Цртање

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Јака ствар е цртање!Цртам пресеци,основи свашта ама ми се лоши некад коа има многу коа неам време :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
После 3 години фаќам молив у рука, па викам ајде да споделим со вас што зафрши пред 15 мин...

:helou:
Одлично ... ми се допаѓа текстурата. Лично не би прекинал, малку би го доработил светлото, поточно сенките кои не се баш конзистентни, очите ... во секој случај ако ти си задоволен со резултатот а нели тоа е најважно супер е и вака.

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
На наставничката по Физика на таблата и ги цртаах тии скиците и се си имаах 4 или 5 :)

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Јас цртам кога имам време, пред се со маслени бои од икони па се до надреализам.Ја скм и наивата,Ван Гог,Пикасо,Дали..
Цртањето ме релаксира. Сам ги правам рамките,платното,импрегнација и препаратура.
За жал сега немам баш доволно време за се што сум почнал да го завршам ( сликите).Единствено ќе морам да го завршам Св.Никола...:smir:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас цртам кога имам време, пред се со маслени бои од икони па се до надреализам.Ја скм и наивата,Ван Гог,Пикасо,Дали..
Цртањето ме релаксира. Сам ги правам рамките,платното,импрегнација и препаратура.
За жал сега немам баш доволно време за се што сум почнал да го завршам ( сликите).Единствено ќе морам да го завршам Св.Никола...:smir:
стави некои слики да видиме шо сликар си....

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60

Не сум некој сликар.
Ооо брат само да се од тебе нацртани, оти и јас знам така да ги прецртувам :) иначе на дзидот имам нацртано знакот на милан ама не е довршен ке го постирам после :)

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Ооо брат само да се од тебе нацртани, оти и јас знам така да ги прецртувам :) иначе на дзидот имам нацртано знакот на милан ама не е довршен ке го постирам после :)

Кажи ми ја причината зошто би те лажел ?
-Јас реков дека јас сум ги цртал , божем некое уметничко дело се па ќе лажам.

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Уживам да цртам во масло, комплет со припрема на рамка,платно,импрегнација и препаратура.:smir:

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Кажи ми ја причината зошто би те лажел ?
-Јас реков дека јас сум ги цртал , божем некое уметничко дело се па ќе лажам.
Абе од твоја рака се нацртани, ама се прекопирани, то ест гледани, про кажано со користење на референца.

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Право да ви кажам, имам дигителен апарат, кој го користи внукот, но ве молам да ми кажете како да ги префрлам сликите, кои ги цртам и ќе ги снимам, од апаратот во форумов - однапред сум Ви благодарен!.Патем ми се допаѓаат и слики од надреализмот како оваа:bilokojzbor:Тоа е тоа.
Чекам одговор!

T

tanja5

Гостин
Jas crtam so akvarell, ulje, gouach, ili so grafiti. Koj saka mozje da pogleda na mojot profil. Inaku crtanjeto mi pricinuva golemo zadovolstvo, a ima imalku efekt da se zaraboti malku pari.:helou:

Jas sum golem Fan von August Macke(germanski umetnik), i povrkje dela od nego imam nacrtano. Tie go krasat mojot stan.Pozdrav. :wink:

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Ви кажав дека ке постирам со мојот цртеж на ѕидот :)

Еве што имам нацртано на ѕидот, само ми фали уште ѕвездата и буквите од доле ги избришав не ми се допаднаа од ново ке ги нацртам :) Сам нацртав со права рака гледајки од оваа крпа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom