Каков фотоапарат имате?

Член од
12 јули 2007
Мислења
140
Поени од реакции
6
Не сум ви се пофалил за новиот апарат Samsung L830. Не е нешто којзнае-што ама на поклонет коњ забите не му се гледаат. Бев избран за „Надеж на ФотоЕмитер“ на конкурсот што беше организиран од списанието Емитер, па го добив како награда.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Претходно го имав пишано Sony Alphata и пред месец некаде земав и Canon SD790IS повеќе за моите да го користат али за доста евтина цена.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Од пред некое време имам Nikon D40 18-135mm.

Премногу сум задоволна и не планирам да го менувам во блиска иднина. :pipi:

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
Го користам дигиталецов вејче 2 години и сум супер задоволен :) екстра е
DSC SONY W80

а си имам и едно апаратче олд тајмерче и кеф ми е шо си го иам си прам екстра фотки со него
Altix-n

Член од
10 септември 2008
Мислења
140
Поени од реакции
2
JAs imam KOdak 10.3 mega pikseli i dosega prezadovolen od nego ne zalam ni za parite sho gi potroshiv za nego!

Член од
27 јуни 2007
Мислења
176
Поени од реакции
49
Pred dva meseca go kupiv rozeviot Panasonic Lumix DMC-FS5 so 10MP i zadovolna sum od nego, prakticen i tenok.

Attachments

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Денес за мојот Canon 450D стигна и блицот (со апарато веќе се пофалиф ова е сега за блиц). Пошто немав многу голем буџет за блиц малце истражував низ интернет, Canon моделите беа скапи во ранг од 200+ евреи, така да се префрлиф во барањето на останати модели. Таман се думав меѓу Metz и Sigma, ко налетав на Nissin. Не се баш нешто познати (иако и тие малку review-и беа солидно добри, цената беше ок, и го порачав директ од далечниот македонски град Хонг Конг.
Цена - ситница, 123 долари (амерички) со се поштарина. За тие пари добив
Nissin Di466
зум глава која покрива 24-105мм (18мм со вграден дифузер)
фулл E-TTL 2 метрика (во верзијата за канон, има ист модел и со никоновиот I-TTL0
Вертикално померање на глава 0-90 (хоризонтално немет)
4 АА батерии (декларирано 200-1500 блескања
6 нивоа на мануелно подесување на “јачината“ -1,5, -1, -0,5, +0,5, +1, +1,5 EV
Функција Мастер Славе 1 и Славе 2 има сензор кој го окинува блицот со помош на мастер блицот од апаратот - тестирав и работи супер.
Уграден АФ асист лампа
Уграден дифузер и рефлектор на блицот
Апаратот си го гледа како E-TTL2 блиц и можни се подесувања како преку апаратот така и мануелно на самиот блиц
Доаѓа со уште еден додатен “шаржер“ за батерии кадифено торбиче и држач за блиц (кога се става како славе или на постоље самиот блиц

Инаку колку што приметив Nissin е дел од компанијата која прави Tokina објективи.
манав неколку кадра, и сум за сега суперзадоволен.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Денес за мојот Canon 450D стигна и блицот (со апарато веќе се пофалиф ова е сега за блиц). Пошто немав многу голем буџет за блиц малце истражував низ интернет, Canon моделите беа скапи во ранг од 200+ евреи, така да се префрлиф во барањето на останати модели. Таман се думав меѓу Metz и Sigma, ко налетав на Nissin. Не се баш нешто познати (иако и тие малку review-и беа солидно добри, цената беше ок, и го порачав директ од далечниот македонски град Хонг Конг.
Цена - ситница, 123 долари (амерички) со се поштарина. За тие пари добив
Nissin Di466
зум глава која покрива 24-105мм (18мм со вграден дифузер)
фулл E-TTL 2 метрика (во верзијата за канон, има ист модел и со никоновиот I-TTL0
Вертикално померање на глава 0-90 (хоризонтално немет)
4 АА батерии (декларирано 200-1500 блескања
6 нивоа на мануелно подесување на “јачината“ -1,5, -1, -0,5, +0,5, +1, +1,5 EV
Функција Мастер Славе 1 и Славе 2 има сензор кој го окинува блицот со помош на мастер блицот од апаратот - тестирав и работи супер.
Уграден АФ асист лампа
Уграден дифузер и рефлектор на блицот
Апаратот си го гледа како E-TTL2 блиц и можни се подесувања како преку апаратот така и мануелно на самиот блиц
Доаѓа со уште еден додатен “шаржер“ за батерии кадифено торбиче и држач за блиц (кога се става како славе или на постоље самиот блиц

Инаку колку што приметив Nissin е дел од компанијата која прави Tokina објективи.
манав неколку кадра, и сум за сега суперзадоволен.
Од каде го порача и дали ти наплатија нешто кај нас царини глупости? Можеш да хостуваш некоја слика да видам како осветлува зошто и мене ми треба блиц, а далеку сум од собрано доволно пари за некој по скап.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Од каде го порача и дали ти наплатија нешто кај нас царини глупости? Можеш да хостуваш некоја слика да видам како осветлува зошто и мене ми треба блиц, а далеку сум од собрано доволно пари за некој по скап.
Порачав од И беј од фирма.

Не платив ништо кај нас. Само потпишав за пратката. Дури и не дојде на царина туку во пошта како обична пратка.

Ќе ти хостирам слика овие дена пошто денес сликав домашните (фамилијата) а не сакам приватни слики да качам на интернет

СОВЕТ:
прифаќаат плаќање преку банка, пуштаат фактура и ти ја плаќаш преку банка. Нема секоја банка директна врска со Кинсеки банки па некогаш парите одат преку некоја европска (америчка) банка и тие можи да наплатат (задржат) од пратените пари некој дел. Провери добро дали банката преку која сакаш да платиш има конекции и врски со Кинеската банка или прашај колку ќе кошта плаќање со OUR начин. (тие си знат што е тоа)

ПС
Сега приметив дека кинезите напишаа на пратката вредност 50$
Веројатно зато и не ојде на царина. То обично треба да ги замолиш (да напишат помала вредност) и обично не секоја фирма сака така да напиши. Арно во поштата не му се опулија на фактурата која ја носев од 123$

Член од
24 октомври 2008
Мислења
328
Поени од реакции
5
Ке може ли да ми препорачате некој фотоапарт до 10-1200 ден.?Однапред фала.:smir:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Сакаш да е мал и компактен да го носиш в џеп или не ти смета да е поголем и да го носиш в чанта?

Kajgana Shop

На врв Bottom