Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
17 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
2
Дали ке може некој да ми каже дали го употребувал Nitro Tech Hardcore..Читав едно списание и во него пишува дека пропустите од Whey протеинот се исполнети со овој протеин...До душа незнам ни дали е протеин...Ако може некој што го употребувал да пише нешто повеќе ... :D

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Дали ке може некој да ми каже дали го употребувал Nitro Tech Hardcore..Читав едно списание и во него пишува дека пропустите од Whey протеинот се исполнети со овој протеин...До душа незнам ни дали е протеин...Ако може некој што го употребувал да пише нешто повеќе ... :D
da da top e...jas ne sum go upotrebuval nego 2jca moi drugari jas sum sea na big bang a posle toa niso cudno da go zeam ova...inace najdobri se vo kombinacija nitro so cell tech...ke se dzverosash pozz

O

Orion.

Гостин
имам две прашања....еден ден правам склекови а утредента вежбам рамо со тегови (домашни услови) дали е ок таков ритам???? и

дали дента коа праам склекови може да ги праам двапати во денот,три серии сабајле три навечер ???
За првото прашање - можеш и за второто можеш. Вметни и вратило во твојата рутина зашо е убедливо најдобра вежба. Најди некоја шипка, дрво и слично и кревај се. Improvise adapt overcome:salut:

Член од
23 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
8
сеа незнам шо да праам :) ти викаш може,дечкото пред тебе вика немој ?!?!?!

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Taka bese i so prviot kreatin si mislev sea koj znae so ke se sluci se sluci ne deka ne prv pat zimas suplement ama daleku od ona wowwww :D

O

Orion.

Гостин
сеа незнам шо да праам :) ти викаш може,дечкото пред тебе вика немој ?!?!?!
Пред да почнам да одам во теретана бев анорексично слаб. Толку слаб што ми беше срам да се појавам во теретана. Отсекогаш сум бил ектоморф (гугл ако не ти е јасно шо значи) и решив тоа да го сменам. Бидејќи во теретана ми беше напријатно да идам почнав да вежбам дома. Имав преголема желба бар малку да се здебелам но немав апсолутно никакви познавања од бодибилдингот ни пак од нутрицијата. Како и да е почнав да вежбам. Прво праев само склекови а после почнав да се кревам и на вратило. Везбав асполутно секој ден и тоа секој ден склекови 2 пати во денот и вратило. Вежбав како луд буквално како луд. И така цели 2 години. Успеав да се зголемам во градите, грб, рамења и малку во раце. Почнав да се интересирам за фитнес и бб и да барам низ интернет статии за бб и нутриција и да се запознавам со бб. После тие две години продужив у теретана и до ден денес идам во теретана веќе година ипол. Моментално сум висок 190 а тежок 90 кг. Значи доколку идеш во теретана и вежбаш сплит систем ( секој ден една мускулна група или евентуално две) потребно е да правиш одмор односно да ја вежбаш секоја мускулна партија еднаш во неделата за да се опорави. Тука голема улога игра правилната исхрана. Значи еднаш во неделата за една мускулна партија правиш повеќе вежби интензивно и поради тоа е потребен одмор. А бидејќи ти вежбаш дома користејки само твоја телесна тежина како отпор можеш да вежбаш секој ден како во мојот случај или пак да правиш пауза за мускулна партија меѓутоа не толкава пауза како паузата во сплит програмата во теретана. Значи паузата зависи од интензитетот и тежината на претходниот тренинг и од исхраната.

Член од
17 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
2
година ипол. Моментално сум висок 190 а тежок 90 кг.
Интересен текст,ми заличе на сценаријо на многу филмови,како од ништо добиваш нешто :))) Сакав да те прашам еве како поискусен,за да качиш толкава маса кој суплементи ги зимаше,но те молам биди искрен,бидејки кој и да прашам сите ќутат,ко ја да ги прасувам за шифра од нивниот сеф..:D Јас вежбам 3 месеци,и значи имам дефиниција,но сакам мускулна маса да зголемам,не да се дебелеам,имам 80 кила...Шо да зиам од почеток,види го претходното мое мислење за тој протеинот...Фала однапред..:)

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
незнам другар ми рипна доста некој си 5-6 кила со нормална исхрана од cell i nitro, сеа не сфаќајте вие такви глупости, не реков јас дека зимаш и како на пинк пантер се дуеш одма! , али има разлика дефинитивно, ти мава на псхиха, ти го одмара мускулот, те стимулира така да каде каде има разлика...но пак ке напоменам не од стапче да станеш стебло :P ... инаку и јас идам некој 2 години во теретана...има разлика али со другар ми коа почнавме он си почна да зима се што ќе стигне од суплементи претежно протеин horse power i креатин... јас усште сум дивоградба битола :)))))) a он се оформи доста добро...исто креваме исто вежбаме...

од пред два месеци сменив вежбам стрикно со големи килажи и помалку повторувања и земав нешто слично како horse, па напраив и фотки пред за да видам уствари што ќе добиам, па ќе видиме!

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Интересен текст,ми заличе на сценаријо на многу филмови,како од ништо добиваш нешто :))) Сакав да те прашам еве како поискусен,за да качиш толкава маса кој суплементи ги зимаше,но те молам биди искрен,бидејки кој и да прашам сите ќутат,ко ја да ги прасувам за шифра од нивниот сеф..:D Јас вежбам 3 месеци,и значи имам дефиниција,но сакам мускулна маса да зголемам,не да се дебелеам,имам 80 кила...Шо да зиам од почеток,види го претходното мое мислење за тој протеинот...Фала однапред..:)
Еве јас ќе ти одговорам од лично искуство.
Само јади, 5 квалитетни оброци во ден во кои ќе вклучиш: месо, јајца, компири, ориз, млеко... Ако се решиш да земаш суплементи не очекувај чуда, помагаат но малку, повеќе на психа влијаат.

O

Orion.

Гостин
А зашто би криел кои суплементи ги зимам? И ти ли си еден од тие што не праат разлика меѓу суплементи и хемија? Пред се средена исхрана, исхраната е темелот без кој и суплемети да земеш нема ништо да постигнеш. Од суплементи имам земено еден гејнер, неколку кутии веј протеин и креатин.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
za masa ko so znam mozesh da si zemesh pivski kvasec, ne sum go probal ali ke te krene, proteince i kreatince normalno, gainer neznam ne sum probal, ova sea so go ziam big bang e dobro ko horse power e nesto, ali sve ti e djabe ako ne jadesh ko sto treba...

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
малите бели камења ќе ви помогнат во изградба на квалитетна мускулна маСа !! не ги избегнувајте :))

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.646
Абе ќе се испотруете со хемија лујџеее, еве јас ништо не земам а има одлични резултати и тоа само за 1 месец, плус јадам 1 или 2 пати на ден, 1-2 кутии цитгари на ден, по некој џоинт и за викенд добри дози на алкохол :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom