Кошаркарски актуелности

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Лавринович во Реал Мадрид?

По ангажирањето на Новица Величковиќ од Партизан, Реал Мадрид продолжува да се засилува. Кралскиот клуб е блиску до договор со 210 сантиметри високиот Литванецот Дариус Лавринович, кој во минатата сезона играше за Динамо Москва.

Со рускиот состав настапуваше во Еврокупот каде имаше учинок од 8.2 поени и 4.2 скока на натпревар.

Лавринович (30) во минатата година беше на чекор до трансфер во Барселона, каде ги мина дури и медицинските прегледи, но во последен момент се премисли и реши да потпише за Динамо Москва.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Двајцата мои омилени играчи едниот од детството едниот сега во еден тим.Тоа е невероватно нешто.Незнам ама мислам дека свршувам

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Но доколку се оствари трампата Детроит - Бостон, ако не се засилат Лејкерси Бостон ке се прошета до титулата оваа сезона ( ако немаат тешки проблеми со повредите )
На Лејкерс не му треба никого. Треба само да се вратат Одом и Ариза. Ништо повеќе.

П.С Илгаускас мора да биде трампан сеа, затоа што со Шек ќе се најбавниот пост тим во лигата.

П.С 2 Јао Минг има повторно проблеми со коленото. Повредата што ја доби со натпреварот со Лејкерс сеуште го мачи и создава проблеми.

“Yao is not experiencing any pain in his left foot, however, the results from the CT and bone scans we performed over the past two days indicate that the hairline fracture has not responded to the degree that we expected,” Rockets team physician Tom Clanton said in a statement on Wednesday. “We will review a variety of treatment options before proceeding.”
Стварно ми е жал за типот, еден од најдобрите и најфините играчи во NBA. Get well soon Yao!

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
П.С Илгаускас мора да биде трампан сеа, затоа што со Шек ќе се најбавниот пост тим во лигата.
Не верувам дека Жудринас ќе биде трампан од причина шо цел живот е во Кливленд и е икона на тимот.Слично како Пол Пирс лани во Бостон.10 години чекаше на конкурентен тим и сега кога ќе го дочека да биде излуфтиран.Едино Варежао.Иако очекувам оваа сезона повеќе шанса да му се даде на младите центри на КАВСИ

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Илгаускас и Шек може да играат заедно. Му тргнува шутот на илгаускас од време на време, може да игра и ПФ, ако не му оди ќе биде замена за шек : )

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Винс Картер и Рајан Андерсон во Орландо за Кортни Ли,Тони Бати и Рафер Алстон.

Adrian Wojnarowski of Yahoo wrote:
The New Jersey Nets have agreed in principal to send Vince Carter and Ryan Anderson to the Orlando Magic for Rafer Alston, Tony Battie and Courtney Lee, two league executives told Yahoo! Sports.
Ако сум фан на Орландо ќе ми е жал за Кортни затоа што рукито покажа многи потенцијал, ама јебига не одлучува тој.

Хмм вака ми изгледа дека на Хидо ќе му ги дадат торбите.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.966
Поени од реакции
23.531

Ако сум фан на Орландо ќе ми е жал за Кортни затоа што рукито покажа многи потенцијал, ама јебига не одлучува тој.

Oва официјално е ??:vozbud:

ESPN reports the Warriors and Suns are close to a trade involving Amar'e Stoudemire. The Warriors would send Kelenna Azubuike, Andris Biedrins, and Marco Belinelli to Phoenix in the rumored trade.
Another widespread rumor has Ben Wallace heading to New Orleans for Tyson Chandler . . .

За тие што незнаат англиски добро по се изгледа Амари ке оди у ГС во замена за Азубукие, Белинели и Бједринс, шо им е на овие Феникс незнам

аи може да го трампаат Биг Бен за Тајсон Чендлер, е ова е според мене паметен потег пошто Чендлер е многу подобар во офанзивата од Биг бен

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.984
Поени од реакции
23.185

Требаше да се потруди Лејкерс да го земе Кртер..Еден од омилените играчи ми е..Ако играше со Коби ќе имаше неверојтна кошарка..

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Требаше да се потруди Лејкерс да го земе Кртер..Еден од омилените играчи ми е..Ако играше со Коби ќе имаше неверојтна кошарка..
Лејкерс само со своите играчи не може да излезе на крај со салари капот, а камоли Картер.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
На Лејкерс им треба само уште 1 шутер (покрај Ариза и Брајант).

Ги имаат Гасол и Бајнам (и Одом) под кошевите, Фишер искусен плеј...
Брајант (кој што вреди за 3ца играчи) и :toe:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131

Изгледа сам си ги спакува :)

Хидо сепак го напушта Орландо
По доаѓањето на Винс Картер во Орландо, турскиот крилен кошаркар Хидо Туркоглу е на излезна врата од клубот.

Локалниот весник Орландо Сентинел наведува дека менаџерот на Туркоглу, Лон Баби оваа недела контактирал со управата на клубот, наведувајќи дека неговиот клиент ја одбрал опцијата од 1 јули да стане слободен играч.

Причина за тоа е платежната моќ на "магичните", особено по доаѓањето на Картер, додека пак Туркоглу сака да заработи од својата одлична игра во минатата сезона кога му помогна на тимот да влезе во големото НБА финале.

Пред турскиот репрезентативец е последната година од шестгодишниот договор вреден 36 милиони долари. Во следната сезона има загарантирана плата од 7.3 милиони долари, но тој ќе избере да биде слободен играч, бидејќи Орландо и без зголемување на неговата плата за прв пат во следната сезона ќе мора да плаќаат данок на луксуз.

Данокот на луксуз во НБА лигата го плаќаат екипите кои ќе ја минат границата на селари капот.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
125
Поени од реакции
4
еве го ѕверот :vozbud:

на wikipedia пишува Vince Carter - Orlando Magic number 15 ( во превод ова значи bye bye Turkoglu)

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Кои тимови само ќе ги има Истокот оваа сезона...
Кливленд-ЛеБрон и Шекил
Бостон-Ален, Пирс и Гарнет
Орландо-Хауард и Картер
Мајами-Вејд и Онил

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Кои тимови само ќе ги има Истокот оваа сезона...
Кливленд-ЛеБрон и Шекил
Бостон-Ален, Пирс и Гарнет
Орландо-Хауард и Картер
Мајами-Вејд и Онил
Хммм од Шек не очекувам да изигра повеќе од 50-55 натпревари во регуларната сезона. Ќе си ја чува силата за во плеј офот. На Кливленд очајно му треба перимитеран дефанзивец, затоа како што видовме само Леброн не е доволен. Во рекетот се решава прашањето со Шекил за Хауард. Нема да треба удвојување за во постот, ама за во периметар мора да донесат уште некој, за да не ги изгорат со pick n rollot. Кога ќе помислам подобро Шек и во најдобрите години не го бранел P'n'R-от а па сега со 36 години стари колена - малку потешко.

За Бостон остануваат многу прашања отворени. Кој Ќе се трампа ? Рондо?Ален? Ќе се задржат сите? Еве што имаше да каже Дени Еинџ за Рондо:

During a radio interview yesterday, team president Danny Ainge commented that Rajon Rondo has "got to grow up," and "his presence hurt us" against Orlando in the Eastern Conference semifinals and that Rondo wasn't a "max contract player."
Ништо не се знае со Бостон.

Орландо треба да го интегрира Картер во нивната шема. Картер е подобар од Хидо, ама...Хидо беше перфектен за скиците на Ван Ганди. Имаше слобода во неговата игра, и тоа се покажуваше на теренот. Но Орландо не смее да застане тука ако го сакаат тој прстен. Сега нивната клупа е тенка, Гортат може да бега, му треба добар крилен центар, интересно е во Флорида... Останува времете да покаже...

А за Мајами со Вејд и Онил не се надевам многу. Повеќе му давам шанси на Вашингтон со Џејмисон, Батлер и Аринас здрави.

И за на крај се извинувам за вака подолгиот пост. :)

P.S Моја прогноза за руки на годината е Џемс Харден, третиот пик кој замина во Оклахома. Таму се сите млади, имаат отворена игра, очекувам Харден да се вклопи 100 % во тимот.

Крстич-Дурант-Вестбрук-Харден-Грин. Тим кој ќе уживам да го гледам.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Перфекто има нешто шпекулација за Хидо каде би продолжил?

Kajgana Shop

На врв Bottom