Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Чудно. Во Тетово пуштаат оптика на различни места. Ги гледам како работаат секој ден скоро.

Скопје е поголем град, поголема администрација, различни општини за бркање дозволи, па тендери за ископ на канали за главни водој, па за помошни водој..... Охрид веќе е добијан тендерот за ископ и требит да почнит фирмата со копање, зато пишав пред март 2011 да не чекаме, се очеквит до тогаш да бидит спружена мрежата и да почнет со приклучвење, а дали ќе бидит така то е друго прашање
Баш и не се копа. Зборев со човек од телеком што е на висока функција, ми рече не треба копање, се користеле постојните канали за спроведување низ населбичките. Таман работа ако треба секое ќоше од скопје да го ископаат за да ти донесат оптика.

Абе еден ден ќе биде готово со поставувањето на оптика и сите градови и села наместо бакар од бандерите ќе користат оптички кабел. И сите ќе бидат среќни и задоволни - во 2050та година :) Иначе дали е во план да се поставува оптика и во куќите или само зградите се опфатени во планот?

Како што разбрав денеска една новост ќе биде за MAX TV...

..и досега бе а најдобри, а сега ќе бидат страва.

И баш денес ќе има новост за МаксТВ, знаеш каква?

и за тоа +5Гб. на секој пакет, сигурно е?

MaxTV-to im e glupo. Na pocetokot se palev na PLAY/PAUSE, ama i toa dosadno stanuva. Za kanalite, da ne pravam muabet, osven Discovery, nisto ne im vredi. Sto ke mi se 5 eurosport kanali, koga nikoj ne dava interesni ligi za fudbal ili kosarka. Taka da, da reces deka se najdobri, ne drzi voda.

Toa usb vlezot, dekoracija im e? Ili cekaat nesto od konkurentite pa posle da go aktiviraat.

Eh zlaten Dreambox 800HD.

MaxTV-to da pomine dogovort, i kako frizbi ke leta nadvor :)

Najsmesno od se e sto, im se javuvas, se zalis deka od 10mbps za koi plakas, veke 2 nedeli imas samo 3mbps, i dobivas ironicen odgovor od nekoe skopsko pederce: "amaa gospodinee, ti da ne sakas 10mbps?" i koa mu rekov deka ova mu doaga isto koga odis da kupis Mercedes, plakas 200 iljadi evra, i tie ti davat Fiat, i ti vikat pa zarem ti cekas Mercedes? On mi vika, "gospodine vi se molam... razgovorot se snima", ko demek go pcujam ili nesto...

Kako gi vrabotuvaat ja ne znam...

Се зафркавав за 5гб.

на Max TV ќе има можност да се гледаат сите канали 48 часа уназад.

Е тоа навистина ќе биде закон, иако немам MaxTV. Ама после ова почнав да ја размислувам таа опција.
Уште и да има можност сите канали да се гледаат 48 часа унапред :icon_lol:

Е тоа навистина ќе биде закон, иако немам MaxTV. Ама после ова почнав да ја размислувам таа опција.
Уште и да има можност сите канали да се гледаат 48 часа унапред :icon_lol:

Едно другарче има оптички од T-Home(40 Mbit) и му се десило следново: Рутерот некако сам си сменил енкрипција, односно ја тргнал, оп, unsecured мрежа, овој не приметил, за 3 дена му напраиле 317 GB Download комшиите :)))

Едно другарче има оптички од T-Home(40 Mbit) и му се десило следново: Рутерот некако сам си сменил енкрипција, односно ја тргнал, оп, unsecured мрежа, овој не приметил, за 3 дена му напраиле 317 GB Download комшиите :)))
zatoa vo posledno vreme site hard diskovi kupuvaat xD

Јас си се сменив на T-Home и неможам да се пожалам сеа за сеа одлично е
Сега мерев lol
1041029900.png

Абе кај да се обратам да решам еден проблем.На лаптопот имам сигнал све ок ама немам интернет ми јаува нешто прокси проблем.Незнам што е фрката

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom