Razor
u jelly?
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 2.544
- Поени од реакции
- 168
2 дена нон стоп паѓа нетов со рестартирање на модемот пак си добива сигнал,е сеа незнам дали во модемот (+рутер) има некој проблем или од кај НИВ е проблемот ???
dracevo istiot problem go ima ova od zavcera e vaka, koga ke restiras, modem ruter se vraka vo normala sve, znaci i sega go ima istiot problem, ova se desava odkoga IP adresive se na 31.11.77.215, i koga ke odam na Speedtest mi kazuva deka sum vo londonИ кај мене истото се дешаваше (Драчево), ама денес досега е ОК. Туку да не знае некој каква промоција ке имало утре од 1 ипол?
Ехеее уште одамна, од јануари до јуни 2010 бев на 6/50, сега сум на 8/150 + 10 гратис ако ја платам сметката до 17тиго виде некој ова?
ЗГОЛЕМЕНИ БРЗИНИ И ТРАНСФЕР
Од јуни, поголеми брзини и трансфер за сите нови и веќе приклучени интернет корисници.
Пакетите Голд, Дајмонд и Платинум сега вклучуваат брзина до 8 и 10 Mbps, со трансфер од 80GB, 150GB, 200GB или неограничен.
За сите корисници на Екстра пакетите, трансферот се зголемува на 40 GB, за Хоум на 80 GB, a за Профи и Лан на 150 GB.
Кејбтел секогаш ги исполнува желбите на своите корисници. Се надеваме дека ќе Ви се допаднат новите пакети.
не се зголемува ништо, тоа известување е од јуни 2010a tie so sme na 8mb 200GB na kolku se zgolemuva ?
Не е така.Еден комшија доле кај мене има интернет од Кејблтел.Завчера си зема лаптоп го поврза со рутерот го среди самиот немаше потреба да им се јавува...Не сум во тек со овие Cabletel па да прашам:
Дали ако земам рутер за по дома, треба да им се јавам, па да ги прашам или да им давам MAC адреса за рутерот да ми го дели нетот од нивниот модем?
Нели имаа нешто глупости со тоа МАС адресите.... На Телекабел си беше најтаман, зимаш рутер, имаш интернет низ цела куќа/стан. Кај овие, се јавуваш, па ти објаснува, па бараш, па чекаш.....
Уште ли е вака?
Ќе ти дојдат дома, ќе ти го стават тоа модемот, ќе се јават да пуштат интернет таму кај што си, после да речеме ако е на модемот мак адресата xx-xx-xx-xx-99, ти треба 98 или било кој друг број со две цифри на твојот пц да наместиш , ти даваат јузер и пас, си го мењаш ако сакаш, и си имаш нет.Не сум во тек со овие Cabletel па да прашам:
Дали ако земам рутер за по дома, треба да им се јавам, па да ги прашам или да им давам MAC адреса за рутерот да ми го дели нетот од нивниот модем?
Нели имаа нешто глупости со тоа МАС адресите.... На Телекабел си беше најтаман, зимаш рутер, имаш интернет низ цела куќа/стан. Кај овие, се јавуваш, па ти објаснува, па бараш, па чекаш.....
Уште ли е вака?
Треба да наместам рутер на другар, а веќе има интернет од CableTel, го стави сеа пред нова година кога беше тоа 999 ден. за 200 GB со дигитална телевизија.Ќе ти дојдат дома, ќе ти го стават тоа модемот, ќе се јават да пуштат интернет таму кај што си, после да речеме ако е на модемот мак адресата xx-xx-xx-xx-99, ти треба 98 или било кој друг број со две цифри на твојот пц да наместиш , ти даваат јузер и пас, си го мењаш ако сакаш, и си имаш нет.
ova vek ne vazi kako i da e sum prezadovolen od CabletelЕхеее уште одамна, од јануари до јуни 2010 бев на 6/50, сега сум на 8/150 + 10 гратис ако ја платам сметката до 17ти :)
до пред 1 месец знам дека беше уште така... сега не знам.Треба да наместам рутер на другар, а веќе има интернет од CableTel, го стави сеа пред нова година кога беше тоа 999 ден. за 200 GB со дигитална телевизија.
Е сеа, и порано имам местено рутер на модем од CableTel, ама беа на друг модем, тогаш имаше Motorola, и кога ставам рутер, немаше нет, па се јавував, па нешто ми бараа МАС адреса, па курци-палци... а стварно не знам за кој к*р прават така?