Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Да ве прашам. минатиот месец имав 10 ГБ интернет. На 4 дена пред крај преминав и не ми укочи. После тоа симнав 45 ГБ. На 3 јуни ставив Call & Surf. сега имам 15. Вчера пак поминав и пак не ми кочи. Проверив во договорот и писува дека по поминуванје ке ми се намали брзината. Да не знаете да не имаат некое ново правило па да не наплаќаат после во ГБ. Не знам дали да почнам да симнувам или да оставаам. Благодарам однапред
кај мене веќе трет месец е вака :)

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
Да ве прашам. минатиот месец имав 10 ГБ интернет. На 4 дена пред крај преминав и не ми укочи. После тоа симнав 45 ГБ. На 3 јуни ставив Call & Surf. сега имам 15. Вчера пак поминав и пак не ми кочи. Проверив во договорот и писува дека по поминуванје ке ми се намали брзината. Да не знаете да не имаат некое ново правило па да не наплаќаат после во ГБ. Не знам дали да почнам да симнувам или да оставаам. Благодарам однапред
кај мене веќе трет месец е вака :)
ај кажете кориснички имања, ние од t-home веднаш ќе го средиме ова.

:smir:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.219
Поени од реакции
8.328
Имам рутер speedport од поодамна и кога се конектирам преку wi-fi се е во ред кога ќе конектирам преку кабел (lan) покажува дека е конектирано и во рутерот и на компјутерот ама интернет нема ? хелп??
Нешто не е во ред со тој спеедпорт и јас го имам истиот проблем па направив у lokal area conection ставив
192.168.178.30
255.255.255.0
192.168.178.1

и у днс сервери
62.162.32.6
62.162.32.5 и вака ми работи и другарми има ваков проблем ос спеедпорт и јас и ти и уште колку не како нас не има

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
ај кажете кориснички имања, ние од t-home веднаш ќе го средиме ова.

:smir:
Ги фураш само, или стварно си вработен?:) Ако е второто, имаш ли информација во Тафталиџе кај пазарчето кога им е во план да почнат да местат оптика?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ги фураш само, или стварно си вработен?:) Ако е второто, имаш ли информација во Тафталиџе кај пазарчето кога им е во план да почнат да местат оптика?
Прво во Козле карши Алумина дојте, па во Тафталиџе, иначе ве заклав!

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Знам дека нема врска со темава,ама незнаев каде да прашам-Од прилика колку троши скајп зборење во секунда ?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Знам дека нема врска со темава,ама незнаев каде да прашам-Од прилика колку троши скајп зборење во секунда ?
Без видео од вебкамера - помалку од 3кб/с
Со видео од вебкамера - многу повеќе

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
ништо страшно по неколку килобајти у секунда. 5-6KB/s (40-48kbps) можеби.
е ако е со видео тогаш сигурно трoше најмалку 32 KB/s (256kbps)

Член од
17 март 2010
Мислења
64
Поени од реакции
0
имам рутер и ми прегоре во некнежното невреме заедно со сплитерот и му се јавив во t-home и ги прашвам дали можи да се приклучи дирекнобез сплитер пошто имам и модем ми викат дека неможи а јас сепак го приклучив и има интернет. дали можи вака да го користам модемот? и дали подлежи под гаранција рутерот прегорен од невреме?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.463
Поени од реакции
18.468
имам рутер и ми прегоре во некнежното невреме заедно со сплитерот и му се јавив во t-home и ги прашвам дали можи да се приклучи дирекнобез сплитер пошто имам и модем ми викат дека неможи а јас сепак го приклучив и има интернет. дали можи вака да го користам модемот? и дали подлежи под гаранција рутерот прегорен од невреме?

Ако е во нивна сопственост, тогаш врати му го на т-хоме ќе ти дадат нов.

H

HITCH

Гостин
Денес нетов многу ми е спор, да не има и некој друг проблеми?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
кај мене паѓа од време на време

P

Princ

Гостин
Аман мизда им лепа патерина, се скинав рестартирајќи го рутерот а тоа на нив ПАК им паднале надворешните линкови :mad:
Баш кога ми треба најмногу (или тоа беше марфиево правило?)

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Исто и на ОNE од пред 10-ина мин... Само кајгана арбајт!

Kajgana Shop

На врв Bottom