Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Абе ќе се испотруете со хемија лујџеее, еве јас ништо не земам а има одлични резултати и тоа само за 1 месец, плус јадам 1 или 2 пати на ден, 1-2 кутии цитгари на ден, по некој џоинт и за викенд добри дози на алкохол :vozbud:
ама тоа изгледа ти мислиш дека имаш резултати... постирај слика тука да те провериме!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.646
ама тоа изгледа ти мислиш дека имаш резултати... постирај слика тука да те провериме!
Ај уште еден месец нека помини ќе постирам пред и после :) Стварно, сакав да кажам дека со мојот никаков режим на живот се забележуваат резултати без хемија, а прв пат во теретана одам, иначе си подвежбував дома склекови ова она :)

O

Orion.

Гостин
Абе ќе се испотруете со хемија лујџеее, еве јас ништо не земам а има одлични резултати и тоа само за 1 месец, плус јадам 1 или 2 пати на ден, 1-2 кутии цитгари на ден, по некој џоинт и за викенд добри дози на алкохол :vozbud:
И ти со твојот режим сметаш дека си поздрав компарирано со оние кои зимаат ,,хемија,, (суплементи), редовно вежбаат значи физички се активни, пазат што јадат и спијат минимум 8 саати:cuc:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.646
И ти со твојот режим сметаш дека си поздрав компарирано со оние кои зимаат ,,хемија,, (суплементи), редовно вежбаат значи физички се активни, пазат што јадат и спијат минимум 8 саати:cuc:
Никој не кажа дека сум поздрав, тоа дали си здрав зависи од повеќе фактори, реков дека има значителни резултати без хемија и без некаков посебен начин на исхрана...освен ако не прајме муабет за натпревари или не знам ти што.

Во антички времиња можда протеини земале, па не само во антички и во поблискава историја...да ти покажам слики од постари комшии сликани во 60те, какво тело имаат изградено без протеини и со нормален начин на исхрана, на газ ќе паднеш.

Со хемиите што ги земате само сакате брзи резултати за кратко време, тоа асоцира на мрзеливост...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Никој не кажа дека сум поздрав, тоа дали си здрав зависи од повеќе фактори, реков дека има значителни резултати без хемија и без некаков посебен начин на исхрана...освен ако не прајме муабет за натпревари или не знам ти што.

Во антички времиња можда протеини земале, па не само во антички и во поблискава историја...да ти покажам слики од постари комшии сликани во 60те, какво тело имаат изградено без протеини и со нормален начин на исхрана, на газ ќе паднеш.

Со хемиите што ги земате само сакате брзи резултати за кратко време, тоа асоцира на мрзеливост
...
Јас па будала си мислев дека тоа асоцира на развиток на технологијата и хемијата како наука, отварање на човековите видици и убрзување на процесот! али јас будала...
иначе ти така дека не си мрзлив кажи ми коа си болен... да не јадеш цели вреки на пиперки и лук на кило! епа брат јас дека сум мрзлив пукам витамин ц со омега 3 и пукам амоксиклав! не за друго дека сум мрзив и сакам да го убрзам процесот!!!

O

Orion.

Гостин

Со хемиите што ги земате само сакате брзи резултати за кратко време, тоа асоцира на мрзеливост...
Брзи резултати за кратко време не асоцира на мрзеливост туку на стероиди односно на хемија, лекови како сакаш( тестостерон, дека дураболин, метан и др.) за разлика од суплементите (протеин, гејнер((јагленхидрати)), аминокиселини, креатин)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Од секогаш ме интересирало зашто постои поделбата да вообичаено есенско-зимно време се оди на маса, волумен, а пролет и лето на дефинирање, обликување на добиените од зимо мускули. Дали заради друга понуда на храна во зима, друг тип активности, поинаква "брзина" на метаболизмот...баш ме интересира што тоа го определува менувањето на овие фази според годишното време.
Типично чаталџиски модел на примена на дефиниција и маса :)
Во бодибилдингот како спорт, ова го нема. Арнолд има негов натпревар кој се оджува во март месец, а тој што сака тамо да се натпреварува, почнува за нова година со диети :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.897
Поени од реакции
12.438
Oк, добро е вака јасно и гласно да се расчистуваат вакви практики и дилеми (па и некои митови на ова поле) пошто голем број од оние кои вежбаат, гледам и слушам дека го практикуваат овој начин како ултимативна вистина.
Фала за одговорот Ѓороски :)

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Земав нешто мусли и житарици со овес без овес .. ги имам повеке , дали од тоа ке качам маса .. и како да ги конзумирам пред јадење , по јадење .. пред тренинг , после тренинг ? ? .. инаку одам во тератана околу 3 месеци и имам добра дефиниција на мускулите само ми недостига маса , протеини и хемии нејкам да земам , по шо сметам дека не е здраво ..

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Земав нешто мусли и житарици со овес без овес .. ги имам повеке , дали од тоа ке качам маса .. и како да ги конзумирам пред јадење , по јадење .. пред тренинг , после тренинг ? ? .. инаку одам во тератана околу 3 месеци и имам добра дефиниција на мускулите само ми недостига маса , протеини и хемии нејкам да земам , по шо сметам дека не е здраво ..
Храна со повеќе протеини за маса.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
:back:djecaci gde ste bili na casovima po biologiju :toe:

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Сме седеле и слушале , и има разлика помегу природниот протеин ( Кој е здрав ) и тие протеини во форма на прашоци :)

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
Сме седеле и слушале , и има разлика помегу природниот протеин ( Кој е здрав ) и тие протеини во форма на прашоци :)
Всушност разликата е многу мала. Замисли колку пари треба да дадеш за стек и риба месечно за да внесеш исто количество на протеин со канта од 2,3кг.
Сите што не се разбираат од вежбање и суплементи ќе ти кажат дека ако престанеш да пиеш протеин ќе изгубиш брзо од мускулот. Тоа нема врска со прашокот. Со самото намалување на протеин во телото ќе дојде до намалување на мускулот, не е битно дали внесуваш протеин преку исхрана (стек, риба) или суплементи (протеин во прашок).

Kajgana Shop

На врв Bottom