Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

O

Orion.

Гостин
Не се разбравме изгледа :D ... Прашувам за ова Hot bloodov колку време пред тренинг се пие у колку вода се раствара,и мора на празен стомак да се пие ?
Што е тоа hot blood? Првпат слушам:) Протеин, гејнер ?

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Не се разбравме изгледа :D ... Прашувам за ова Hot bloodov колку време пред тренинг се пие у колку вода се раствара,и мора на празен стомак да се пие ?
Една доза, помешана во 300-500 мл ладна вода, 30-45 минути пред тренинг на празен стомак.
Доколку паралепно се користи и суплементација на креатин, тогас рано наутро, 30 минути пред појадок.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
gjorevski?

da te prasam okolu big bang mi go kazaa kako zamena za horse power ili xpand samo bilo bolje deka imalo i glutamin vnatre...e sea go pijam pred teretana a posle pijam protein, prasav dali da pijam mnogu voda so big bang mi rekoa ne normalno, ali veke 2 dena me bolat bubrzi a na trening pijam po 2-3 litri voda...do toa ke da e ili? i eden drug mi kaza pa da go pijam i posle teretana big bangot??? help

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
gjorevski?

da te prasam okolu big bang mi go kazaa kako zamena za horse power ili xpand samo bilo bolje deka imalo i glutamin vnatre...e sea go pijam pred teretana a posle pijam protein, prasav dali da pijam mnogu voda so big bang mi rekoa ne normalno, ali veke 2 dena me bolat bubrzi a na trening pijam po 2-3 litri voda...do toa ke da e ili? i eden drug mi kaza pa da go pijam i posle teretana big bangot??? help
Како за почетник, доволни ти е да го пиеш само еднаш дневно пред тренинг.
Вода е потребно да пиеш секој ден...како што гледам ти доста пиеш на тренинг. Што е со остатокот од денот?
После тренинг е секогаш најубаво да се напиеш микс на протеини и јаглени хидтрати.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Me zanima neso, ima li bodi bilderi vegani to est bilderi sto se hranat isklucivo so rastitelna hrana, bez meso i zivotinski proizvodi i da li e toa ok, mislam posto site vikaat pozdravo bilo rastitelna hrana. Blagodaram odnapred.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Me zanima neso, ima li bodi bilderi vegani to est bilderi sto se hranat isklucivo so rastitelna hrana, bez meso i zivotinski proizvodi i da li e toa ok, mislam posto site vikaat pozdravo bilo rastitelna hrana. Blagodaram odnapred.
Има. Е сега колку е поздраво, тоа неможам со сигурност да тврдам.
Но, има и шампиони вегетаријанци.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.646
[/COLOR]

не ми е јасно зошто воопшто напиша нешто на оваа тема ? :nesvest:
Нити пак мене :не-свест:

--- надополнето ---

ОК, не оти и јас внимавам, всушност за човек да внимава му треба малку повеќе и подобри услови (ем поскапа исхрана ем понедостапна насекаде)...чисто ти праам споредба дека тие додатоци протеини се извлекуваат од природни производи (од соја, млеко...ама од голема количина), како и макалото што е концентрат на лукот (мх, мх, сега би пробал макало :) ).
.
Абе макало омилено ми е море...:)

--- надополнето ---

некој скоро воопшто не гледа што јаде, а е мускулест -тоа е веќе до генот, тип на градба на телото.
.
Така е, многу зависи од тоа...него гледам децава од маало се кљукаат со креатин и мускилите им издледаат како водени балони, тоа ми е муабето, ако има шанса природно нема потреба од брзање и земање све и свашта. Ја не сум против хемикалии ама кога е во прашање уживање, т.е. одредени типови на дроги хахаха

Член од
28 март 2006
Мислења
17.897
Поени од реакции
12.438
Кога барав нешто за овие протеини, глутени, жита (кое жито има глутен, кое нема)...ги најдов овие.
http://www.veganbodybuilding.com/
Со растителна храна да изградиш такво тело, уметност (мада ова важи и за регуларните б-билдери)

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
Пред некој ден купив две кесички од тоа Hot blood,и сеа не ми е јасно коа се пие,колку време пред тренинг,и некој ми кажа да не сум јаден пред тоа ?? Ај ако може некој нека ми пише ;)
а ти си купи без да знаеш шо е нели?? брао..
350мл вода 1 кесичка на празен стомак 40 мин пред тренинг

Член од
17 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
2
а ти си купи без да знаеш шо е нели?? брао..
350мл вода 1 кесичка на празен стомак 40 мин пред тренинг
Никој не рече дека незнам што е...Стимуланс за вежбање со додатоци на креатин за сила при тренинг...Не е нешто којзнае што,ваму кај мене цела теретана го пие ...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Знае некој кај има Mega/Mass Gainer да си купам...?=)

добар е, доста се качувало на мускулна маса, јас коа сакав да зеам протеин за да кренам килажа, еден у теретана ме посочи на овој гејнер, демек он го пиел неколку пати и бил презадоволен.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.913
Поени од реакции
7.497
добар е, доста се качувало на мускулна маса, јас коа сакав да зеам протеин за да кренам килажа, еден у теретана ме посочи на овој гејнер, демек он го пиел неколку пати и бил презадоволен.
Абе знам за тоа луд...само прашувам каде го има да купам...зашто не верувам да има сегде.-)

Kajgana Shop

На врв Bottom