што се Вардар и некогаш биле најдобри? Катастрофа !

Како прво во секоја нормална држава Скопје немаше да биде разделено во 7 или колку се таму општини,а Ѓорче Петров ќе беше приградска населба,односно немаше да биде во градот туку во градска агломерација,а сите тие општини што ќе беа немаше да си имаат свои буџети туку ќе се споеја во еден на Скопје.

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Како прво во секоја нормална држава Скопје немаше да биде разделено во 7 или колку се таму општини,а Ѓорче Петров ќе беше приградска населба,односно немаше да биде во градот туку во градска агломерација,а сите тие општини што ќе беа немаше да си имаат свои буџети туку ќе се споеја во еден на Скопје.
И баба ми да имаше к_р немаше да биде баба... но не ми е тоа зборот

Ај кажи колку има Комити а колку вкупно жители во градот Скопје (без разлика дали се навивачи или не). Вардар не е градски клуб. Вардар не е ни најдобриот скопски клуб.

Тоа дека комити имало од сите населби ама ич не држи вода. Не викам дека не е така ама колку се Комити се на се? 500? Еве 1000 нека бидат. Скопје е милионски град. Мада и тоа ќе беше во ред да не беа останатите скопски клубови кои се моментално подобри од Вардар. Во ред е Битола да инвестира во Пелистер или Прилеп во Победа или Штип во Брегалница итн. ама Скопје во Вардар не е во ред.

Зашто според тебе Скопје треба да инвестира во Вардар а не во Ѓорче? Затоа што Вардар има 500 навивачи а Ѓорче 100? Инаку истите тие навивачи што ги збориш го избркаа Трифун а Трифун е човек што може да даде многу повеќе него Скопје.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
И баба ми да имаше к_р немаше да биде баба... но не ми е тоа зборот

Ај кажи колку има Комити а колку вкупно жители во градот Скопје (без разлика дали се навивачи или не). Вардар не е градски клуб. Вардар не е ни најдобриот скопски клуб.

Тоа дека комити имало од сите населби ама ич не држи вода. Не викам дека не е така ама колку се Комити се на се? 500? Еве 1000 нека бидат. Скопје е милионски град. Мада и тоа ќе беше во ред да не беа останатите скопски клубови кои се моментално подобри од Вардар. Во ред е Битола да инвестира во Пелистер или Прилеп во Победа или Штип во Брегалница итн. ама Скопје во Вардар не е во ред.

Зашто според тебе Скопје треба да инвестира во Вардар а не во Ѓорче? Затоа што Вардар има 500 навивачи а Ѓорче 100? Инаку истите тие навивачи што ги збориш го избркаа Трифун а Трифун е човек што може да даде многу повеќе него Скопје.

Еве пр. Загреб ги финансира сите клубови во прва лига од тој град.Само бидејки е Динамо поголем има поголеми примања од градот.А има навивачи од сите населби да,додека Ѓорче нема ни сите од Ѓорче да навиваат за него.Вардар е градски клуб,а МЃП е маалски.И Скопје не е милионски град заедно сосе населбите што никогаш не би ни требале да бидат во склоп на Скопје (Драчево,Ѓорче,Сарај,Радишани,добар дел од Бутел,ако не и цел,Маџари,Синѓелиќ,Шутка......) има 512 000 жители.

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Еве пр. Загреб ги финансира сите клубови во прва лига од тој град.Само бидејки е Динамо поголем има поголеми примања од градот.А има навивачи од сите населби да,додека Ѓорче нема ни сите од Ѓорче да навиваат за него.Вардар е градски клуб,а МЃП е маалски.И Скопје не е милионски град заедно сосе населбите што никогаш не би ни требале да бидат во склоп на Скопје (Драчево,Ѓорче,Сарај,Радишани,добар дел од Бутел,ако не и цел,Маџари,Синѓелиќ,Шутка......) има 512 000 жители.
Во Загреб има три клуба (Динамо,Загреб,Хр.Драговољац) , во Скопје има 103 ... А и Динамо не е финансиран само од градот,дали 30% од финансиите се од градот,шо значи дека и Вардар не може да биде финансиран од градот во случај да биде финансиран,а реално гледано тоа не би требало да се случи поради причините во постовите погоре!

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5

Вардар каков таков опстанува во прва лига сите овие години. Тимови како Македонија Ѓ.П, Металург, работнички се инстант тимови. Тимови кој неможат да и донесат профит на оваа лига затоа што истата да не се лажеме највеќе се формира заради профит.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
1)почетен курс по разбирање;за идиоти е без пари:ако убаво прочиташ ќе видиш што пишува:беше предложен предлог за градот да биде еден од спонзорите на Вардар,затоа што Вардар е од СКОПЈЕ,а гледам дека немаш поим од фудбал и навивање ....ОПРОСТЕНО ти е..........Динамо го кажав како пример истото ѕи е со Реал(зашто гледам дека само знаеш неколку клубови,па така примеров со реал ти е МНОГУ ПРОСТ)............пак ќе НАПОМЕНАМ тоа беше ПРЕДЛОГ,да градот го спонзорира/финансира/инвестира(мора малку образложено,за да не пишуваш глупости) клубот,како што Динамо е спонзориран од Загреб,Реал од Мадрид итн(и пака ќе ти објаснам СПОНЗОРИРАЊЕ не знаши САМО ТОЈ ДА БИДЕ ЕДИНСТВЕН СПОНЗОР)...................прочитај го неколку пати постов па РЕПЛИЦИРАЈ:drk:
2)Изгеда НИШТО не знаеш за Вардар:::::да знаеше немаше вакви глупи прашања и постови да пишуваш.....ЧИТАЈ:ИМ СЛУЖЕШЕ како фабрика..........................значи ТОЛКУ беше(барем така се надеваме),,,,,,,,цццццццц:tapp:

3)па се разбира дека немаш кога не си ги читаш своите постови што си напишал,се во афект пишуваш,но со оглед на иронијата која ја имаш во себе,РАЗБИРЛИВО Е:nesum:
4)да се разбереме не го спомна,ТУКУ ГО НАПИША,ја само ти реплицирав.......и најде нешто за таа оспорувана титула?????ЕПА НЕ....зашто по се пак ќе ми реплицираш,а со ПОДАТОЦИ си НУЛА:tapp:

5):pos2: леле ме заеба:pos2::pos2::pos2:...........барем на нешто потврди:helou:

п.с.НЕ СПОМНУВАМТЕ НИЕ,така тие СПОМНАА(иницијаторите на БЛ)
Neki od timova koji bi sačinjavali prvu PB ligu:
Partizan
Crvena zvezda
Olympiakos
AEK
Panathinaikos
PAOK
Dinamo Bucuresti
Steaua Bucuresti
MTK Hungária
Ferencvárosi
Levski (Sofia)
Litex (Lovech)
CSKA (Sofia)
Vardar Skopje

http://kafica.com/www/index.php?blog=1&title=inicijativa-za-dobar-fudbal&more=1&c=1&tb=1&pb=1

ПРОЧИТАЈ, ПА ПАК КАКАЈ,ама изледа ќе те ФАТИ ПРОЛИВ.....:smir:
ОК!разбирливо е КАЈ НАС ВО МК,никој да нема свој идол,тим,....итн.........ЗАШТО САМО ТАКА МОЖАТ ДА КАКААТ за ДРУГИТЕ.............типичен примерhttp://forum.kajgana.com/member.php?u=21269:nesum::smir::smir::smir::smir:

а кој беше поканет во таа БИБЛ лига????Работнички...............изгледа лани Работнички беше прв па затоа го викнаа:tapp::tapp:

