A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
За телефонот не сакам ништо да направам, само ќе го префрлам бројот, ама погоре видов дека се случувал куршлус. На среде муабет се исклучува звукот и едната страна си слуша супер, а кај другата тишина :pos: Ние домашен имаме колку да се каже дека имаме телефон, мобилните си ги користиме турбо. :)

За нетот:
Немој да ми речеш да идам по куќи и да се распрашувам како се задоволни! :pos: Ама сепак ќе тркнам утре до кај Раде Кончар тамам имам и некои обврски натаму. Фала многу! :smir:
Телеком го нуди најстабилниот интернет во државава, да Кејбелтел се многу поефтини но интернетот не е стабилен, ок може е малце премногу да се каже дека не е стабилен но негде од 18/19.00 до 23.00 брзината на интернетот видно се намалува. Моја препорака ти е да не се префрлуваш, сепак се работи за најдобриот интернет во државава, од Телеком подобра опција не наоѓаш од поглед на стабилност и констатност на брзината на трансфер. Е сега дека за парите понудата на Кејбелтел е топ нема збор, кога работи како што треба нетов си е одличен но не е цело време така.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Телеком го нуди најстабилниот интернет во државава, да Кејбелтел се многу поефтини но интернетот не е стабилен, ок може е малце премногу да се каже дека не е стабилен но негде од 18/19.00 до 23.00 брзината на интернетот видно се намалува. Моја препорака ти е да не се префрлуваш, сепак се работи за најдобриот интернет во државава, од Телеком подобра опција не наоѓаш од поглед на стабилност и констатност на брзината на трансфер. Е сега дека за парите понудата на Кејбелтел е топ нема збор, кога работи како што треба нетов си е одличен но не е цело време така.

ova e za tebe stabilen a plakame 6000 den mesecno?
http://www.telekom.mk/business/?z=1027

Hitch staj ne se misli slobodno od Cabletel nema da zazalis

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
кој шо и да праи немојте да заборавате дека даваат статична ИП а тоа е некако глупо...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.226
Поени од реакции
6.280
кој шо и да праи немојте да заборавате дека даваат статична ИП а тоа е некако глупо...
Kaj mene vo Gorce do minatata godina mislam deka imase staticna ip adresa no posle primetiv deka ja menuvaat dali na edna nedela ili eden mesec toa ne zabelezav.Bas ke pratam sekoj den da vidam ovaa momentalnata koj den ke se smeni i koga ke imam nova ke vidam kolku dena ke bide aktivna.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944

ova e za tebe stabilen a plakame 6000 den mesecno?
http://www.telekom.mk/business/?z=1027

Hitch staj ne se misli slobodno od Cabletel nema da zazalis
:pos2:
6.000 денари за интернет... Мајкооооо.....
Плус, како шлаг на цената, доаѓа и традиционалната ѕвездичка:
* Доколку месечниот сообраќај надмине 400GB или во случај на злоупотреба, Македонски Телеком го задржува правото да ја намали брзината на пристап на 64/64 kbps.
Исто така, ги споредив и другите нивни "pro" пакети.
За 3.500 денари со договор од 12 месеци добивате интернет со брзина од 12/1 Mbps, со лимит од 70 GB.
Од Cabletel, за интернет со брзина од 8/1 Mbps (во најголемиот дел од земјава), лимит од 80 GB И ПЛУС аналогна телевизија треба да платите само 950 денари и притоа не сте обврзани со договор (цената е 900 ако склучите договор на 12 месеци).
И да не заборавам да напоменам дека при надминување на брзината, T-Home кратат на мизерни 64/64 kbps, а Cabletel на 256/256 kbps.

Немаат памет овие од T-Home...

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Јас имам пријатели од Ѓорче кои беа многу не задоволни од Кејбтел пред три години. Викаа дека се случува и по 2 недели во месецот воопшто да немаат интернет. Знам дека тогаш кејблтел беше нова фирма и може да било некој дефект во опремата на старата кабловска од Ѓорче (мислам дека беше МакСат и Наумовски) ама некако не ми се ризикува ни сега.

Иако цените се далеку подобри од телеком.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.226
Поени од реакции
6.280
Јас имам пријатели од Ѓорче кои беа многу не задоволни од Кејбтел пред три години. Викаа дека се случува и по 2 недели во месецот воопшто да немаат интернет. Знам дека тогаш кејблтел беше нова фирма и може да било некој дефект во опремата на старата кабловска од Ѓорче (мислам дека беше МакСат и Наумовски) ама некако не ми се ризикува ни сега.

Mozebi pred 3 godini bilo taka koga bea Maksat i Naumovski zatoa sto i vo Karpos okolinata kade sto operirase gazda Stojan ohriganecot prevarant internetot bese katastrofa bidejki moja bratucetka sto zivee vo Taftalige odamna e kaj niv i togas postojano se zalese no sega otkako vleze amerikanecot se svrtea rabotite za 180 stepeni da znaes.Otkako gi kupi MakSat i Naumovski i Zora Sat bivsata na gazda Stojan promenija mnogu raboti vo infrastrukturata i sega e odlicno.Ako e sega taka vo Gorce kako ti sto kazuvas do sega ke zavrsea kako OnNet i Telekom na mojata crna lista.Ako ti nemas doverba vo Cabletel prasaj si vo tvojot reon koj ima,otidi do kaj nego i ke ti kaze dali e zadovolen ili ne.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Jас сум во Ѓорче, кога беа МакСат Наумовски катастрофа беше, ние имавме само телевизијата си беше ок, изборот на канали. На Кејблтел трипл плеј сум од пред година дена на тој пакетот што беше 6мбпс/50ГБ и до летото јули месец ми го качија на 8/150 :). Не можам да се пожалам на интернетот, само телевизијата има шкартни канали ама го средив тоа со DMB. За фиксниот телефон не знам баш, се немам јавено на фиксен охооо :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
mene me interesira primer torenti si idat so 900, a merenje brzina mi e 4Mb/s zosto e toa taka?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
mene me interesira primer torenti si idat so 900, a merenje brzina mi e 4Mb/s zosto e toa taka?
Зошто сајтовите за мерење на брзина варираат од град до град така да не се веродостојни тие сајтови многу многу.Чим ти вади 900kbps на торенти уживај добра брзина имаш :wink:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.226
Поени од реакции
6.280
Iako ti pisuva brzina od 4Mb/s cim spustas so 900 kb/s realnata iznesuva okolu 7.5Mb/s ili poprecizno 7680kb/s.Vaka racunaj:na sekoi 512Kb/s brzina se spusta so dopolnitelni 60kb pa koga ke pomnozis 15 pati pobrzo ke ja dobies taa brzina sto ja imas sega.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Од Cabletel, за интернет со брзина од 8/1 Mbps (во најголемиот дел од земјава), лимит од 80 GB И ПЛУС аналогна телевизија треба да платите само 950 денари и притоа не сте обврзани со договор (цената е 900 ако склучите договор на 12 месеци).
Јас се приклучив на Cabletel , на новогодишната понуда
8mbit/1mbit , 200 GB download , Телевизија - аналогна мислам , не сум сигурен , Фиксен Телефон. , за 999 денари , со договор на 2 години.

Најзакон компромис цена/квалитет за играње Onine .

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Зошто сајтовите за мерење на брзина варираат од град до град така да не се веродостојни тие сајтови многу многу.Чим ти вади 900kbps на торенти уживај добра брзина имаш :wink:
Iako ti pisuva brzina od 4Mb/s cim spustas so 900 kb/s realnata iznesuva okolu 7.5Mb/s ili poprecizno 7680kb/s.Vaka racunaj:na sekoi 512Kb/s brzina se spusta so dopolnitelni 60kb pa koga ke pomnozis 15 pati pobrzo ke ja dobies taa brzina sto ja imas sega.
fala vi i na 2 pozdrav..

--- надополнето ---

Јас се приклучив на Cabletel , на новогодишната понуда
8mbit/1mbit , 200 GB download , Телевизија - аналогна мислам , не сум сигурен , Фиксен Телефон. , за 999 денари , со договор на 2 години.

Најзакон компромис цена/квалитет за играње Onine .
jas istiot go aktivirav + uste 1 digitalac +100den, ali pak 1100 den, so taa sto ja imav so max comfort+ od 3200den e golema razlika,

П

Паган-др

Гостин
Милион пати имам спомнато, гледам пак се отвара таа тема. :)

Во Кисела Вода сум, не ми текнува кога последен пат ми паднал интернет или кабелска, макар на 5 минути. Може некогаш заебаваат со брзината, ама се поправаат. Не планирам да мењам ништо.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
:pos2:
6.000 денари за интернет... Мајкооооо.....
Плус, како шлаг на цената, доаѓа и традиционалната ѕвездичка:

Исто така, ги споредив и другите нивни "pro" пакети.
За 3.500 денари со договор од 12 месеци добивате интернет со брзина од 12/1 Mbps, со лимит од 70 GB.
И да не заборавам да напоменам дека при надминување на брзината, T-Home кратат на мизерни 64/64 kbps, а Cabletel на 256/256 kbps.

Немаат памет овие од T-Home...
А колку чинат интернет пакетите за ПРАВНИ лица кај Cabletel? Pro пакетите на Телеком се пакети за ПРАВНИ лица, а не за физички.

Kajgana Shop

На врв Bottom