И кај другар ми исто го има за среќа овој проблем.Има симнато над 300GB сеуште му ја немат намалено брзината.И да не се доплаќа повеќе пари така да уживајМи помина лимитов пред една недела, ама сеуште не ми е исклучен, има ваков " проблем " некој?
И дали на секој поминат GB, се доплаќа повеќе пари?
Исклучи го од струја, па пак уклучи го.Имам еден проблем. Имам Thomson рутер и пред неколку дена пробав да го активирам wireless-от ама не отвара http://192.168.1.254/, а до скоро беше со во ред. Помош некој...? Фала!
Може,влези во рутерот и таму има конект/дисконектДали е можно мануелно дисконектирање/реконектирање и промена на IP адресата со Speedport рутерот без исклучување од струја, и ако е можно - како?
Тенкс
Нема.Може,влези во рутерот и таму има конект/дисконект
фала многу :salut:Во Internet менито влезете па после во OPERATING MODE:
* Use one Internet connection for all computers (router) - најверојатно ова ви е штиклирано
* Use Speedport as a DSL modem - штиклирајте го ова па кликнете на APPLY, па после штиклирајте го Use one Internet connection for all computers (router) и кликнете APPLY, и така ќе си добиете нова ИП
Како проба?Луѓе кај мене нејке да смени ип адреса, не знам што може да биде све пробав и нема чаре, а многу ми треба динамичка ип адреса дали го има некој друг овој проблем.
Све е пробано и Disconnect - Connect само кога ке исклучам од струја и рутерот и модемот ми менува ип адреса.Како проба?
Disconnect - Connect преку рутер.