A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Аиде, пак нешо проблем со линковиве.
Минута не отвара странски сајтови, а минута македонски.

Ваљда дека средуваат. :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Добро што е работава со овие глупациве? Две недели веќе нетов им е поспор од дајл ау. Едни сајтови отвара со Мозила, други само со Хром, Опера праи краш даун...ќе се оправуваат или да праат стечај?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Мојот пакет не спаѓа во тие, ме интересираше како постпауваат кога ќе поминеш лимит дали се ригорозни или даваат малце повеќе данлоуд.
Твојот пакет е 8/50 односно по старо, а сега е 10/200.

А за бонус само 10гб.

download имаш неограничен ... а брзината автоматски паѓа после поминатиот лимит .. софтверски автоматски се намалува ...
Софтверски? Јас додека имав друг пакет од истиве, го чував до 13 во месецот лимитот кој беше 15гб, а после тоа го "кинев". околу 100-150гб правев. Брзината ми се намалуваше некаде 23-25 во месецот.

Сега не знам како се. Горенаведеното го праев некаде до Март со таков пакет, и до Јуни откако го сменив 8/50(сега 10/200)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Прашање :)
Сакам да се префрлам на ДАЈМОНД пакетот (т.е тој е една од опциите што ги разгледувам), ми изгледа доста привлечно, некој да каже колку е задоволен севкупно и од телевизија и од интернет и од телефонија? Фала однапред :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Денеска интернетов одвај им се поместуваше. Пола ден немаше нет, а кога имаше едвај се движеше. Сега од кај 11 се среди малку од малку:kesa:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Пред некој ден им пишав порака на фб на тој профилот шо ти го даваат за техничка помош, и замислете ми вратија порака за неколку часа, и утредента ми се јавија да ме прашаат дали е среден проблмеот. ВОВ :))))

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Има некој искуство со повеќе компијутери(wireless лаптопи) на еден приклучок!? Како иде? :)

Ми рекоја дека треба посебно да си земам рутер, не даваат они, го заборавив моделот.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Има некој искуство со повеќе компијутери(wireless лаптопи) на еден приклучок!? Како иде? :)

Ми рекоја дека треба посебно да си земам рутер, не даваат они, го заборавив моделот.
Зимаш вајрлес рутер БАМ, ја пријавуваш MAC адресата кај нив БАМ и тераш. :)

Јас имам, све си функционира. Ама ако не се разбираш од рутери, викни некој да ти среди и обавезно енкрипција да ти стави и нека ја скрие мрежата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Знае некој зошто умрениве продолжуваат да ја кодираат тринг додека има натпревари? Па им се плаќа за дополнителен пакет, што сакаат?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Знае некој зошто умрениве продолжуваат да ја кодираат тринг додека има натпревари? Па им се плаќа за дополнителен пакет, што сакаат?
Може они ја даваат тринг како програма али за натпревари гарант треба нешто екстра да платат и они а не платиле а и нели само спортклуб ја има лиценцата за премиер лига.Па така да гледаме cabletel не смее да емитува натпревари од премиер лигата на некој нивни канал....:toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Може они ја даваат тринг како програма али за натпревари гарант треба нешто екстра да платат и они а не платиле а и нели само спортклуб ја има лиценцата за премиер лига.Па така да гледаме cabletel не смее да емитува натпревари од премиер лигата на некој нивни канал....:toe:
Цццц, лажговци невидени. Уште у понеделник ресиверот на пулт им го оставам :)))))

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Цццц, лажговци невидени. Уште у понеделник ресиверот на пулт им го оставам :)))))
А бе тие што работат таму се изгубени.Кога отидов да се распрашам за дигитална телевизија ја прашувам дали има преводи на дискавери каналите национал географик итн вика да бе дечко немај гајле за тоа.Викам добро дај да видиме на вашиот телевизор.Зима далечинското таму пипа сетинзи нешто чекај чекај нема ни превод ни ништо.Поминаа 5 минути и одма оправдување....Вика дечко оваа емисија моментално нема превод ама другите би требало да имаат :pos: :pos: Што нема да слушнам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom