Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Да ве прашам. минатиот месец имав 10 ГБ интернет. На 4 дена пред крај преминав и не ми укочи. После тоа симнав 45 ГБ. На 3 јуни ставив Call & Surf. сега имам 15. Вчера пак поминав и пак не ми кочи. Проверив во договорот и писува дека по поминуванје ке ми се намали брзината. Да не знаете да не имаат некое ново правило па да не наплаќаат после во ГБ. Не знам дали да почнам да симнувам или да оставаам. Благодарам однапред

кај мене веќе трет месец е вака :)

Да ве прашам. минатиот месец имав 10 ГБ интернет. На 4 дена пред крај преминав и не ми укочи. После тоа симнав 45 ГБ. На 3 јуни ставив Call & Surf. сега имам 15. Вчера пак поминав и пак не ми кочи. Проверив во договорот и писува дека по поминуванје ке ми се намали брзината. Да не знаете да не имаат некое ново правило па да не наплаќаат после во ГБ. Не знам дали да почнам да симнувам или да оставаам. Благодарам однапред

кај мене веќе трет месец е вака :)
ај кажете кориснички имања, ние од t-home веднаш ќе го средиме ова.

:smir:

Имам рутер speedport од поодамна и кога се конектирам преку wi-fi се е во ред кога ќе конектирам преку кабел (lan) покажува дека е конектирано и во рутерот и на компјутерот ама интернет нема ? хелп??

Нешто не е во ред со тој спеедпорт и јас го имам истиот проблем па направив у lokal area conection ставив
192.168.178.30
255.255.255.0
192.168.178.1

и у днс сервери
62.162.32.6
62.162.32.5 и вака ми работи и другарми има ваков проблем ос спеедпорт и јас и ти и уште колку не како нас не има

ај кажете кориснички имања, ние од t-home веднаш ќе го средиме ова.

:smir:
Ги фураш само, или стварно си вработен?:) Ако е второто, имаш ли информација во Тафталиџе кај пазарчето кога им е во план да почнат да местат оптика?

Ги фураш само, или стварно си вработен?:) Ако е второто, имаш ли информација во Тафталиџе кај пазарчето кога им е во план да почнат да местат оптика?

Прво во Козле карши Алумина дојте, па во Тафталиџе, иначе ве заклав!

Знам дека нема врска со темава,ама незнаев каде да прашам-Од прилика колку троши скајп зборење во секунда ?

Знам дека нема врска со темава,ама незнаев каде да прашам-Од прилика колку троши скајп зборење во секунда ?

Без видео од вебкамера - помалку од 3кб/с
Со видео од вебкамера - многу повеќе

ништо страшно по неколку килобајти у секунда. 5-6KB/s (40-48kbps) можеби.
е ако е со видео тогаш сигурно трoше најмалку 32 KB/s (256kbps)

имам рутер и ми прегоре во некнежното невреме заедно со сплитерот и му се јавив во t-home и ги прашвам дали можи да се приклучи дирекнобез сплитер пошто имам и модем ми викат дека неможи а јас сепак го приклучив и има интернет. дали можи вака да го користам модемот? и дали подлежи под гаранција рутерот прегорен од невреме?

имам рутер и ми прегоре во некнежното невреме заедно со сплитерот и му се јавив во t-home и ги прашвам дали можи да се приклучи дирекнобез сплитер пошто имам и модем ми викат дека неможи а јас сепак го приклучив и има интернет. дали можи вака да го користам модемот? и дали подлежи под гаранција рутерот прегорен од невреме?

Ако е во нивна сопственост, тогаш врати му го на т-хоме ќе ти дадат нов.

Денес нетов многу ми е спор, да не има и некој друг проблеми?

Аман мизда им лепа патерина, се скинав рестартирајќи го рутерот а тоа на нив ПАК им паднале надворешните линкови :@
Баш кога ми треба најмногу (или тоа беше марфиево правило?)

Исто и на ОNE од пред 10-ина мин... Само кајгана арбајт!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom