сигурно дека не мислев на такви леќи, едната да ми биде розева а другата црна. Сакам зелени бидејќи ми е омилена боја на очи и мислам дека ќе ми прилега и сакав мислења од некој кој користи такви леќи без диоптер во боја но ти сигурно го немаш убаво сфатено мојот пост
А ти мислип лесна работа е да носиш леќи?? Носам подолго време....едно 10 години и не би ти препорачал леќи да носиш. Прво , леќата е страно тело не знаеш дали окото ќе ти го прифати.А и да го прифати незнаеш какоа ќе реагира на разни атмосфери.На пример моќе да ти се иритира насред дискотека од многу чад.Ама до толку многу што нема да можеш око да отвориш. 300 срања можат да се десат.
а да не збориме за ситуација се враќаш пивната од искачање и уморна и мислишсамо да легнеш и ондак ти текнува дека треба леќи да вадиш. А ако пак забораиш да ги извадиш ондак сабајле немаш појма како ќе те боли глава.
Е ај сеа финансиски аспект.Шампонот за леќи е 500 денари ,а дизифициенсот е 500 денари. Купуваш и физиолошки тој ти е 50 ама иде за два дена. Ина секои две недели купуваш посебни апчиња кои коштаат 200 денари.
Обврска е и одговорност и мн незгодни раб можат да ти се случат. јас би размислил.