Она големо ПРЕДЛОГ прочитај си го како Барање и ке видиш дека нема разлика!
Друго, не скакај многу и не штракај само на тастатурата за да напишеш колку си паметен!
И после колку пати треба да повторам дека таквите навивачи како тебе кои се почесто потекнуваат од навивачите на Вардар секогаш објаснуваат за тоа дека само тие знаат како се навива за клуб, само Вардар игра фудбал и се се врти околу нив, а сите оние од спротивната страна се клошари и појма немаат од фудбал и навивање на фудбалски натпревар!
Значи од кога ке покажете респект спрема човек кој размислува спротивно од вашите глави, тогаш може да ти реплицирам понатаму!
Ако не знаеш за шо ти зборувам прашај го ИДМАК или малку прочитај ги неговите мислења и ке видиш дека иако ние сме противници за некои теми со нашите мислења сепак имаме респект мегу себе!

До тогаш може слободно да ме банираат од темава (според мене го заслужив тоа како и некој друг) за да оставиме некој доколку има мислење во врска на оваа тема да пише без ние да ја откараме темава у ПМ со нашите постови а со нечии навреди.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Ако балканската лига биди само за парадирање, тогаш треба Вардар да биди Македонски претставник!!!!

Да се разбериме Вардар е најславен Мак. Клуб. ама ако сакаме квалитетна Балканска лига како еден вид пандан на Лига на шампиони тогаш мора и по истиот пример да се изборува место во истата, значи НАЈДОБРИОТ клуб....Е сега мора и да се исполнуваат услови како, добар стадион, пари за организација на европско ниво и сл. И сега некој че речи само градски во Скопје има услови....Е арно ама тој не е градски туку државен-ДРЖАВАТА ИНВЕСТИРА ВО НЕГО!!!! А има услови и во ПП, БТ, СР, ТЕ!!!

Значи претставникот на МАКЕДОНИЈА ако нема услови че игра на најблискиот стадион!!! Како во случајов МАКЕДОНИЈА ЃП!!!

А сега поради забегувањето од темата заради вашиот Вардар ви го препраќам постов ....

Поради фактот што Екипите нема да играат паралелно и во домашното првенство, проблем е да се регулира отпајџањето и пласирањето во лигата!!!
Мој предлог за како да функционира тоа е првопласираните (за земјите со повеќе претставници и второ и третопласираните) од сите национални првенства кои имаат претставници во Балканската лига да играат БАРАЖ со постоечките членови.
(ПР. Варадар како постоечки претставник игра бараж со ПОБЕДА како нов шампион на 1МФЛ{НОРМАЛНО ПОБЕДА ЧЕ СИ ГО ОПРАВДА ИМЕТО:smir:})

Ај сега пишувајте предлози за тоа како ја замислувате БЛ, а не за тоа кој да биде МАК претставник!!!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Во Загреб има три клуба (Динамо,Загреб,Хр.Драговољац) , во Скопје има 103 ... А и Динамо не е финансиран само од градот,дали 30% од финансиите се од градот,шо значи дека и Вардар не може да биде финансиран од градот во случај да биде финансиран,а реално гледано тоа не би требало да се случи поради причините во постовите погоре!
Драговољац не влезе во прва лига,А ако го земеш како Загреб со околината( тоа што тука е дел од градот таму е како предградие и не спаѓа во градот) ги имаш Локомотива,Кроатиа Сесвете,Интер Запрешиќ(сите се прволигаши),само проблемот на Скопје е што се можно се стави во скоп на градот.Па 30% од буџетот и не е баш малку,ако земеш во обзир дека Динамо има спонзори компании што вредат и по милијарда евра,и што имаат продадено играчи во вредност од 63 милиони евра во последниве 2 години,30% не малку.Подобро некое ево од градот него ли ништо,нека добие и МЃП и Металург и сега Слога.Нека добијат некоја пара сите, боље ишта него ништа или дај шта даш.Е тоа е проблемот тука,па мајка му стара што не се најдат 5-6 помали спонзори и нешто од градот,не мора да има главен финансиер.

Kajgana Shop

На врв Bottom