superstarpizza
Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 6.025
- Поени од реакции
- 1.363
Ако не сме земале титули во првенството имаме и во купот од тогаш и секогаш сме кај врвот.Слога е во втора лига,Силекс е редовно 10,Работнички просечна екипа,МЃП тек сега се крева,само ќе ја видиме за 2-3 сезони.Маалски клуб е,а и факт е дека никогаш ако се оствари балканска лига или некој сличен турнир никој освен Вардар неам таму да заигра.Бидјеки сите и после осамостојувањето најголеми успеси ги постигна Вардар,а и во другите земји само него го знаат и само за него од Македонија би давале пари да го гледаат.A и затоа и така беден ни е фудбалот тука.Место од почетокот да се развиваат Вардар и Пелистер,а другите клубови мање више за равивање на млади таленти да бидат ко во Србија и Хрватска,кај нас некои бизнисмени си дигаа маалски клубови да си дојдат до пари и после тоа крај истото ќе се случи и со МЃП,а тие што си беа какви такви имиња Вардар и Пелистер се ограбија и уништија.
Да така ееее!!!

И никој освен Вардар не знае да игра фудбал, сите други играат крикет!

1)зашто леб преку погача и како пред 20 год.??????значи вака Вардар се декларира дека е од ГРАДОТ СКОПЈЕ,за разлика од другите МАЛСКИ клубови кои се од Ѓорче,Автокоманда,Дебар Мало,Чаир,па логично е како и Динамо да бара спонзор да му биде Градот,како клуб кој ја брани ЧЕСТА на Градот(тоа беше поднесено како иницијатива,а не СИГУРНО градот да го финансира Вардар)
2)Кога ќе бидеш запознат со ситуацијата во Вардар задниве 7 год.::::тогаш може за оваа поточка да праиме муабет.......само ова ќе напоменам ВАРДАР им служеше КАКО ФАБРИКА за ПЕРЕЊЕ ПАРИ
3)напомена во еден пост,мислам беше со другите градови дека не можат да навиваат за Вардар,ЈАС само потенцирав ЗАШТО да не може???кога и Звезда,Партизан,Хајдук,И ДИНАМо имаат свои навивачи од други градови итн
4)Извини дечко но ВИЕ почнавте да пишувате за таа титула,ЈАС тоа не го спомнав,јас само кажав како било--БИЛА ОСПОРЕНА од Судот по барање на Партизан,ако прочепкаш малку и ја видиш реалноста ќе видиш КОЈА Е ВИСТИНАТА,па зашто да не дупам за тоа,пак Е МОЈ КЛУБ кој освоил нешто,,,,,,,нека влезе некој мк-тим(се разбира ако не се распаднат:pos2во ЛШ па нека не "дупи" и он НАС дека немаме играно ЛШ,
5)па како и секој навивач СЕ ГОРДЕАМ СО МОЈОТ КЛУБ дали било во минато дали во сегашност дали во иднина пак. (според вас ако во минато спаѓат тука и 2 и 3 колоЛШ) сега ситуацијата е катастрофа во Вардар,никој не го оспорува тоа,НО знаеш ли ти КОЈ играше за Вардар цела полусезона???изгледа НЕ....
П.С.ДЕЧКО НИЕ ТОА ГО ПИШУВАМЕ,ЗАШТО ТАКА БЕШЕ СПОМНАТО НА ТИЕ ШТО поднесо ИНИЦИЈАТИВА ЗА БАЛКАНСКАТА ЛИГА,парафразирам:ОД МАКЕДОНИЈА-ВАРДАР,,,,ако на некој му екриво зашто Вардар,НЕКА ИМ ПИШЕ маил на тие иницијатори па таму нека се бунат,зашто МЃП не,зашто не Работнички,Победа итн ОК:helou:
уште да ми кажеше ТИ за кој клуб навиваш па да знам со КОЈ НАВИВАЧ правам муабет,или може си уште еден од они кои само серат за Вардар:helou:
1. Вардар е од градот Скопје , а другите клубови од Ѓорче, Автокоманда, Чаир, Дебар Маало се од Лондон, провинцијалци бе мајката. И на крајот види шо си напишал:
Не бе они ја бранат честа на Градот Скопје и за тоа бараат да бидат финансирани од градот!!!па логично е како и Динамо да бара спонзор да му биде Градот,како клуб кој ја брани ЧЕСТА на Градот(тоа беше поднесено како иницијатива,а не СИГУРНО градот да го финансира Вардар)
а после иде!

Не бе тоа не е така , никој не траже да Градот го финансира Вардар, од дека тоа кој ти го кажал!

2. Значи доволно си знам! Вардар служел како фабрика за перење на пари, значи тој е во бетер МИЗЕРНА ситуација!

3.Од каде до оваа точка стасавме, појма немам!

4. Ова ај да те верувам дека јас сум го спомнал (од љубов кон Вардар) за титулата!

Вие ги чекате нив на кондиција бе мајку му!:kesa:нека влезе некој мк-тим(се разбира ако не се распаднат:pos2во ЛШ па нека не "дупи" и он НАС дека немаме играно ЛШ,
5. 2 и 3 коло Лига на Шампион?????

Абе ова не ли беше оној маалскиот клуб од Дебар Маало, оној како беше Работнички!?!?!

Аууу да бе и вие имате стасано до таму, да бе!!!

ПС. За тоа кој го напишал тоа не навлегувам таму. Туку ако Вардар како клуб му е загарантирано местото таму (како шо вие често спомнувате) тогаш таа лига ке биде од КОМЕРЦИЈАЛЕН карактер, а ја кажав за таков ТУРНИР немам ништо против да се организира!

И нека се прекрстат слободно во Лига на Бившите Југословенски Шампиони!:smir::helou:
Извини ја неуште да ми кажеше ТИ за кој клуб навиваш па да знам со КОЈ НАВИВАЧ правам муабет,или може си уште еден од они кои само серат за Вардар:helou:
серам
КАКАМ
ЗНАЕШ ЛИ КОИ БИЛЕ ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА ФФМ ТИЕ ГОДИНИ????? едино само што овие клубови(болдираното со плаво) ИМАА ИГРАЧИ и ПАРИ кои најзаслужено ја освоија титулата(не му успеа на Хари да биде друг Ѕинго)

Ова ти се читаш шо пишуваш или така ова у нервоза си го напишал!?