Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Одам во теретана 6 дена во неделата.. 3 дена кик бокс.. Дали е ова премногу? Мене лично не ми смета.. После теретана со добра исхрана имам повеќе енергија преку целиот ден.. Па на тренинг супер функционирам. Само да не го форсирам телото многу? позз

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
@ Mind Freak

У што ке ми помогне протеинот, дали автоматски со зимање на протеин - но без вежбање ке качам телесна тежина?!!

Ако може да ми препорачате нешто такво ..

Се извинувам, I'm a beginner :/
не зимај ако не вежбаш

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
\

пробај да пиеш протеин без да вежбаш и ке видиш
Со оглед на тоа што професионално се занимавам со бодибилдинг ги знам (скоро) сите факти и митови околу него.
И да, сум пиел протеин со месец дена пауза. Затоа не тврди, зошто се сомневам дека и воопшто посетуваш теретана.

Ако не си запознаен протеинот се содржи во секоја исхрана која ја внесуваме секојдневно во огранизмот и е склучен за повеќе работи, не само за хранење на мускулните влакна.

Пак ќе те замолам да не тролаш, и да пишуваш мислења околу овој спорт кои пред тоа се добро проверени.

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Со оглед на тоа што професионално се занимавам со бодибилдинг ги знам (скоро) сите факти и митови околу него.
И да, сум пиел протеин со месец дена пауза. Затоа не тврди, зошто се сомневам дека и воопшто посетуваш теретана.

Ако не си запознаен протеинот се содржи во секоја исхрана која ја внесуваме секојдневно во огранизмот и е склучен за повеќе работи, не само за хранење на мускулните влакна.

Пак ќе те замолам да не тролаш, и да пишуваш мислења околу овој спорт кои пред тоа се добро проверени.
гледам колку знаеш... штета што залудно се заниваш професионално.... Протеин за пиење т.е протеин од сурутка се содржи во секоја храна која ја внесуваме секојдневно??? грешка да не си? ај провери уште една гугл... очигледно првиот пат на погрешен сајт си собрал информации :) или ај не се мачи јас како поискусен ке ти кажам... Протеин од сурутка има само во сурутка која се одвојува од млеко нарочито коа се прави сирење.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
гледам колку знаеш... штета што залудно се заниваш професионално.... Протеин за пиење т.е протеин од сурутка се содржи во секоја храна која ја внесуваме секојдневно??? грешка да не си? ај провери уште една гугл... очигледно првиот пат на погрешен сајт си собрал информации :) или ај не се мачи јас како поискусен ке ти кажам... Протеин од сурутка има само во сурутка која се одвојува од млеко нарочито коа се прави сирење.
А каде беше спомнат Whey протеинот? Ако си толку искусен треба да знаеш дека постојат 8 вида на протеини.
А инаку, да користev All Whey (сурутка) протеин за време на едно месечна пауза, и погоди што? Уште сум жив :)

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
А каде беше спомнат Whey протеинот? Ако си толку искусен треба да знаеш дека постојат 8 вида на протеини.
А инаку, да користev All Whey (сурутка) протеин за време на едно месечна пауза, и погоди што? Уште сум жив :)

ццц... незнаеш што збориш

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
тебе ни господ не те оправа
Така и си мислев, посети ја теретаната пак... можеби мудата ќе ти пораснат поголеми за да се потиш пред тастатура следниот пат :pos:

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Така и си мислев, посети ја теретаната пак... можеби мудата ќе ти пораснат поголеми за да се потиш пред тастатура следниот пат :pos:

незнам кој се поти ја пишувам 1 ред ти 20 ај погледни погоре кој поише се испотил

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
незнам кој се поти ја пишувам 1 ред ти 20 ај погледни погоре кој поише се испотил
+. Неможам да и се изначудам на твојата глупавост. Се одјавувам од темава за сега, adios amigo. :)

I

Iblis

Гостин
Од каде произлезе со овој научен совет? Дај проследи со некој факт зошто да не зема ако не вежба?
Nuclear launch detected :pos2:
шала на страна ама ако апсорбцијата ти е намалена од whey протеин , баце, има да ти судат за користење боеви отрови :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom