Балканска лига

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување
Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Драговољац не влезе во прва лига,А ако го земеш како Загреб со околината( тоа што тука е дел од градот таму е како предградие и не спаѓа во градот) ги имаш Локомотива,Кроатиа Сесвете,Интер Запрешиќ(сите се прволигаши),само проблемот на Скопје е што се можно се стави во скоп на градот.Па 30% од буџетот и не е баш малку,ако земеш во обзир дека Динамо има спонзори компании што вредат и по милијарда евра,и што имаат продадено играчи во вредност од 63 милиони евра во последниве 2 години,30% не малку.Подобро некое ево од градот него ли ништо,нека добие и МЃП и Металург и сега Слога.Нека добијат некоја пара сите, боље ишта него ништа или дај шта даш.Е тоа е проблемот тука,па мајка му стара што не се најдат 5-6 помали спонзори и нешто од градот,не мора да има главен финансиер.
Како шо гледам почна да сфаќаш дека не е во ред, градот да го спонзорира Вардар ...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Како шо гледам почна да сфаќаш дека не е во ред, градот да го спонзорира Вардар ...
Како што реков нека го финансира,ама тоа да не биде едеинствен извор на финансирање.Никогаш не реков дека само Вардар треба да биде финансиран туку сите скопски прволигаши.Тие пари можеби нема да бидат нешто многу но секако добро ќе им дојдат на клубовите.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Она големо ПРЕДЛОГ прочитај си го како Барање и ке видиш дека нема разлика!
Друго, не скакај многу и не штракај само на тастатурата за да напишеш колку си паметен!
И после колку пати треба да повторам дека таквите навивачи како тебе кои се почесто потекнуваат од навивачите на Вардар секогаш објаснуваат за тоа дека само тие знаат како се навива за клуб, само Вардар игра фудбал и се се врти околу нив, а сите оние од спротивната страна се клошари и појма немаат од фудбал и навивање на фудбалски натпревар!
Значи од кога ке покажете респект спрема човек кој размислува спротивно од вашите глави, тогаш може да ти реплицирам понатаму!
Ако не знаеш за шо ти зборувам прашај го ИДМАК или малку прочитај ги неговите мислења и ке видиш дека иако ние сме противници за некои теми со нашите мислења сепак имаме респект мегу себе!

До тогаш може слободно да ме банираат од темава (според мене го заслужив тоа како и некој друг) за да оставиме некој доколку има мислење во врска на оваа тема да пише без ние да ја откараме темава у ПМ со нашите постови а со нечии навреди.
:tapp:сега заклучив дека на такви како тебе не ни пробувам да им објаснувам за да испадам паметен(без навреда:smir:),бидејќи по се изгледа не вреди да ти објаснувам,зашто секое мое објаснување ти ми го реплицираш со друго прашање,во кое за тоа прашање немаш одговор,а многу малку знаење и факти!!!!!(поделе пак ќе ти објаснам,а не како тебе само контра да се идело без аргументи)
Убаво си напиша дека сум навивач на Вардар,и според тебе кои интереси треба да бранам????никој не рече дека Вардар сега е најдобро,ако видиш дека целиот муабет ти го тераше за тој твој историски муабет,имаше само една реченица каде што спомнуваш дека Вардар моментално е катастрофа(што ја ти потенцирав дека тоа е така сега,но ти пак се наврте на тоа твое минато околку Вардар:nesum:),за навивањето може со сигурност да ти тврдам дека дури 80%од навивачките групи во МК се катастрофа(по се изгледа пак ова ќе го негираш,судејќи според твоите постови,зашто искрено изгледа не си запознает со МК-тифо сцената), додека за фудбалот,пак ќе напоменам Јас не кажав дека Вардар сега е најдобар,туку со оглед на фудбалерите кои играа во пролетната сезона сепак изиграа ОК ако не и најдобро(не зборам за цела лига) туку за нивните можности,убаво ти напишав ВИДИ со кои фудбалери Вардар играше па да си направиме убав муабет,но ти...............не се ни обиде на тоа да ми реплицираш....:nenene: типиче пример..не се ни обиде нешто да објасниш за линкот за Балканската лига,дека НИЕ не го форсираме Вардар да биде дел од Таа лига,ТУКУ тоа го направија нивните иницијатори,.....ти и уште неколку члена почнавте да пишувате дека првакот од македонија треба да иде,без претходно да пролистате за таа лига.......СЕПАК се виде дека иако Вардар моментално е тапа,сепак на пазарот се бара тоа ШТО ВРЕДИ
под тоа ако мислиш на "вашите" глави:,дека не ме запре да пишувам,и дека не потклекнав толку на твојата изнесена иронија во постовите,се обиде со несоодветни аргументи да ме запреш да пишувам,дека не наведе ни еден аргумент(пишувавше од општа култура),додека ја си "штракав" по тастатурата за да ти објаснам ти само идеше КОНТРА моите аргументи,без ниедна доза на ојаснување на некоја точка........ОК е.....................не знма дечко што виде во тоа да се немало респект во реплицирањето,немаше ниедна пцовка од наша страна,....имаше само несогласувања,контрадикторности,реплицирања(некаде со аргументи и докази некаде не)........тогаш не знам во што е поентата на форумов?????
и да знаеш мене дечко не ми смета тоа што ти си толку анти-Вардар настроен,туку тоа што не си запознат со Вардар и неговата ситуација(збориш само површински) и пак пишуваш да не кажам "глупости"

Абе гоне 87 не се обидувај да им објаснуваш.Вака серат од инат или толку им сече.
мислев дека можеш да си направиш муабет,со аргументи,докази и факти,но по се изгледа секој е АНТИ нешто настроен :uvo:

Буџетот на Скопје го пунат и Ѓорчепетровци и Дебармаалци и Автокомандичари (
) и сите други делови од Скопје кои си имаат свој локален клуб. Каде е логиката да се финансира Вардар? Пошто Вардар е најголемиот бренд? Ако е толкав бренд што не финансираат некои големи бизнисмени и фирми? Две Скопски екипи ќе не претставуваат во Европа следнава сезона. Нема да ги финансираат нив а ќе ги финансираат Вардар само затоа што се Вардар и некогаш биле најдобри? Катастрофа !
прочитај ги прошлите мои постови и постовите на sje,ќе видиш за што збориме ние,вие по се изгледа погрешно разбравте или НЕ сакате да разберете:toe:

И баба ми да имаше к_р немаше да биде баба... но не ми е тоа зборот

Ај кажи колку има Комити а колку вкупно жители во градот Скопје (без разлика дали се навивачи или не). Вардар не е градски клуб. Вардар не е ни најдобриот скопски клуб.

Тоа дека комити имало од сите населби ама ич не држи вода. Не викам дека не е така ама колку се Комити се на се? 500? Еве 1000 нека бидат. Скопје е милионски град. Мада и тоа ќе беше во ред да не беа останатите скопски клубови кои се моментално подобри од Вардар. Во ред е Битола да инвестира во Пелистер или Прилеп во Победа или Штип во Брегалница итн. ама Скопје во Вардар не е во ред.

Зашто според тебе Скопје треба да инвестира во Вардар а не во Ѓорче? Затоа што Вардар има 500 навивачи а Ѓорче 100? Инаку истите тие навивачи што ги збориш го избркаа Трифун а Трифун е човек што може да даде многу повеќе него Скопје.
што има сега врска КОМИТИ со муабетов?????
а каков КЛУБ е .........едно прашање само>>>Кога пишувате постови за било што,ДАЛИ пред тоа знаете нешто за таа тема,или само поентата е како-така важно е нешто да се напише????
а зашто другите градови може да инвестираа во нивните клубови а во Скопје да не може?????ПА и во тие градови според твоето размислување има повеќе клубови,зашто ГРАДОТ да инвестира само во ЕДЕН????(твое прашање е,и очекувам твој одговор)
ВАРДАР-Скопје,така стои во секое утакмица во кој игра Вардар,додека за другите клубови стои МЃП-Ѓорче Петров,Работнички-Дебар Мало,Металург-Автокоманда,Цементарница-Кисела Вода,Слога-Чаир итн јасно ти е сега......Вардар е скопски клуб и поради тоа цело Скопје навива за Вардар

Во Загреб има три клуба (Динамо,Загреб,Хр.Драговољац) , во Скопје има 103 ... А и Динамо не е финансиран само од градот,дали 30% од финансиите се од градот,шо значи дека и Вардар не може да биде финансиран од градот во случај да биде финансиран,а реално гледано тоа не би требало да се случи поради причините во постовите погоре!
епа тоа цело време се обидуваме ние да ви го кажеме!!!!!А кога во Скопје имаше само два клуба во прва лига-Вардар и Работнички(пред три сезони) дали тогаш Вардар ќе имаше право да биде спонзориран од Грдато????гледано според твојата теорема Загреб и неговите три клуба???
вие што го направивте Скопје,дека е Лондон...........таму клубовите опстојуваат со години значи......од својата 80 годишна историја 10 години играле во 2 лига Англиска и пак се враќале на старите патеки.....додека кај нас ЕДЕН газда ќе испере пари,тимот ќе отиде во 2ра лига.ќе дојде друг и истата приказна,итн...........

Вардар каков таков опстанува во прва лига сите овие години. Тимови како Македонија Ѓ.П, Металург, работнички се инстант тимови. Тимови кој неможат да и донесат профит на оваа лига затоа што истата да не се лажеме највеќе се формира заради профит.
реално кажано!!!!!!!но нема кој да го разбере,туку се е со иронија пишувано

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Сви га воле, од што га воле - удавиче га:pos2::pos2:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Леле колку ви е Вардар трн во око. Само за него се пишува.
Заборавете ја 1987, тоа да речеме дека не се рачуна. Кажете која друга екипа од Македонија може да се пофали со успешен европски настап освен Вардар и Работнички. Доста за Вардар и за финансиите во Вардар.
Која екипа би паднала во око на организаторите на таа Балканска Лига?
Да не заборавиме дека тие ќе ги бираат екипите, по нивен сопствен критериум. Нема за тоа да одлучуваме ние, дали само Вардар би играл или не, тоа тие ќе си решат.
Овде кажете ваше мислење за евентуалните кандидати. НЕМА ДА БИДЕ ВАРДАР. ОСТАВЕТЕ ГО ВАРДАР. КАЖЕТЕ КОЈ ????
Кој клуб и со какви успеси ќе се претстави пред основачите на БЛ? Повелете со претставувањето !!!
ПА тоа цело време ви збориме бе , само тоа ќе ви остане , вие неможе да се помирите дека не сте тоа што сте биле порано еејјјј алооооооо 21 век сме . Вие пропаѓате ако не сте знаеле , гледај на насловна у спорт пред 1-2 дена се ќе ти стане јасно :toe::helou: .

Како прво во секоја нормална држава Скопје немаше да биде разделено во 7 или колку се таму општини,а Ѓорче Петров ќе беше приградска населба,односно немаше да биде во градот туку во градска агломерација,а сите тие општини што ќе беа немаше да си имаат свои буџети туку ќе се споеја во еден на Скопје.
А бе не објаснувај ти многу многу за Ѓорче , на уста несмееш да го ставиш . Ѓорче е Држава во Град и крај . :helou::smir:

Еве пр. Загреб ги финансира сите клубови во прва лига од тој град.Само бидејки е Динамо поголем има поголеми примања од градот.А има навивачи од сите населби да,додека Ѓорче нема ни сите од Ѓорче да навиваат за него.Вардар е градски клуб,а МЃП е маалски.И Скопје не е милионски град заедно сосе населбите што никогаш не би ни требале да бидат во склоп на Скопје (Драчево,Ѓорче,Сарај,Радишани,добар дел од Бутел,ако не и цел,Маџари,Синѓелиќ,Шутка......) има 512 000 жители.
Дечко па ти не си здрав бе :tapp::tapp::tapp::tapp: . КАжи ми дали имате фанови од Ѓрче после ќе праиме моабет . Идат нови генерации , тие незнаат за ниеден клуб освен за МЃП (зборувам за Ѓорче) . Не ме смеј со статистикиве , жители , мители ова она ........ Ѓорче и така не го сметај во Скопје зошто никој од Ѓорче не се смета за Скопјанец туку за Ѓорчеец и крај , нема полемики околу ова .

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
:tapp:сега заклучив дека на такви како тебе не ни пробувам да им објаснувам за да испадам паметен(без навреда:smir:),бидејќи по се изгледа не вреди да ти објаснувам,зашто секое мое објаснување ти ми го реплицираш со друго прашање,во кое за тоа прашање немаш одговор,а многу малку знаење и факти!!!!!(поделе пак ќе ти објаснам,а не како тебе само контра да се идело без аргументи)
Убаво си напиша дека сум навивач на Вардар,и според тебе кои интереси треба да бранам????никој не рече дека Вардар сега е најдобро,ако видиш дека целиот муабет ти го тераше за тој твој историски муабет,имаше само една реченица каде што спомнуваш дека Вардар моментално е катастрофа(што ја ти потенцирав дека тоа е така сега,но ти пак се наврте на тоа твое минато околку Вардар:nesum:),за навивањето може со сигурност да ти тврдам дека дури 80%од навивачките групи во МК се катастрофа(по се изгледа пак ова ќе го негираш,судејќи според твоите постови,зашто искрено изгледа не си запознает со МК-тифо сцената), додека за фудбалот,пак ќе напоменам Јас не кажав дека Вардар сега е најдобар,туку со оглед на фудбалерите кои играа во пролетната сезона сепак изиграа ОК ако не и најдобро(не зборам за цела лига) туку за нивните можности,убаво ти напишав ВИДИ со кои фудбалери Вардар играше па да си направиме убав муабет,но ти...............не се ни обиде на тоа да ми реплицираш....:nenene: типиче пример..не се ни обиде нешто да објасниш за линкот за Балканската лига,дека НИЕ не го форсираме Вардар да биде дел од Таа лига,ТУКУ тоа го направија нивните иницијатори,.....ти и уште неколку члена почнавте да пишувате дека првакот од македонија треба да иде,без претходно да пролистате за таа лига.......СЕПАК се виде дека иако Вардар моментално е тапа,сепак на пазарот се бара тоа ШТО ВРЕДИ
под тоа ако мислиш на "вашите" глави:,дека не ме запре да пишувам,и дека не потклекнав толку на твојата изнесена иронија во постовите,се обиде со несоодветни аргументи да ме запреш да пишувам,дека не наведе ни еден аргумент(пишувавше од општа култура),додека ја си "штракав" по тастатурата за да ти објаснам ти само идеше КОНТРА моите аргументи,без ниедна доза на ојаснување на некоја точка........ОК е.....................не знма дечко што виде во тоа да се немало респект во реплицирањето,немаше ниедна пцовка од наша страна,....имаше само несогласувања,контрадикторности,реплицирања(некаде со аргументи и докази некаде не)........тогаш не знам во што е поентата на форумов?????
и да знаеш мене дечко не ми смета тоа што ти си толку анти-Вардар настроен,туку тоа што не си запознат со Вардар и неговата ситуација(збориш само површински) и пак пишуваш да не кажам "глупости"

Значи како прво јас сакав да прекинеме со тие постови заради темата, и заради тоа да не ја упропастиме, значи јас затоа не вракав со некои посебни постови и заради тоа само сакав да прекинеме!

Значи јас кога ја споменував катастрофата мислев на сегашноста во која сега се наога Вардар и за тоа дека таму не се знае кој јаде кој пие! За историјата која се навракав постојано е заради тоа дека вие се држевте на тоа дека Вардар бил клуб со историја и титула од Југославија и дека заради тоа треба да игра во тоа лига.
На ова се противам заради тоа дека вие го кажувате тоа со никакво респект спрема другите клубови кои се од Македоннија. Заради тоа дека сите клубови ги нарекувате Инстант клбови посебно оние од Скопје како Македонија ЃП, Работнички, Слога и др. кои сепак некои од тие клубови постојат дури и пред Вардар, но сепак вие во сте иронија ги споменувате тие клубови во контекст дека денес го има утре го нема што е сосема неточно!
За таа Македонија ЃП што толку многу ја омаловажувате и за која сте можеби најгласни со тој ироничен збор ИНСТАНТ клуб сепак постои од 1932 а вие Вардар како клуб постоите од 1947.
Понатаму се правдате дека вие не сте тие кои го измислиле тоа дека иницијаторите го кажуваат и споменуваат Вардар како единствен конкурент за таа лига, но јас никаде не прочитав од тие линкови кои ги предочивте зборови како ИНСТАНТ клубови, или дека другите клубови немаат исотрија, дека другите клубови не заслужуваат место во таа лига, итн итн.... тку тоа се се ваши зборови, овде напишани на овој Форум на оваа тема.
Значи престанете со тоа дека вие не сте криви дека тие иницијатори го бараат Вардар, не сакам да навлегувам во тоа. Мене ме иртира (ке се повторам пак) тоа што ВИЕ сте тие кои ги омаловажуваат другите клубови како и секогаш а не сте погледнале во вашиот двор што се случува, и во каква ситуација се наоѓа клубот но сепак се дрзнувате да кажете дека таквата ситуација е нереална! и се навракате на зборовите и критиките за другите клубови и за тоа дека се клиубови без историја и дека се инстант клубови!
Па мајку му не значи дека ако НЕ освоиш една титула во Југословенската Лига, ако НЕ освоиш една титула во Јогословенскиот Куп и итн итн да не ви ги пишувам другите титули во Македонија дека сте клуб без ИСТОРИЈА. Мислам дека тоа е претерано!
За навивањето Вардар БЕШЕ Македонски клуб не Скопски !!!!
Но сега од некаде 92, 93 година после осамостувањето вие СКОПЈАНИ го направивте Вардар како да е бил само скопски и го негирате тоа дека бил носен на Плеките на ЦЕЛА тогашна РЕПУЛИКА МАКЕДОНИЈА дека Вардар одлучуваше за тоа кои играчи ке ги земе од тогашните Макеоднски клубови и дека притоа никој не смее да го одбие затоа што тогаш градевме клуб кој ке биде единствен во тогашната Југословенска Лига кој ке биде претставник од Македонија!
Па затоа сега сите се свртија против вас!
Значи зборот ми е навивачите кои навивале тогаш за Вардар не навивале за него како клуб туку навивале како да навиваат за Макеоднската Репрезентација затоа што бил единствен клуб од Македонија во таа Лига.
Ете само заради тоа е сета ИРОНИЈА искажана од мене према вас навивачите на Вардар!

ЕДИТ:
ПС. Ете јас навивам за Брегалница Штип, ајде сега почни со зборовите Инстант Клуб без историја кој не заслужува да игра во Македонската Лига а камоли во Југословенската!

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
ПА тоа цело време ви збориме бе , само тоа ќе ви остане , вие неможе да се помирите дека не сте тоа што сте биле порано еејјјј алооооооо 21 век сме . Вие пропаѓате ако не сте знаеле , гледај на насловна у спорт пред 1-2 дена се ќе ти стане јасно :toe::helou: .

А бе не објаснувај ти многу многу за Ѓорче , на уста несмееш да го ставиш . Ѓорче е Држава во Град и крај . :helou::smir:

[/b]Дечко па ти не си здрав бе :tapp::tapp::tapp::tapp: . КАжи ми дали имате фанови од Ѓрче после ќе праиме моабет . Идат нови генерации , тие незнаат за ниеден клуб освен за МЃП (зборувам за Ѓорче) . Не ме смеј со статистикиве , жители , мители ова она ........ Ѓорче и така не го сметај во Скопје зошто никој од Ѓорче не се смета за Скопјанец туку за Ѓорчеец и крај , нема полемики околу ова .
-значи убаво си кажуваш дека Вардар бил најдобар,но не ми е јасно само како може некој одма што ќе освои титула(единствен случај е во Македонија) да каже сега НИЕ сме најдобри,"вашето време поминало",сето тоа ќе биде ОК ако фудбал се игра до 2010,па да се каже задните години во МФЛ на МЃП му немаше рамен(морам да потенцирам-МЃП има освоено 1 куп и 1 првенствена титула во 20 год.постоење на МФЛ во која МЃП имала 5 годишен статус на прволигаш,и според тебе тоа го прави најдобар:tapp:!!!!па и во спорт дека Пандев ќе иде во ЈУВЕ,Баерн,Челзи,Ливерпул ........па кажи ми за кој клуб потпишал зашто гледам дека многу читаш спорт???:uvo:
-тинејџерска напаленост:drk:
-цц што ли нема да се изначиташ на форумиве.:pos2:џабе ќе се трудам на некој 15/18 годишен да му објаснувам кога и самиот се фали дека е од Ѓорче,а ништо не знаее за Ѓорче и народот кој живее во Ѓорче,првин пролистај малку историја мали,па после јачајте се ние сме држава во град,држава во општина и други разни глупости http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.komiti.com.mk/94-95/vardar%20pobeda%2094-95.jpg&imgrefurl=http://www.komiti.com.mk/94-95/slides/vardar%20pobeda%2094-95.html&usg=__qZJo5zoEoV8WHALJoCaz0DHs9_o=&h=614&w=854&sz=53&hl=mk&start=1&um=1&tbnid=mJg1I65Mpimk3M:&tbnh=104&tbnw=145&prev=/images?q=vardar+pobeda+95&hl=mk&client=firefox-a&rls=org.mozilla:mk:official&hs=Ij1&sa=G&um=1
па да идат нови генерации,се палат се е тоа ОК,но најтрагично е тоа што незнаат ништо за порано,додека татковците нивни биле навивачи и фанови на Вардар,новите самоплукаат без да знаат зашто:tapp:
и да се наврати ме на Балканската ига,мали го прочита ли линкот што пишува(тој за балканската лига)?????????џабе вадевте муабет Зашто Вардар,а не првакот од Македонија итн............првин прочитај што како е и зашто па после јачај си го својот клуб и плукај во вардар,,,запшто повеќето се ИЗБРУКАВТЕ со вашето пишување за таа лига

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
-значи убаво си кажуваш дека Вардар бил најдобар,но не ми е јасно само како може некој одма што ќе освои титула(единствен случај е во Македонија) да каже сега НИЕ сме најдобри,"вашето време поминало",сето тоа ќе биде ОК ако фудбал се игра до 2010,па да се каже задните години во МФЛ на МЃП му немаше рамен(морам да потенцирам-МЃП има освоено 1 куп и 1 првенствена титула во 20 год.постоење на МФЛ во која МЃП имала 5 годишен статус на прволигаш,и според тебе тоа го прави најдобар:tapp:!!!!па и во спорт дека Пандев ќе иде во ЈУВЕ,Баерн,Челзи,Ливерпул ........па кажи ми за кој клуб потпишал зашто гледам дека многу читаш спорт???:uvo:
-тинејџерска напаленост:drk:
-цц што ли нема да се изначиташ на форумиве.:pos2:џабе ќе се трудам на некој 15/18 годишен да му објаснувам кога и самиот се фали дека е од Ѓорче,а ништо не знаее за Ѓорче и народот кој живее во Ѓорче,првин пролистај малку историја мали,па после јачајте се ние сме држава во град,држава во општина и други разни глупости http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.komiti.com.mk/94-95/vardar%2520pobeda%252094-95.jpg&imgrefurl=http://www.komiti.com.mk/94-95/slides/vardar%2520pobeda%252094-95.html&usg=__qZJo5zoEoV8WHALJoCaz0DHs9_o=&h=614&w=854&sz=53&hl=mk&start=1&um=1&tbnid=mJg1I65Mpimk3M:&tbnh=104&tbnw=145&prev=/images%3Fq%3Dvardar%2Bpobeda%2B95%26hl%3Dmk%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:mk:eek:fficial%26hs%3DIj1%26sa%3DG%26um%3D1
па да идат нови генерации,се палат се е тоа ОК,но најтрагично е тоа што незнаат ништо за порано,додека татковците нивни биле навивачи и фанови на Вардар,новите самоплукаат без да знаат зашто:tapp:
и да се наврати ме на Балканската ига,мали го прочита ли линкот што пишува(тој за балканската лига)?????????џабе вадевте муабет Зашто Вардар,а не првакот од Македонија итн............првин прочитај што како е и зашто па после јачај си го својот клуб и плукај во вардар,,,запшто повеќето се ИЗБРУКАВТЕ со вашето пишување за таа лига

И ти со овој пост ке ми докажуваш како јас сум немал појма за Македонскиот Фудбал!:tapp:

Иако не сум навивач на Макеоднија ЃП пак ке застанам на спротивната страна од Вардар само заради ваквите мислења и ваквите глупости од личности кои се чукаат во гради како тоа дека на прсти ја знаат историјата на Мак Фудбалот, а појма немаат за клубови и нивните имиња кои не почнуваат со буквите Ва....!

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Значи како прво јас сакав да прекинеме со тие постови заради темата, и заради тоа да не ја упропастиме, значи јас затоа не вракав со некои посебни постови и заради тоа само сакав да прекинеме!

Значи јас кога ја споменував катастрофата мислев на сегашноста во која сега се наога Вардар и за тоа дека таму не се знае кој јаде кој пие! За историјата која се навракав постојано е заради тоа дека вие се држевте на тоа дека Вардар бил клуб со историја и титула од Југославија и дека заради тоа треба да игра во тоа лига.
На ова се противам заради тоа дека вие го кажувате тоа со никакво респект спрема другите клубови кои се од Македоннија. Заради тоа дека сите клубови ги нарекувате Инстант клбови посебно оние од Скопје како Македонија ЃП, Работнички, Слога и др. кои сепак некои од тие клубови постојат дури и пред Вардар, но сепак вие во сте иронија ги споменувате тие клубови во контекст дека денес го има утре го нема што е сосема неточно!
За таа Македонија ЃП што толку многу ја омаловажувате и за која сте можеби најгласни со тој ироничен збор ИНСТАНТ клуб сепак постои од 1932 а вие Вардар како клуб постоите од 1947.
Понатаму се правдате дека вие не сте тие кои го измислиле тоа дека иницијаторите го кажуваат и споменуваат Вардар како единствен конкурент за таа лига, но јас никаде не прочитав од тие линкови кои ги предочивте зборови како ИНСТАНТ клубови, или дека другите клубови немаат исотрија, дека другите клубови не заслужуваат место во таа лига, итн итн.... тку тоа се се ваши зборови, овде напишани на овој Форум на оваа тема.
Значи престанете со тоа дека вие не сте криви дека тие иницијатори го бараат Вардар, не сакам да навлегувам во тоа. Мене ме иртира (ке се повторам пак) тоа што ВИЕ сте тие кои ги омаловажуваат другите клубови како и секогаш а не сте погледнале во вашиот двор што се случува, и во каква ситуација се наоѓа клубот но сепак се дрзнувате да кажете дека таквата ситуација е нереална! и се навракате на зборовите и критиките за другите клубови и за тоа дека се клиубови без историја и дека се инстант клубови!
Па мајку му не значи дека ако НЕ освоиш една титула во Југословенската Лига, ако НЕ освоиш една титула во Јогословенскиот Куп и итн итн да не ви ги пишувам другите титули во Македонија дека сте клуб без ИСТОРИЈА. Мислам дека тоа е претерано!
За навивањето Вардар БЕШЕ Македонски клуб не Скопски !!!!
Но сега од некаде 92, 93 година после осамостувањето вие СКОПЈАНИ го направивте Вардар како да е бил само скопски и го негирате тоа дека бил носен на Плеките на ЦЕЛА тогашна РЕПУЛИКА МАКЕДОНИЈА дека Вардар одлучуваше за тоа кои играчи ке ги земе од тогашните Макеоднски клубови и дека притоа никој не смее да го одбие затоа што тогаш градевме клуб кој ке биде единствен во тогашната Југословенска Лига кој ке биде претставник од Македонија!
Па затоа сега сите се свртија против вас!
Значи зборот ми е навивачите кои навивале тогаш за Вардар не навивале за него како клуб туку навивале како да навиваат за Макеоднската Репрезентација затоа што бил единствен клуб од Македонија во таа Лига.
Ете само заради тоа е сета ИРОНИЈА искажана од мене према вас навивачите на Вардар!

ЕДИТ:
ПС. Ете јас навивам за Брегалница Штип, ајде сега почни со зборовите Инстант Клуб без историја кој не заслужува да игра во Македонската Лига а камоли во Југословенската!
:pos2::pos2:се гледа дека немаш поим за историјата на Вардар????да клубот ЗВАНИЧНО како Вардар постои од 1947 год,но дали знаеш пред тоа како се викал,од кого се споил,што освоиле итн во периодот меѓу Двете светски војни???????Епа ПАК изгледа не знаеш!!!!!и сега почни од типот на....ЕВЕ ги пак се јачаат сега дека се најстари и најдобри,дечко ја тоа сега не го измислувам ТАКА Е НАПИШАНО и има докази за тоа ....ДОСИЕ СКОПЈЕ:::::::
и пак збориш за таа титула и таа лига дека демек ние сме ја почнале таа дебата............извини но ти си :tapp: ти и уште двајца почнавте да пишувате за таа лига....ние само си кажавме што како било и дека сме горди на таа титула.........Второ вие исто така напоменавте ЗАШТО вардар да игра во таа лига..........НИЕ пак ви кажавме и ви дадовме линк ЗАШТО е тоа така.....но по се изгледа вас ви е филинг тоа да го игнорирате или да го прочитате зашто после не ќе можете да пишувате ЗАШТО ВАРДАР а не првакот и другите инстант клубови т.е. КОНТРА ВАРДАР....и после се правдате па зашто пак МОРА да влезе Вардар...или сакате некого да нервирате или стварно немате поим од разбирање.......и после ти ќе ми пишуваш за тоа како се води дискусија со разбирање...а ти си тој кој ја испревртува и ја игнорира истата.....
имаш право Вардар беше Македонски клуб,но која е поентата на Македончето ако после некое време не ПЛУКА ПО ТОЈ КЛУБ!!!!СИНДРОМ друже:tapp:
па нормално е после осамостувањето тој да биде Скопски клуб,но не ми е јасно само КОЈ го игнорира тој факт дека цела Македонија била за него и дека инвестирала во него????ЈАС!немој те молам да ме смееш......убаво во претходните постови ти напишав ЗАШТО ВАРДАР ДА НЕМА НАВИВАЧИ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА како порано????ти прашањето не ми го разбра...и сега рабрав зашто.........мене не ми смета да доаѓаат луѓе од цела Македонија и пак да навиваат за него(уште си идат луѓе од Велес,Кавадарци,Неготино итн) НО МИ СМЕТА ТОА ШТО има такви индијанци кои за некоја важна утакмица доаѓаат да навиваат за Вардар,а после на првенствена утакмица го плукаат и пцујат Вардар????тоа ли се фанови на некој клуб???НЕ!!!ама ја научивме лекцијата од тоа,тие кои го сакаат и навиваат вардар можат во годината да одвојат барем 2 дена и да дојдат на две утакмици на Вардар,зборам за првенствени...и можам слободно да кажам дека има неколку луѓе од другите градови кои тоа го прават.....
П.С.толку ли ти беше тешко да напишеш дека навиваш за Брегалница,како прво не можам да зборам за инстант клубови (како што ти ги нарекуваш) ако претходно не знам ништо за нив и не сум запознат со нивната ситуација,и како друго немам толкава иронија како што имаш ти па стално да пишувам контра некој клуб,освен ако немам некој факт или доказ:helou:
и дечко само да ти напоменам Кога се играше бараж за опстанок во прва лига помеѓу Металург и Брегалница во Прилеп,јас сакав да влезе брегалница зашто како што идат времињата и се понови генерации(кои се недоквакани) подобро е секој Град да има по еден клуб,за да може да се зајакне како лигата така и навивањето,и да напоменам ако има некој што сака да навива за вардар од штип(како што било порано) тој е добредојден,но во денешно време тоа е течко иводливо,зашто се е поголем бројот на луѓето кои го плукаат Вардар,а кога има некоја важна утакмица СЕ МАВААТ ЗА ГРАДИ ЗА ВАРДАР:tapp:
и од твојот долг пост само во една реченица ми реплицираше за балканската лига ,и тоа пак идеше со контра аргумент,игнорирајќи го тоа што е напишано во линкот,да беше македонски линк ќе раберев дека некои луѓе Вардар го форсираат но ова само ми покажува дека само ПАК со иронија пишуваш.............и доста ми пишуваш за таа југословенска титула и минатото на вардар....ако имаш нешто да пишеш и прашаш за вардар и неговата ситуација и за таа ЛИГА(која според мене наредниве 5 год. нема да се оствари) СОЛОБОДНО ПИШИ

И ти со овој пост ке ми докажуваш како јас сум немал појма за Македонскиот Фудбал!:tapp:

Иако не сум навивач на Макеоднија ЃП пак ке застанам на спротивната страна од Вардар само заради ваквите мислења и ваквите глупости од личности кои се чукаат во гради како тоа дека на прсти ја знаат историјата на Мак Фудбалот, а појма немаат за клубови и нивните имиња кои не почнуваат со буквите Ва....!
ако имаше поим ќе ми реплицираше со факти,што има освоено,колку год, има прволигашки сатус итн........но ТИ ПАК НЕМАШ НИШТО со што можеш да ми покажеш дека имаш поим за МК фудбалот,,,,ИЗВИНИ пак имаш нешто...а тоа е АНТИ-Вардар комплекс...........
што не напиша слободно ВО ШТО ГРЕШАМ јас во тоа што го напишав?????
ок е дечко те разбрав дека само контра ми идеш,но дај ми некој факт доказ или нешто друго:baeh:

S

SSS-Stolica

Гостин

[/b]ДНе ме смеј со статистикиве , жители , мители ова она ........ Ѓорче и така не го сметај во Скопје зошто никој од Ѓорче не се смета за Скопјанец туку за Ѓорчеец и крај , нема полемики околу ова .
Ја читам темава од почеток ама ова највеќе ме иритираше
Ако се сметате за Држава Ѓорче...да не ви видам ваш транспарент на утакмица кога игра Македонија...поединечно одете си ама со транспарент Лавови Ѓорче да не сте дошле...вие сте држава, не сте македонци, ѓорчевци сте...
И за Балганскава Лига...
Добро бе...ај кажете ми...кој ќе го наполни Градски фул да биде освен Вардар?!НИКОЈ...коа ќе ви дојдат Делиите Гробарите Блуојсите Торцида ќе се осеќаат како да играат на домашен терен не на гостински...тогаш ќе биде срам за вас како навивачка група...не само за Лавови за било која...

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
:pos2::pos2:се гледа дека немаш поим за историјата на Вардар????да клубот ЗВАНИЧНО како Вардар постои од 1947 год,но дали знаеш пред тоа како се викал,од кого се споил,што освоиле итн во периодот меѓу Двете светски војни???????Епа ПАК изгледа не знаеш!!!!!и сега почни од типот на....ЕВЕ ги пак се јачаат сега дека се најстари и најдобри,дечко ја тоа сега не го измислувам ТАКА Е НАПИШАНО и има докази за тоа ....ДОСИЕ СКОПЈЕ:::::::
и пак збориш за таа титула и таа лига дека демек ние сме ја почнале таа дебата............извини но ти си :tapp: ти и уште двајца почнавте да пишувате за таа лига....ние само си кажавме што како било и дека сме горди на таа титула.........Второ вие исто така напоменавте ЗАШТО вардар да игра во таа лига..........НИЕ пак ви кажавме и ви дадовме линк ЗАШТО е тоа така.....но по се изгледа вас ви е филинг тоа да го игнорирате или да го прочитате зашто после не ќе можете да пишувате ЗАШТО ВАРДАР а не првакот и другите инстант клубови т.е. КОНТРА ВАРДАР....и после се правдате па зашто пак МОРА да влезе Вардар...или сакате некого да нервирате или стварно немате поим од разбирање.......и после ти ќе ми пишуваш за тоа како се води дискусија со разбирање...а ти си тој кој ја испревртува и ја игнорира истата.....
имаш право Вардар беше Македонски клуб,но која е поентата на Македончето ако после некое време не ПЛУКА ПО ТОЈ КЛУБ!!!!СИНДРОМ друже:tapp:
па нормално е после осамостувањето тој да биде Скопски клуб,но не ми е јасно само КОЈ го игнорира тој факт дека цела Македонија била за него и дека инвестирала во него????ЈАС!немој те молам да ме смееш......убаво во претходните постови ти напишав ЗАШТО ВАРДАР ДА НЕМА НАВИВАЧИ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА како порано????ти прашањето не ми го разбра...и сега рабрав зашто.........мене не ми смета да доаѓаат луѓе од цела Македонија и пак да навиваат за него(уште си идат луѓе од Велес,Кавадарци,Неготино итн) НО МИ СМЕТА ТОА ШТО има такви индијанци кои за некоја важна утакмица доаѓаат да навиваат за Вардар,а после на првенствена утакмица го плукаат и пцујат Вардар????тоа ли се фанови на некој клуб???НЕ!!!ама ја научивме лекцијата од тоа,тие кои го сакаат и навиваат вардар можат во годината да одвојат барем 2 дена и да дојдат на две утакмици на Вардар,зборам за првенствени...и можам слободно да кажам дека има неколку луѓе од другите градови кои тоа го прават.....
П.С.толку ли ти беше тешко да напишеш дека навиваш за Брегалница,како прво не можам да зборам за инстант клубови (како што ти ги нарекуваш) ако претходно не знам ништо за нив и не сум запознат со нивната ситуација,и како друго немам толкава иронија како што имаш ти па стално да пишувам контра некој клуб,освен ако немам некој факт или доказ:helou:
и дечко само да ти напоменам Кога се играше бараж за опстанок во прва лига помеѓу Металург и Брегалница во Прилеп,јас сакав да влезе брегалница зашто како што идат времињата и се понови генерации(кои се недоквакани) подобро е секој Град да има по еден клуб,за да може да се зајакне како лигата така и навивањето,и да напоменам ако има некој што сака да навива за вардар од штип(како што било порано) тој е добредојден,но во денешно време тоа е течко иводливо,зашто се е поголем бројот на луѓето кои го плукаат Вардар,а кога има некоја важна утакмица СЕ МАВААТ ЗА ГРАДИ ЗА ВАРДАР:tapp:
и од твојот долг пост само во една реченица ми реплицираше за балканската лига ,и тоа пак идеше со контра аргумент,игнорирајќи го тоа што е напишано во линкот,да беше македонски линк ќе раберев дека некои луѓе Вардар го форсираат но ова само ми покажува дека само ПАК со иронија пишуваш.............и доста ми пишуваш за таа југословенска титула и минатото на вардар....ако имаш нешто да пишеш и прашаш за вардар и неговата ситуација и за таа ЛИГА(која според мене наредниве 5 год. нема да се оствари) СОЛОБОДНО ПИШИ

ако имаше поим ќе ми реплицираше со факти,што има освоено,колку год, има прволигашки сатус итн........но ТИ ПАК НЕМАШ НИШТО со што можеш да ми покажеш дека имаш поим за МК фудбалот,,,,ИЗВИНИ пак имаш нешто...а тоа е АНТИ-Вардар комплекс...........
што не напиша слободно ВО ШТО ГРЕШАМ јас во тоа што го напишав?????
ок е дечко те разбрав дека само контра ми идеш,но дај ми некој факт доказ или нешто друго:baeh:

Званично :pos2::pos2::pos2: И замисли ејјј постојал помегу двете светски ВОЈНИ:kesa:, и имаш право ке го кажам тоа пак си се јачате со историските титули освоени помегу ДВЕТЕ СВЕТСКИ ВОЈНИ :pos2::pos2:!

За линкот ти кажав дека не ме интересира и дека ја таму не прочитав никаде за Македонските ИНСТАНт клубови, туку напишав дека ме иритира тоа шо вие си правите филмови дека освен Вардар во Македонија не постои никој друг клуб и дека сите други останати се инстант клубови, но сепак се правеш наудрен и пак ми споменуваш дека ја сум тој со ИРОНИЈАТА и ИГНОРИРАЊЕТО!:toe:
Понатаму нема шо да коментирам од толкав пост затоа шо по 20 пат пак ке ми вратиш со истото:toe:!

За историјата ја да ти пишувам не можам и не сакам затоа шпо не е тој мој клуб за кој навива, туку само го споменав дека сега на вас ви е во устите и ви е криво шо земал титула па го пукате со зборови од типот на ИНСТАНТ клуб без историја!
Еве само овој податок ке ти го пишам колку да не ми се "налутиш".
Макеоднија ЃП e 13 години бил во Прва Лига, и не постои од осамостувањето на Македонија туку ти ставив и линк во датата која ти ја пишува погоре, постои од 1932 год.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Званично :pos2::pos2::pos2: И замисли ејјј постојал помегу двете светски ВОЈНИ:kesa:, и имаш право ке го кажам тоа пак си се јачате со историските титули освоени помегу ДВЕТЕ СВЕТСКИ ВОЈНИ :pos2::pos2:!

За линкот ти кажав дека не ме интересира и дека ја таму не прочитав никаде за Македонските ИНСТАНт клубови, туку напишав дека ме иритира тоа шо вие си правите филмови дека освен Вардар во Македонија не постои никој друг клуб и дека сите други останати се инстант клубови, но сепак се правеш наудрен и пак ми споменуваш дека ја сум тој со ИРОНИЈАТА и ИГНОРИРАЊЕТО!:toe:
Понатаму нема шо да коментирам од толкав пост затоа шо по 20 пат пак ке ми вратиш со истото:toe:!

За историјата ја да ти пишувам не можам и не сакам затоа шпо не е тој мој клуб за кој навива, туку само го споменав дека сега на вас ви е во устите и ви е криво шо земал титула па го пукате со зборови од типот на ИНСТАНТ клуб без историја!
Еве само овој податок ке ти го пишам колку да не ми се "налутиш".
Макеоднија ЃП e 13 години бил во Прва Лига, и не постои од осамостувањето на Македонија туку ти ставив и линк во датата која ти ја пишува погоре, постои од 1932 год.
па ја како што знам темава е Балканска лига и јас ти постирав линк за таа тема,а ти ја направи во Анти-Вардар????не знам само кој игонорира??:toe:
нокој не кажа дека освен Вардар во Македонија не постои друг клуб,НИЕ само ТЕБЕ и на уште двајца ви реплициравме за тоа што пишуваваше за ВАрдар,!!!!нека постојат повеќе клубови,бидејќи Вардар е мотивацијата за постоењето на нивните навивачки групи:baeh:тоа е факт сакаш прифати го сакал НЕ-
кажи ми само колу реченици,НЕ ЗБОРАМза ПОСТОВИ,напиша за Балканската лига????3.... додека се другото ти беше АНТИ-ВАРДАР????

па зашто тогаш ПИШУВАШЕ за Вардар,нели тоа не е твој клуб???? да не се заеба малку:baeh::baeh:
не знам само на кој му е криво што земала титула????МЕНЕ:pos2::pos2::pos2:фала богу ќе земе кога најдобар беше,а тоа што сакаш да се извадиш со постовиве тоа е веќе друго,:sekss:
што ти прави интернет т.е. википедија:pos2:ок е тоа ,но никаде не пишува за МЃП нешто пред 1990-туку само пишува ДЕКА ПОСТОИ од таа гоина......,каде играла,во која лига,што направила итн????или не можеш за тоа да најдеш линк:pos2:
ќе ти го постирам само твојот линк што ми го даде,по се изгледа ТИ не знаеш да читаш:pos2:
Историја

Фудбалски клуб со името Вардар во Скопје имало уште од 1911 година, тој клуб бил познат како Вардар Топаана. Денешниот фудбалски клуб Вардар е формиран во 1947 година кога тогашните скопски фудбалски клубови (и воопшто спортски друштва) „Македонија“ и „Победа“ се соедниниле во еден клуб кој го добил името Вардар и препознатливата црвено-црна боја.
ја ти го потенцирав само да го гледаш ДОСИЕ СКОПЈЕ,но сам ми направи услуга,да те разберама КАКОВ СИ:pos2:
П.С.ОВА ТИ ГО ПОСТАВИ,ЈА САМО ЌЕ ТИ ГО ПОСТИРАМ;ЗАШТО ПО СЕ ИЗГЛЕДА НЕ ЗНАЕШ ДА ЧИТАШ или ИГНОРИРАШ НЕКОИ ФАКТИ кои не ти се допаѓаат:pos2::pos2::pos2::sekss::sekss::sekss:

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Абе штипјанец, ако Вардар ти е трн во око не мора тука цело време да плукаш по него. Наместо да имаш барем грам почит за тоа што го остварил како промовирање на оваа држава. Срамота. И гледај убаво, кај кажа /gone/87 дека Мак ЃП е формиран после осамостојувањето.
И ај оди фаќај сеа змии по Исарот, многу си негативен да ти пројде малку нервозата

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392

[/b]Дечко па ти не си здрав бе :tapp::tapp::tapp::tapp: . КАжи ми дали имате фанови од Ѓрче после ќе праиме моабет . Идат нови генерации , тие незнаат за ниеден клуб освен за МЃП (зборувам за Ѓорче) . Не ме смеј со статистикиве , жители , мители ова она ........ Ѓорче и така не го сметај во Скопје зошто никој од Ѓорче не се смета за Скопјанец туку за Ѓорчеец и крај , нема полемики околу ова .
1 Марш од Скопје само ни го јадете буџетот а ни 2% не го полните.Марш паразити едни.Вас треба заедно со Сарај у една општина,па у албанска вечина да живееш,па у маало сите знаци на два јазика да ти бидат.Пошо ако не сте во склоп на Скопје треба со Сарај или со околните албански места да се споите.

2 Сите ваши татковци,вујковци,чичковци,дедовци се навивачи на Вардар,бидејки до пред 19-20 год. вашиот клуб не ни постоел.И да има луѓе од Ѓорче што се за Вардар али малку се,али ги има.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Ја читам темава од почеток ама ова највеќе ме иритираше
Ако се сметате за Држава Ѓорче...да не ви видам ваш транспарент на утакмица кога игра Македонија...поединечно одете си ама со транспарент Лавови Ѓорче да не сте дошле...вие сте држава, не сте македонци, ѓорчевци сте...
И за Балганскава Лига...
Добро бе...ај кажете ми...кој ќе го наполни Градски фул да биде освен Вардар?!НИКОЈ...коа ќе ви дојдат Делиите Гробарите Блуојсите Торцида ќе се осеќаат како да играат на домашен терен не на гостински...тогаш ќе биде срам за вас како навивачка група...не само за Лавови за било која...
A бе ти си за лечење бе дружееее :tapp: . Што го вртиш моабетот бе Бардовци . Вие луѓе од пуста мака незнаете што зборите бе алоооо . Ако речеме Држава Ѓорче значи дека не сме МАКЕДОНЦИ а ??? Ти си за никаде да ти кажам право , постот ти е за смеење . Реков дека ние не сме Скопјани ние сме ЃОРЧЕВЦИ и крај , и немојда ми го вртиш моабетот од контекс да вадиш некои работи . Што треба да кажаѕ од Битола бе коа им пеете Држава Скопје а ??? Значи и ти не си МАкедонец туку си Држава Скопје така ???

1 Марш од Скопје само ни го јадете буџетот а ни 2% не го полните.Марш паразити едни.Вас треба заедно со Сарај у една општина,па у албанска вечина да живееш,па у маало сите знаци на два јазика да ти бидат.Пошо ако не сте во склоп на Скопје треба со Сарај или со околните албански места да се споите.

2 Сите ваши татковци,вујковци,чичковци,дедовци се навивачи на Вардар,бидејки до пред 19-20 год. вашиот клуб не ни постоел.И да има луѓе од Ѓорче што се за Вардар али малку се,али ги има.
Гледај што ќе се деси ако се оствари твојата фантазија и имагинација , ку..он еден напален погледни го клипов па кажи ми дали е вистина претпоставкава смешна твоја, што ќе им се деси :helou:гледај дали смее некој нешто да направи или да реагира кај нас :helou: Поздрав голем . УЖИВАЈТЕ П.С. Малце не е во контекст со темата на форумов ама пошто плукате на се живо и диво само колку да сте дел од таа ваша толку посакувана Балканска Лига ама приморан сум , сепак :helou: :

Kajgana Shop

На врв Bottom