Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Не значи дека само соја ке јаде -.- Јас ја користам..вкусна ми е..не е тешка на стомак лесно се вари :) нема масти ..и моеш кога сакаш да ја конзумираш :)
Би ти препорачал да ја комбинираш со таан. Таанот има амино киселини кои содржат сулфур- цистеин и мислам метионин беше (баш овие фалат во соја) На овој начин ќе имаш полн амино профил при исхраната и нема да ти "глави" анаболизмот па без потреба да ги оптеретуваш бубрезите

--- надополнето ---

оостај бе.. чудно е што покрај вакви стручњаци спортов нема некој позабележителен успех на глобално ниво :smir:
стручњак за нутриционизам ... во план да биде за некоја година

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
При зимање на протеини дали е морално вежбање во теретана или може да се замени со стомачни, склекови, трчање и тегчиња. и ме интересира колку време и протеини отприлика е потребно за додавање на маса (околу7-8) , со правилна исхрана и протеини

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Тешко дека ќе качиш килажа со трчање тегчиња или стомачни. Треба да го вклучиш организмот во анаболизам за да почне да гради мускули а тоа можеш да го направиш со поголеми килажи и малку повторувања. Со трчање и тегчиња де факто ниту вежбаш со голема килажа. Тогаш организмот ќе фокусиран воглавно на обезбедување на енергија бидејќи мускулите што веќе ги има му се доволни за да може да трча и не ии зголемува (или ги зголемува минимално). Со тоа вишокот протеини што ќе ги внесеш најверојатно ќе си ги претвори во енергија или пак ќе ги исфрли преку бубрезите.

Препорачувам теретана ако сакаш да качиш мускулна маса поради широк избор на справи и вежби со кои сразмерно ќе можеш да го обликуваш телото

Член од
4 април 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво!
Вежбам некое време веќе во теретана, земав протеин до сеа.. Сега сакам да земам некој креатин,стимуланс. Гледав по интернет и се мислам помеѓу Animal Pump, naNo Vapor i NanoProxil od Nanox Nutriceuticals.. Што мислите дека е најдобро да земам од овие производи, или некој друг предлог дадете.. Сакам да ослабам некое кило зошто имам вишок, а притоа да качам чиста мускулна маса со некој од горенаведениве, дали е тоа можно и како? Фала.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Ај да прашам и јас нешто тука, за прв пат.

Дали е битна исхраната ако вежбам само колку да си го (до)обликувам телото, не мислам ништо сериозно со теретаната. Не планирам никогаш да земам протеини и слични работи. Иначе тежината ми е нормална за мојата висина, значи неам вишок килогирами.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
@DANTE

Да го извади млекото за подобри резултати?
:vozbud:

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
@DANTE

Да го извади млекото за подобри резултати?
:vozbud:
Да, млекото игра многу битна улога во отстранување на вишок килограми. Содржи лактоза, шеќер што ти го успорува процесот на чистење. Во ред ако неможе да го отстрани млекото, нека го консумира но нека биде со минимален процент на масти, но без млеко ќе се убрза процесот и тоа за многу повеќе.

--- надополнето ---

Ај да прашам и јас нешто тука, за прв пат.

Дали е битна исхраната ако вежбам само колку да си го (до)обликувам телото, не мислам ништо сериозно со теретаната. Не планирам никогаш да земам протеини и слични работи. Иначе тежината ми е нормална за мојата висина, значи неам вишок килогирами.
Нормално дека е битна. Колку повеќе протеин ќе внесуваш, толку повеќе ќе си помогнеш да ги изразиш мускулите. А не гледам некоја причина да не би земал додаток во исхрана т.е. протеин. Не е воопшто штетно и е многу корисно бидејќи може да ти замени 2-3 оброка на ден, што се многу битни за напредок.

--- надополнето ---

Здраво!
Вежбам некое време веќе во теретана, земав протеин до сеа.. Сега сакам да земам некој креатин,стимуланс. Гледав по интернет и се мислам помеѓу Animal Pump, naNo Vapor i NanoProxil od Nanox Nutriceuticals.. Што мислите дека е најдобро да земам од овие производи, или некој друг предлог дадете.. Сакам да ослабам некое кило зошто имам вишок, а притоа да качам чиста мускулна маса со некој од горенаведениве, дали е тоа можно и како? Фала.
Мислам дека нема да можеш тоа да го оствариш на начинот што си го замислил.
Прво накачи маса, земи креатин монохидрат со декстроза и протеин, испиј 300гр. креатин, ќе качиш некое кило, додека качуваш внимавај што јадеш, избегнувај благо и многу мрсно, пржено.
Кога ќе завршиш со креатинот ќе вовдеш режим на исхрана т.е. диета.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
за зверовите што се сеуште на маса ( иако можеби веќе треба да се почне со чистење ) еве ви една нова рутина за да ја сузбиете монотоноста и да качите голема мускулна маса :

http://www.animalpak.com/html/article_details.cfm?section=training&ID=455

јас лично ја следам програмава и презадоволен сум од резултатите !!! :)
но да си знаете со ова ке качите мускулна маса но не и сила! позз

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
јас да го допијам креатинов и почнувам со чистење, ми останаа уште 2 недели :)

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
јас да го допијам креатинов и почнувам со чистење, ми останаа уште 2 недели :)
kако ке се чистиш само диета или само кардио...или најдобра комбинација од двете :D aj пиши тука или по пп добра диета :D

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
ќе се чистам со кето диета со циклуси. ќе почнам само со исхрана, ако ми стане нужно ќе убацам и кардио. иначе диетата ќе ми се базира на варирање на јаглени хидрати. еден ден 300гр. друг ден 200гр. трет ден 100гр, па 0гр. па одпочеток пример е ова за секого различно. се зависи колку јаглени хидрати внесуваш додека вежбаш без внимавање на исхрана. поздрав

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Кетозата може да доведе до заболување на бубрезите.
Но сепак, процесот да го донесеш телото во состојба на кетоза треба притоа да не примаш јаглерохирдати повеќе од 2 месеца.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Едно прашање до најискусните :)

Какви додатоци би ми препорачале за добивање на мускулна маса. Значи последниот месец испив еден протеин во комбинација со амино-киселини. Е сега имам уште од амино-киселините, па прашањето ми е дали пак да земам протеин, пак истата комбинација да ја терам или нешто друго..на пример креатин?

Целта ми е да ставам мускулна маса.

Инаку имам 80кг, 185 висок...тренирам редовно секој ден, јадам редовно.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Едно прашање до најискусните :)

Какви додатоци би ми препорачале за добивање на мускулна маса. Значи последниот месец испив еден протеин во комбинација со амино-киселини. Е сега имам уште од амино-киселините, па прашањето ми е дали пак да земам протеин, пак истата комбинација да ја терам или нешто друго..на пример креатин?

Целта ми е да ставам мускулна маса.

Инаку имам 80кг, 185 висок...тренирам редовно секој ден, јадам редовно.
Leutor од AllMax Nutritions. Според мене еден од најдобрите амино-киселини (ако не и најдобар) кој овозможува 300% мускулен раст.
Не содржи состојки кои се забранети, што значи дека е 100% придоден суплемент.

Kajgana Shop

На врв Bottom