A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Како бивш корисник на дуо екстрим веруј ми побрзо ги отвара страниците преку кејбтел :)

Иначе сега сум на пакет 8мбпс со 80 гига :)

Освен Кејбл, ниеден друг нет не сум користел. До сега никад немало проблем, бар јас не а верувам и повеќето, како овој месец. Септември беше исто лош, ама се трпеше некако, ама сеа? Не бре брате.
Секој ден си ги бомбардирам со бисерчиња на ФБ, а они запнале со тоа и запнале: оставете податоци на следниов профил www.facebook.com/blablalba, Поздрав, Кејблтел!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Освен Кејбл, ниеден друг нет не сум користел. До сега никад немало проблем, бар јас не а верувам и повеќето, како овој месец. Септември беше исто лош, ама се трпеше некако, ама сеа? Не бре брате.
Секој ден си ги бомбардирам со бисерчиња на ФБ, а они запнале со тоа и запнале: оставете податоци на следниов профил www.facebook.com/blablalba, Поздрав, Кејблтел!
Затоа идам задутре во One и не се замарам више, со другар контактирам мереше пинг данлоуд/аплоад со 5/6 локации од разни континенти, се разбира на Он нет е.

Аплоад = констатен 0.8/1мб со сите локации.

Данлоуд со Куваит = 7,5мб

Данлоуд со Русија = 9мб

Данлоуд со Германија 9 мб

Данлоуд со Италија 9,5мб

Пинг со Куваит = 200мс со 3 jitter а тоа е (најбитно за констатноста при гледање на стримови и играње игри оналајн, колку помал џитер толку подобро) ова го надминува пингот во важнoст затоа што и 250 коснанте пинг не е проблем но ако варира (има голем jitter) тогаш е голем проблем и 100 ако имаш.

Пинг со Италија 75/jitter 3.

Пинг со Германија 50/jitter 1.

Пинг со Русија 60/jitter 2.

Значи како што звучи мотото/логото на Асус, Rock Solid!

One, here i come! (Duo Extreme)

Ќе им дадам уште 2/3 дена рок ако не го средат скроз раскинувам договор.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Имате проблеми денес со телефонот (ако користите од кејбтел)???

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Денес нешто заебава кејблтел, нема нет во карпош.
Заебава веќе цел месец, јас завчера немав нет цели 11 часа! пред тоа секој ден по неколку часа. Вчера немав исто така 4, а во перидотите од 18/19 до 24.00 исто како да немаш нет, страна отвара 3 мин за на крај да добиеш порака server not found, dial up speed...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Заебава веќе цел месец, јас завчера немав нет цели 11 часа! пред тоа секој ден по неколку часа. Вчера немав исто така 4, а во перидотите од 18/19 до 24.00 исто како да немаш нет, страна отвара 3 мин за на крај да добиеш порака server not found, dial up speed...
Тоа може да бидат две работи:

1. Или мењаат опрема / подобруваат нешто па затоа сега ги зеза
2. Шупаци се и им паѓаат линковите :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Тоа може да бидат две работи:

1. Или мењаат опрема / подобруваат нешто па затоа сега ги зеза
2. Шупаци се и им паѓаат линковите :)
Јок,

3. Премногу корисници на сервери предвидени за далеку помалце, (стандарт за Македонија) заради одличните понуди/пакети на Кејбелтел премногу корисници се префрлија кај нив последниве неколку месеци. Ако мењаат опрема или подобруваат нешто тоа ќе трае 1 недела најмногу 2 проблемиве што ги имаат траат 1 месец веќе т.е. скоро два месеца според другаров кој го користи нивниот нет веќе 3 години.

доказ? види го нетот после 24.00 и спореди го после со она што го добиваме од 17.00 до 24....

П.С. Веќе прашав и ако подобруваа нешто по дифолт ќе се вадеа на тоа нели? зборев со подршката (демек викам да не правите апгрејд па за тоа зеза? да ги навлечам да почнат да се вадат на тоа ако е тоа причината) ми одговорија дека не мењаат ништо во моментов и проблемите не им се поврзани со тоа, ете ти уште еден доказ.

Значи најверојатно толку од овој нет, преголема инвестиција им е да вложат во апгредј чим до сега не го направиле кога им иде најдобро, нели? (најмногу корисници имаат) тешко дека ќе се замараат со тоа...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Јас нет имам 24/7 од кои 12 е GG, 1-2мбпс, далеку од тие 10 што треба да бидат. Сеа глеам моментално топ е, отвара страни нормално, се.

Корун каде си у Карпош? Ја сум у К4, па цел ден има нет денес, а и воопшто. Ретко пагќа, како целина, а како брзина, месецов е никаква, Немаш и кога имаш.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас нет имам 24/7 од кои 12 е GG, 1-2мбпс, далеку од тие 10 што треба да бидат. Сеа глеам моментално топ е, отвара страни нормално, се.

Корун каде си у Карпош? Ја сум у К4, па цел ден има нет денес, а и воопшто. Ретко пагќа, како целина, а како брзина, месецов е никаква, Немаш и кога имаш.
Во Козле сум на T-Home, ама сите од Карпош 2 и 3 денес немаа нет до пред саат време.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
Мене како ме дупи интернетов, ја мислам никој друг... :)

Денеска трепка модемов, го ресетирам, тоа каблите позади искључи-укључи, дојде. После пола саат, пак снема....Не бев дома, сега дојдов, гледам уште трепка...Го ресетирам модемов, ништоо, ај уште еднаш, не бе....Ја сменив скретницата и - дојде одма. ЛОЛ

Блазе си им на другите што не сте имале проблеми досега, мене секој месец ми трепка модемов...Лoл
10/200 пакет, само до 650 кб/с иде даунлоад. Ама ќути-трај.
Изгледа голем баксуз сум... :)

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168

Денеска трепка модемов, го ресетирам, тоа каблите позади искључи-укључи, дојде. После пола саат, пак снема....Не бев дома, сега дојдов, гледам уште трепка...Го ресетирам модемов, ништоо, ај уште еднаш, не бе....Ја сменив скретницата и - дојде одма. ЛОЛ

Блазе си им на другите што не сте имале проблеми досега, мене секој месец ми трепка модемов...Лoл
баксуз им е провајдерот

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484

Хахаха тоа е премија друже премија!! во моментов од Замуна со 30 сида, ми иде со 15кбс :pos:

За форумов да се отвори ми треба 30 сек.....

Ист пакет, 10/200.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
Хахаха тоа е премија друже премија!! во моментов од Замуна со 30 сида, ми иде со 15кбс :pos:

За форумов да се отвори ми треба 30 сек.....

Ист пакет, 10/200.
Хех, уште торентиве да ме дупат... :)
Оваа година, од јануари до сега, секој месец неам интернет. Сменив 1 модем и 1 скретница годинава. Си имам увек резерва скретница и се молам ако не дојде кога ќе го ресетирам модемот, тоа да упали. :) Уште овие 2 месеца да ги истерам, па ќе глеам алтернативи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom